Contra expertise

Af en toe zul jij in je leven te maken krijgen met schade aan je woning en je inboedel. Uiteraard heb jij hiervoor een verzekering afgesloten en schakel jij dan dus je verzekeraar in. Maar ook een beroep doen op contra expertise is zeker geen slecht idee. Dit kan bij verschillende gevallen goed van pas komen. Een eerste punt waar je dan aan moet denken is inbraakschade. Vaak heb je dan verschillende kosten, in de eerste plaats aan je woning. Deuren zijn opengebroken of ramen ingeslagen en binnenshuis kunnen er ook veel beschadigingen zijn. En dan zijn er natuurlijk nog de gestolen spullen, die vaak waardevol zijn. Ook bij brandschade kan contra expertise goed van pas komen. Als jouw huis en jouw spullen geheel of gedeeltelijk verwoest zijn, heeft dat natuurlijk een enorme impact. En dan is er ook nog het geval van waterschade, waarbij vloeren en meubels zwaar beschadigd kunnen raken. Uiteraard ben je hiervoor verzekerd en je zult dan ook meteen na het constateren van dergelijke schade een beroep doen op je verzekering. Maar ook het direct aanvragen van contra expertise is geen verkeerde keus.

Waarom contra expertise?

Waarom is dat nu nodig, contra expertise? Helaas is het zo dat verzekeraars lang niet alles op de juiste manier vergoeden. Zij stellen bijvoorbeeld dat waterschade niet veroorzaakt is door wateroverlast van hevige regenval, maar dat het komt door optrekkend grondwater en daar geldt de verzekering niet voor. Of zij schrijven een deel van de inbraakschade toe aan slijtage door jouw eigen gebruik. Ook kan het zijn dat zij het schadebedrag veel te laag inschatten, waardoor jij onvoldoende uitgekeerd krijgt. In al deze gevallen komt contra expertise van pas. Een contra expert zal helemaal onafhankelijk de schadekosten opnemen en contact opnemen met jouw verzekeraar op het moment dat blijkt dat dit bedrag niet overeen komt met de vergoeding die zij vastgesteld hebben. Zij zullen met de verzekering in overleg gaan om te proberen tot een overeenstemming te komen, maar als dit niet lukt, dan zetten zij gerust de stap om hiermee naar een rechter te gaan. Door het inschakelen van een expert met de nodige contra expertise, voorkom je dus dat jij veel te weinig geld uitgekeerd krijgt.

Schadeoplossing helpt jou uitstekend

Ben jij op zoek naar een bedrijf dat beschikt over de nodige contra expertise? Dan is Schadeoplossing een uitstekende keus. Zij kunnen jou helpen in het geval van brandschade, waterschade, explosieschade, inbraakschade en stormschade. Zij kunnen jou bovendien op verschillende vlakken van dienst zijn:

  • door hun contra expertise kunnen zij de geleden schade voor jou beoordelen
  • zij kunnen afdwingen dat jouw verzekeraar de juiste schadevergoeding uitkeert
  • zij kunnen meteen gespecialiseerde reinigingsbedrijven inschakelen, waardoor de uiteindelijke schade zoveel mogelijk beperkt blijft
  • de verschillende zaken die geregeld moeten worden kunnen zij voor jou coördineren

Zij kunnen dus echt heel veel voor jou betekenen en daarom is het verstandig om Schadeoplossing meteen in te schakelen op het moment dat jij te maken hebt met een van de genoemde schades. Heb je dit niet gedaan, dan kun je ook later nog een beroep op hen doen. Ook dan kunnen zij er nog voor zorgen dat je wel de correcte schadevergoeding uitgekeerd krijgt of dat de verzekering het beloofde geld eindelijk overmaakt. En het mooiste van dit alles is dat het inschakelen van Schadeoplossing jou helemaal niets kost! Bij wet is het namelijk zo geregeld dat iedereen recht heeft op contra expertise en dat de verzekering dit dient te dekken. Je hoeft dus absoluut niet te aarzelen om de experts van Schadeoplossing in te schakelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn