Campings Noord-Brabant

KGC - Campings noord brabantMijn man en ik houden erg van kamperen. Vroeger gingen we vaak met de kinderen op pad. Nu de kinderen uit huis zijn en we beiden met pensioen zijn kunnen we nog vaker met onze caravan of tent naar de camping. We hebben jaren lang op campings in Friesland gestaan omdat we zo hielden van de natuur daar. Mijn man komt oorspronkelijk uit deze provincie en ik houd erg van de Friese landschappen. Na een aantal jaren waren we echter ook wel uitgekeken op dit gebied. Het leek ons leuk om andere delen van Europa te ontdekken. We hebben toen een aantal jaren achter elkaar trektochten gemaakt door Europa. Nu zijn we daar niet meer fit genoeg voor en kamperen we weer in Nederland. Gelukkig ontdekten we toen andere campings. Noord-Brabant werd een van onze favoriete provincies om op vakantie te gaan. In Noord-Brabant is er een groot aanbod aan leuke campings. Noord-Brabant ligt bovendien ook vlakbij België en Duitsland zodat we altijd naar het buitenland kunnen als we dat willen. Als we nu op een camping staan kunnen we dagtochtjes maken naar Aken of Luik. Soms gaan we naar Antwerpen, maar we komen aan het einde van de dag altijd terug op een van onze favoriete campings. Noord-Brabant is wat ons betreft dan ook een echte ontdekking en we raden het altijd aan om eens een kijkje te gaan nemen in dit deel van Nederland. Voor de meeste mensen is deze regio goed bereikbaar. Er rijden daarnaast voldoende treinen naar steden in dit gebied. Of u nu in de buurt van Den Bosch, Breda of Tiel gaat kamperen, u kunt er altijd komen met de trein. De auto is natuurlijk ook een optie. Zo neemt u ook gemakkelijk uw spullen mee.

Campings Noord-Brabant vinden

Het vinden van een leuke camping is niet moeilijk maar je moet er wel even voor gaan zitten. Omdat wij altijd gewend waren aan de campingeigenaren in Friesland en het daar altijd enorm naar onze zin hadden was het voor ons wel even wennen om naar een nieuwe camping te gaan. Gelukkig biedt ook Noord-Brabant een heel scala aan leuke campings. Noord-Brabant is bovendien een zeer gastvrije provincie. Sommige mensen zullen zeggen dat het gastvrijer is dan andere delen van Nederland. Onze zoektocht begon in elk geval op het internet. Via http://www.kgc.nl/campings/noord-brabant/ kwamen wij al snel uit bij allerlei campings die we wel wilden proberen. We zijn toen gewoon wat plekken uit gaan proberen. Alle campings van KGC bevielen ons, maar we staan tegenwoordig bijna altijd in de buurt van Oss. Deze camping is van alle gemakken voorzien. We zijn bovendien via KGC gaan zoeken omdat dat ons een aantal voordelen bood. De campings van KGC zijn voorzien van:

  • Alle benodigde faciliteiten
  • Milieuvriendelijke staplekken
  • Voldoende groen
  • Zwembaden

Ik vond het erg belangrijk dat de campings genoeg groen boden. Als ik op vakantie ga wil ik me graag in de natuur verdiepen. Op een camping van KGC is dat geen probleem. Bovendien zijn de eigenaren altijd zeer vriendelijk en ontbreekt het ons aan niets. De ligging van de campings is ook aangenaam. Wij hoeven tegenwoordig niet meer op zoek naar een andere camping. Via de website van KGC is het ook mogelijk op zoek te gaan naar andere campings. Noord-Brabant is niet de enige provincie waarvoor u campings kunt zoeken. Zo kunt u ook in Overijssel, Friesland en Drenthe terecht. Het is maar net waar uw voorkeur naar uit gaat.

Op stap

Als wij op een nieuwe camping komen vragen we altijd direct de eigenaren om advies voor de bezienswaardigheden in de omgeving. De mensen die de campings in Noord-Brabant runnen weten altijd het beste wat de moeite waard is om te bekijken in de omgeving. In het geval van de camping in Oss maken we dus veel uitstapjes naar andere steden, soms in het buitenland. Dat is wat ons betreft een groot voordeel: je kunt altijd na een lange dag weg te zijn geweest weer terecht op campings. Noord-Brabant is daarbij een uitzonderlijk goede provincie om op de bonnefooi op pad te gaan. Vrienden van ons gaan vaak weg op de fiets en kloppen dan in de avond aan bij campings. Noord-Brabant is hen in dit opzicht goed bevallen omdat er altijd wel een plaats over was voor ze. Zo kun je met een gerust hart op vakantie. Ook als u niet op de bonnefooi wilt gaan maar graag van tevoren wilt reserveren kunt u terecht op campings. Noord-Brabant verkennen gaat immers het beste vanaf een fijne camping. Voor meer informatie kunnen wij alleen maar aanraden eens een kijkje te nemen op de website van KGC: http://www.kgc.nl/campings/noord-brabant/. Hier vonden wij ook een overzicht van alle leuke campings in Noord-Brabant. U kunt er ook gemakkelijk doorklikken naar andere provincies. Bovendien zie je meteen welke faciliteiten er aanwezig zijn op de campings in Noord-Brabant. Contactinformatie van alle campings staat vermeld op de website zodat het eenvoudig is contact op te nemen met de camping. Zo konden wij bijvoorbeeld informeren naar de prijzen en beschikbaarheid van plekken. In onze ervaring is er altijd wel een plek vrij en betaalt u niet veel voor een goede plek. Kamperen in Nederland is zo niet duur. Als u op zoek bent naar een goedkope vakantiebestemming zult u zeker eens moeten overwegen een boeking te doen voor één of meerdere campings. Noord-Brabant is nu onze favoriete vakantiebestemming en wellicht binnenkort ook die van u.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn