Boksen in Utrecht

Een aantal weken geleden ben ik begonnen met boksen in Utrecht. Ik heb altijd leuk gevonden om te sporten, maar wilde eens een andere sport proberen. Ik speelde altijd veel teamsporten en wist niet helemaal wat ik moest verwachten van boksen. Het is toch iets heel anders om voetbal te spelen, of om te boksen. Bij een teamsport doe je iets met het hele team en je reageert op je teammaten en op de tegenstander. Het idee dat je nu alleen op een tegenstander moet reageren zou voor mij wennen zijn. Een vriend van me was al een tijdje aan het boksen in Utrecht en raadde me aan, om het ook eens te proberen. Hij weet dat ik graag sport en dacht dat ik dit ook leuk zou vinden, daarnaast zei hij dat het een goede training is om conditie op te bouwen. Naast wedstrijden spelen en naar trainingen gaan, ren ik ook een paar keer per week. Op die manier kan ik mijn conditie op pijl houden, het leek hem verstandig om te kijken, of ik dat met bokstraining kan doen. Met rennen ben je vaak bezig om een grotere afstand, of om sneller een afstand af te leggen. Met bokstraining doe je veel korte trainingen, waardoor je snel fit wordt. Je doet een oefening zoveel als je kunt en je hebt daarna even rust, hierna doe je een andere oefening weer zoveel als je kunt. Hierdoor train je op een andere manier en het kan goed zijn om verschillende soorten trainingen af te wisselen. Ik vertelde hem dat het voor mij lastig was om mezelf te verbeteren met rennen. Hij dacht dat dit zou mij kunnen helpen. Ik kon met hem een keer meegaan naar boksen in Utrecht, om te zien of ik het leuk vond.  

Lessen voor boksen in Utrecht

Ik was een beetje huiverig om echt te gaan boksen, maar hij zei dat je helemaal niet tegen iemand hoeft te boksen, als je niet wilt. Je kan bijvoorbeeld alleen conditietraining voor boksen in Utrecht volgen. Daarna kan je beginnen met stootoefeningen, of sparren. Tegen iemand boksen hoeft niet, maar kan wel als je dat wilt. Hij raadde me aan om even op de website van yard-gym te kijken, voordat ik naar de training zou gaan. Hier zag ik dat hij gelijk had, je kan ook alleen conditietraining volgen. Hij zou voor mij regelen dat ik meekon naar de training voor boksen in Utrecht. Normaal is het beter om even contact op te nemen met de sportschool, maar dat zou hij regelen. De training was leuk om te doen en best zwaar voor mij. Ik heb een goede conditie, maar dit is sporten op een andere manier. Het zijn veel oefeningen die ik normaal niet doe, waardoor je ook andere spieren gebruikt. De volgende dag had ik ook wel een beetje spierpijn. Ik vond het zo leuk, dat ik heb besloten om me in te schrijven voor lessen.

Ik ga nu elke week

Na mijn inschrijven ben ik elke week naar de trainingen voor boksen in Utrecht gegaan. De trainers hebben veel ervaring en houden de trainingen uitdagend en afwisselend. Voor mij zijn de trainingen erg goed, want ik zie dat mijn algemene conditie beter wordt. In de toekomst lijkt het me leuk om wat te gaan sparren. Yard-gym.nl is een goede sportschool voor boksen in Utrecht

  • De trainingen zijn een goede manier om je conditie te verbeteren
  • Je hoeft niet te boksen als je niet wilt, maar het kan natuurlijk wel
  • De trainers hebben veel verstand van boksen en geven leuke en uitdagende trainingen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn