Begrafenisondernemer

4begrafenisondernemers.nl - BegrafenisondernemerHebt u al wel eens nagedacht over uw eigen uitvaart en welke begrafenisondernemer u hiervoor het liefst in zou willen schakelen? De kans is groot dat u hierop nee moet antwoorden. Dit is aan een kant ook wel logisch, de meeste mensen houden zich immers liever niet bezig met hun eigen dood en het uitzoeken van een geschikte begrafenisondernemer brengt dit toch wel heel erg dichtbij. Vaak zijn het alleen de oudere mensen of de mensen met een terminale ziekte die hier erg mee bezig zijn. Zij willen graag ervoor zorgen dat er alvast zoveel mogelijk geregeld is, zodat hun nabestaanden dat niet zelf hoeven te doen. Maar ook voor anderen is het zeker niet verkeerd om hier eens wat aandacht aan te besteden. Ook als u jong bent en kerngezond, kan het toch gebeuren dat u op korte termijn een begrafenisondernemer nodig hebt, bijvoorbeeld omdat u een ernstig ongeluk krijgt. Uw familie en vrienden krijgen dan een enorme schok te verwerken en het is voor hen dan vaak erg lastig om alles te regelen. Uw dood zal voor hen al zwaar genoeg zijn, het is fijn als zij dan al niet meer zelf hoeven na te denken over wie de meest geschikte begrafenisondernemer is en hoe u uw uitvaart het liefst zou willen zien. Daarom is het goed om zelf alvast over dergelijke zaken na te denken. Wilt u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? En wat voor steen wilt u op uw graf? Wilt u uitgestrooid worden op een specifieke plaats of bijgezet worden op de speciale plaats hiervoor op de begraafplaats? Dit zijn allemaal zaken die u alvast voor u zelf kunt bepalen en op papier kunt zetten. Ook het uitzoeken van de begrafenisondernemer die hier het best bij past, is voor u al een optie.

Begrafenisondernemer die bij u past

Het is erg belangrijk om een goede begrafenisondernemer te hebben die begrijpt wat u voor ogen hebt en die goed bij u en uw familie past. Het overlijden van een naaste is een heftige gebeurtenis en het is niet aan te raden om de zaken die hierbij komen kijken te moeten afhandelen met iemand die u niet ligt en die niet snapt hoe u de uitvaart voor ogen ziet. Daarnaast werkt natuurlijk niet iedere begrafenisondernemer voor dezelfde prijs. Hoewel de tarieven niet altijd heel erg verschillen, is het natuurlijk zonde als u meer betaalt dan nodig is. Bovendien zal ook niet iedere begrafenisondernemer alles voor u kunnen of willen regelen. Daarom is het zo goed om van te voren hier over na te denken. U kunt dan zelf op papier zetten wat uw wensen zijn met betrekking tot de kist, hoe de uitvaartdienst er uit komt te zien en wie er allemaal een uitnodiging zouden moeten krijgen. En na afloop van de uitvaart, moet er dan nog een receptie komen en zo ja, wat voor drinken en hapjes moeten daarbij dan geserveerd worden? Al dit soort zaken hebben invloed op de totaalprijs van uitvaart. Als u uw wensen weet, kunt u een begrafenisondernemer uitzoeken die dit allemaal voor u kan regelen en u kunt bovendien de tarieven van de verschillende ondernemers met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kunt u ook een passende verzekering afsluiten, zodat u zeker weet dat het hele bedrag dat nodig is ook daadwerkelijk gedekt is. U ziet, het is dus echt aan te raden om u over uw aarzeling heen te zetten en alvast eens na te gaan denken over uw eigen dood en de begrafenisondernemer die u vertrouwd om alle zaken rondom uw afscheidsdienst te regelen.

Vraag eenvoudig offertes op

Hoe kunt u nu de tarieven van uitvaartverzorgers met elkaar vergelijken? Dit kunt u het best doen door een offerte bij hen aan te vragen. Natuurlijk kunt u zelf naar verschillende begrafenisondernemers bij u uit de buurt gaan om offertes op te vragen, maar u kunt dit ook doen via de website van 4begrafenisondernemers.nl. Het fijne van deze site is dat u meteen gedwongen wordt om na te denken over uw wensen met betrekking tot uw uitvaart, anders kan een begrafenisondernemer immers geen offerte op maat voor u klaarmaken. U vult op hun site een formulier in met vragen als:

  • wilt u begraven of gecremeerd worden?
  • waar wilt u opgebaard worden?
  • wat voor uitvaartdienst moet er gehouden worden?
  • wat voor soort kist heeft uw voorkeur?
  • moet er ruimte zijn voor condoleren van de familie?
  • moet er na afloop catering zijn?
  • hoeveel rouwkaarten en bedankkaarten verwacht u dat er verstuurd moeten worden?

Na het beantwoorden van deze vragen, geeft u uw contactgegevens op, zodat zij weten in welke regio u naar een begrafenisondernemer zoekt. Uw formulier wordt vervolgens doorgestuurd naar vier verschillende begrafenisondernemers bij u in de buurt en van hen ontvangt u vervolgens op korte termijn offertes. U ziet dan meteen of u momenteel voldoende verzekerd bent of dat u uw verzekering aan moet passen. Ook kunt u dan voor uzelf een keus maken welke ondernemer voor u de meest geschikte keus is. De papieren kunt u vervolgens in een speciale map bewaren, zodat uw nabestaanden snel kunnen zien wat uw wensen waren en welke begrafenisondernemer uw voorkeur had. Zo kunnen zij na uw overlijden alles eenvoudig en snel regelen en weten zij bovendien zeker dat zij het doen zoals u graag gewild had. Uiteraard is het aanvragen van de offertes via 4begrafenisondernemers.nl geheel gratis en vrijblijvend.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn