Bezwaarschrift opstellen

Soms krijg je niet wat je verwacht of waar je recht op meent te hebben in het kader van de bijstandswet. Dan is een bezwaarschrift opstellen een verstandige stap om te nemen. De staat kaal plukken is natuurlijk nergens voor nodig, maar als je ergens recht op hebt, dan wil je dit natuurlijk ook krijgen. De bijstand vraag je immers in principe alleen maar aan als je helemaal geen andere inkomsten meer hebt en als je ook bijna geen geld meer op je rekening hebt staan. Wordt jouw aanvraag dan afgekeurd en is dit in jouw ogen niet terecht, dan kun je een bezwaarschrift opstellen. Op die manier kun je dan bezwaar maken tegen het besluit dat de Sociale Dienst of het UWV genomen heeft. Er zal dan opnieuw gekeken worden naar jouw aanvraag en naar het besluit dat er genomen is, om te kijken of dit inderdaad wel allemaal correct verlopen is. Je hebt dan kans dat je alsnog krijgt wat jij verwacht had, maar ook kan het natuurlijk zijn dat jij in het ongelijk gesteld wordt. Hoe dan ook, een bezwaarschrift opstellen is altijd raadzaam zodat je zeker weet dat er nog eens goed naar jouw zaak gekeken wordt en dat je zeker datgene krijgt wat jou toekomt.

Zelf bezwaarschrift opstellen of hulp inschakelen?

Nu is een bezwaarschrift opstellen voor veel mensen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor hogeropgeleiden is het vaak al een lastige zaak, laat staan voor mensen die niet zo thuis zijn in het jargon dat door dergelijke instanties gebruikt wordt. Vaak is het erg lastig om uit de correspondentie te halen wat nu precies de reden is van de afwijzing of van de korting die je gekregen hebt, wat het ook weer lastig maakt om bezwaar te maken. Hoe pak je dit dan aan, als het je zelf niet lukt? Je kunt dan hulp van familie of vrienden inschakelen, misschien kunnen die jou helpen bij jouw bezwaarschrift opstellen. Maar als die dit niet zien zitten, hoe pak je het dan aan? Dan kun je naar Meerbijstand.nl gaan, zij beschikken over de expertise om jou met dergelijke zaken bij te staan. Terwijl jij zelf maar zelden met dergelijke zaken te make krijgt, is het voor hen dagelijkse kost. Zij weten dus precies waar om gedacht moet worden bij een bezwaarschrift opstellen.

Meerbijstand.nl regelt het voor jou

Waar moet je nu aan denken bij een bezwaarschrift opstellen? Je moet de volgende gegevens opsturen naar de betreffende instantie:

  • in jouw brief vermeld je het besluit waar jij bezwaar tegen wilt maken
  • je vermeldt ook het kenmerk en de datum die op dat besluit vermeld staan
  • je naam en adresgegevens geef je duidelijk aan
  • je voegt een kopie van het besluit bij

Dit alles moet je binnen zes weken opsturen. Lukt dit jou zelf niet, dan kan Meerbijstand.nl jou dus helpen bij het bezwaarschrift opstellen. Je vult op hun website dan een formulier in en zij nemen vervolgens contact met jou op. In de meeste gevallen hebben zij aan een kopie van de beslissing genoeg om met bezwaarschriften aan de slag te gaan, maar soms hebben ze nog wat aanvullende gegevens nodig. Deze zullen zij dan gewoon bij jou opvragen. Zij verwerken verschillende soorten bezwaren, zoals wanneer jouw uitkering geweigerd is of wanneer deze ingetrokken is. Ook als je een terugvordering krijgt of als jou een bepaalde maatregel opgelegd wordt, kunnen zij voor jou aan de slag gaan. Vraag jij je af of een bezwaarschrift opstellen zin heeft en heb je hulp nodig bij het schrijven van deze brief? Dan kan Meerbijstand.nl jou dus uitstekend helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn