Biologische verse geitenkaas

Nederlanders eten gemiddeld genomen veel kaas, maar zij kiezen dan eigenlijk altijd voor koeienkaas. Er wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van biologische verse geitenkaas, terwijl dit toch voor veel mensen veel voordelen op kan leveren. De smaak houdt veel mensen tegen, zij hebben het idee dat biologische verse geitenkaas een zeer sterke smaak heeft die hen niet zal bevallen. Soms hebben zij dit proefondervindelijk ondervonden, andere keren is hun idee hierover puur op een vooroordeel gebaseerd. Het is in beide gevallen echter jammer dat er een slecht beeld van geitenkaas bestaat. Er zijn namelijk veel verschillende soorten verkrijgbaar en de ene soort heeft een veel sterkere smaak dan de andere soort. Kiest u bijvoorbeeld voor de biologische verse geitenkaas van Happy Goat, dan zult u weinig merken van een sterke geitensmaak. Natuurlijk smaakt het iets anders dan een verse kaas die gemaakt is van koeienmelk, maar hun kaasjes hebben absoluut niet de sterke smaak die vaak geassocieerd wordt met dit product. Hebt u dus al eens geitenkaas geprobeerd en beviel u dit niet, dan is het zeker de moeite waard om nog eens een nieuwe poging te doen met de biologische verse geitenkaas van Happy Goat. De kans is groot dat deze veel beter bij u in de smaak zal vallen. Hebt u nog nooit een dergelijke kaas gegeten, dan is deze door de milde smaak dus een zeer goede om eens te gaan proberen. Het fijne van de biologische verse geitenkaas van dit bedrijf is dat het zowel in warme als in koude gerechten goed te gebruiken is en dat het ook goed gesmeerd kan worden op bijvoorbeeld een toastje of een boterham. Zij maken drie verschillende smaakvarianten, namelijk:

  • naturel
  • groene kruiden
  • honing en vijg

Zo kunt u volop variëren en er is dus altijd wel een smaakvariant verkrijgbaar die u aanspreekt.

Voordelen van biologische verse geitenkaas

De milde smaak en de verschillende smaakvarianten zijn dus goede redenen om te kiezen voor de biologische verse geitenkaas van Happy Goat. Maar er zitten meer voordelen aan het consumeren van juist hun geitenkazen. In de eerste plaats is het natuurlijk een belangrijk pluspunt dat de geiten op een biologische manier gehouden worden. Dit betekent dat zij meer leefruimte hebben, dat zij lekker buiten mogen lopen en dat er niet onnodig gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld antibiotica. Dat is wel zo fijn voor de geiten, hier worden zij echt happy van! Biologische verse geitenkaas is ook voor de consumenten prettig, want krijgen dieren onnodig veel antibiotica, dan komt dit in de zuivel terecht en op die manier dus ook in uw eigen lichaam. Dit wilt u uiteraard voorkomen en daarom is het goed om voor biologische dierlijke producten te kiezen. Vaak wordt bovendien gezegd dat biologische verse geitenkaas lekkerder smaakt dan andere geitenkazen, doordat de dieren een gevarieerder dieet hebben en gelukkiger zijn. Een ander pluspunt is het feit dat het product helemaal natuurlijk is. Er wordt aan de melk enkel een minimale hoeveelheid vegetarisch stremsel en zuursel toegevoegd. Naast dat de biologische verse geitenkaas van Happy Goat dus biologisch is, is het ook nog eens vegetarisch en glutenvrij. Dit maakt het zeer geschikt voor mensen die speciale diëten volgen. Wist u overigens dat geitenkazen in het algemeen het voordeel bieden dat ze beter verteerbaar zijn voor mensen dan de varianten gemaakt van koeienmelk? Het zorgt voor minder allergische reacties en maag- en darmklachten. Ook dat maakt het dus zeer logisch om juist te kiezen voor een biologische verse geitenkaas in plaats van voor andere soorten kazen.

Met zorg gemaakt

Uit bovenstaande mag duidelijk zijn geworden dat de biologische verse geitenkaas van Happy Goat geproduceerd wordt met veel aandacht voor de dieren en de biologische veehouderij heeft ook een zeer positief effect op de natuur. Bij het produceren van hun producten houden zij echter niet alleen rekening met het welzijn van dieren, maar ook met dat van mensen. Hun biologische verse geitenkaas wordt namelijk niet op zomaar een boerderij geproduceerd, maar op een zorgboerderij. Bij hen werken mensen die een zorgvraag hebben en die niet terecht kunnen in reguliere banen. Door te werken op deze zorgboerderij, kunnen zij toch ergens een bijdrage aan leveren en zich nuttig voelen. Het contact met de dieren zorgt bovendien voor een positief effect op het welzijn van de medewerkers. Voor de geiten is het natuurlijk fijn dat zij alle zorg en aandacht krijgen die zij nodig hebben. Overdag kunnen de medewerkers dus op hun manier een bijdrage leveren aan het produceren van biologische verse geitenkaas, na werktijd kunnen zij verblijven in het appartementencomplex dat bij de boerderij gebouwd is. Hier kunnen zij wonen, als zij hier behoefte aan hebben, en zo kunnen zij ook in hun vrije tijd genieten van de ruimte en de rust die er op het platteland te vinden is. Ook dit werkt zeer positief door op hun geestelijke en fysieke gezondheid. Happy Goat doet dus meer dan het simpelweg maken van biologische verse geitenkaas met respect voor dier en milieu, zij bekommeren zich ook om mensen waarvoor in de rest van het bedrijfsleven vaak geen plek is. Koopt u biologische verse geitenkaas van dit bedrijf, dan geeft u dus mensen met een zorgvraag een fijne werkplek en u kiest voor een product dat met zorg voor dier en milieu gemaakt is. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een heerlijk product, waar u zeker van kunt genieten!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn