Alles wat je moet weten over een ISDN alternatief

Je hebt een groot bedrijf waarbij er veel telefoon en internetverkeer plaatsvindt. Dan wil je graag dat iedereen altijd goed bereikbaar is en dat je verschillende telefoonnummers voor de verschillende afdelingen binnen jouw bedrijf kan opzetten. Een ISDN alternatief is dan een goede uitkomst. Echter om te weten welk ISDN alternatief mogelijk is, is het goed om te weten wat ISDN inhoud. ISDN was in de jaren negentig een erg populaire telefoonaansluiting, omdat het in tegenstelling tot de analoge telefoonlijn toestond dat je tegelijkertijd kon bellen en internetten. Daarnaast kan je met een ISDN aansluiting vier telefoonnummers op een lijn hebben. Met een analoge lijn, kan je slechts een telefoonnummer op jouw lijn hebben. ISDN staat voor Integrated Services Digital Network. Daarnaast zijn er twee soorten aansluitingen met ISDN beschikbaar: ISDN-1 en ISDN-2. Bij ISDN-1 heb je de beschikking over twee telefoonnummers op een kanaal en bij ISDN-2 heb je beschikking over vier telefoonnummers op twee kanalen. Ook kan heb je met ISDN-2 een eigen voicemail box en kan je intern doorverbinden. In de jaren negentig was dit erg vernieuwend en ook noodzakelijk aangezien het gebruik van het internet in grote mate toen toenam. Echter leven we nu in een tijd waarbij er andere behoeften zijn, en er behoefte is aan een ISDN alternatief. Een groot en goed bedrijf dat een ISDN alternatief aanbiedt, is Voicedata. Voicedata biedt de volgende ISDN alternatieven aan:

  • Hosted VoIP
  • SIP trunk

Dit zijn beiden een ISDN alternatief die het mogelijk maken dat werknemers onderling gratis naar elkaar kunnen bellen. Beiden bieden veel meer mogelijkheden dan het ISDN bellen, echter is het omschakelen van ISDN bellen naar een ISDN alternatief wel een flinke klus. Gelukkig is Voicedata al 14 jaar een speler op dit vlak en kan jouw bedrijf daarom perfect helpen om een ISDN alternatief te installeren dat perfect bij de eisen van jouw bedrijf past. Neem daarom een kijkje op hun website om precies te zien wat zij voor jouw bedrijf kunnen betekenen: https://www.voicedata.nl/isdn-alternatief/.

Hosted VoIP of SIP Trunk als ISDN alternatief

Zowel Hosted VoIP als SIP Trunk hebben elk andere eigenschappen die wel of niet voordelig zijn voor jouw bedrijf. SIP Trunk is bijvoorbeeld perfect voor een callcentre of als het bedrijf meerdere vestigen heeft, omdat het geen limiet heeft aan hoeveel gesprekken er tegelijkertijd gevoerd kunnen worden over de telefoonlijn. Het voordeel van een Hosted VoIP als ISDN alternatief is dat je in plaats van over een traditionele telefoonlijn, over een internetlijn telefoneert. Hierdoor kan je de telefooncentrale zelf gemakkelijk online beheren en aanpassen, zoals de voicemail, welkomsboodschap, keuzemenu’s en het doorverbinden. Wat ook fijn is aan Hosted VoIP is dat het niet gebonden is aan een vaste locatie, zoals een gebouw, maar dat het ook geïntegreerd kan worden met mobiele telefonie. Met deze alternatieven is er dus veel meer mogelijk dan met een normale ISDN aansluiting, zeker als er sprake is van een groot bedrijf waarbij er veel telefoonverkeer plaatsvindt. Een SIP Trunk is vergeleken met Hosted VoIP goedkoper qua abonnement. Het voordeel van een ISDN alternatief afsluiten bij Voicedata is dat je het abonnement elke dag kan up- en downgraden. Uit de ervaring van Voicedata blijkt dat de meeste bedrijven kiezen voor Hosted VoIP, wel 90% van al hun klanten kiest hiervoor.

Overige services van Voicedata

Naast het aanbieden van verschillende alternatieven voor ISDN telefoonlijnen, geeft Voicedata op nog veel meer vlakken advies en diensten op het gebied van telefonie. Naaste vaste telefonie, zijn e ook experts in mobiele telefonie en doen zij ook zaken in Zakelijk internet en Skype voor business.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn