Cremeren

Bent u benieuwd wat cremeren is? Wilt u graag weten wat het kost? Wilt u uw uitvaart alvast regelen zodat nabestaanden er geen omkijken meer naar hebben? Dan doet u daar absoluut goed aan want dit is iets waar men niet te licht over moet nadenken. We zien het dan ook vaak fout gaan en dan is het de familie die hiervan de wrange vruchten moet plukken. Voorkomt u dit en regel uw overlijden tijdig. Kijk, een ongeluk zit in een klein hoekje maar laten we niet van het ergste uit gaan. Laten we er ook niet vanuit gaan dat u ernstig ziek wordt en daardoor komt te overlijden. Stel, u wordt 80 jaar, een prima leeftijd ook al is dat in deze moderne tijden zeker voor een vrouw soms nog aan de vroege kant. Maar laten we stellen dat u dan niet echt mag klagen. Dan is het zonde dat uw nabestaanden er dan achter moeten komen dat er helemaal niets geregeld is. Dat wilt u natuurlijk niet laten gebeuren en daarom is het verstandig om bijvoorbeeld de locatie van het cremeren te kiezen met daarbij ingrediënten die u tijdens de dienst terug wilt zien. In de zin dat uw nabestaanden daar in ieder geval geen omkijken meer naar hebben. Wij van crematorium en begraafplaatsen in Amersfoort willen u daar maar wat graag bij helpen. Hebt u dan ook hulp nodig met het regelen van het cremeren? Dan hopen we dat u eens contact met ons opneemt. Wij kunnen u van prachtige brochures over het cremeren voorzien, hebben een zeer uitgebreide websites boordevol informatie en uiteraard staat het u ook vrij om eens langs te komen om de plekken waarop dit gebeurt met eigen ogen te zien. Zeker als u in de regio van Amersfoort woont dan is de kans groot dat u vroeg of laat met ons te maken krijgt. Voor het opstellen van een testament moet u trouwens niet bij ons zijn en ook niet bij uw begrafenisondernemer maar bij een notaris. Daar kunnen we u trouwens ook bij helpen.

Cremeren of toch liever begraven?

Cremeren is een keuze die u moet maken. Dit is iets dat u niet na wilt laten want de keuze is moeilijk. U kunt natuurlijk ook begraven worden en daarvoor bent u wederom bij ons, cba-amersfoort.nl aan het juiste adres. Wat is uw keuze? Hebt u nog geen enkel idee? Dan wordt het misschien eens tijd om er over na te gaan denken. Zeker als uw leeftijd zich bevindt tussen de 20 en de 30. Dat klinkt vroeg maar dit is ook de normale periode waarbij u gaat kijken naar een verzekering. Soms hebben kinderen dit al tijdens hun geboorte en zult u er zelf vanaf uw 23e premie voor moeten betalen. Dat scheelt aanzienlijk omdat uw ouders de eerste 23 levensjaren dit hebben betaald. Als aanstaande ouders raden we het u dan ook aan om hier vroeg mee te beginnen, hoe wrang dit dan ook moge klinken. Er zijn diverse redenen waarom mensen vaak voor cremeren kiezen. Cremeren is in principe goedkoper dan begraven want u hebt niet een stuk grond nodig waar door de jaren heen veel aan gedaan moet worden. Ook gaat het sneller en kunnen we het ons voorstellen dat u geen zin hebt om onder de grond weg te rotten. Want laten we eerlijk zijn, dat is wat er met u gebeurt als u zich laat begraven. Bij cremeren blijft er niets dan as van u over. Het is altijd mogelijk om er wat van mee te nemen zodat uw familie het in een urn op hun schouw kunnen zetten dan wel het kunnen verspreiden over een plek dat veel voor u betekende. Dat kan allemaal niet als u begraven wordt. Wilt u graag over de zee worden verspreid? Dan kiest u natuurlijk voor cremeren. Het is maar net waar u zich het meest prettig bij voelt ook al hebben we het over de dood. We vinden dan ook dat dit op een zo eerbiedwaardige manier mogelijk moet worden gedaan en dat is dan ook waar wij om de hoek komen kijken. Hebt u hier verder nog vragen over? Schroom dan niet langer maar klim in de pen. We staan te allen tijde klaar om al uw prangende vragen over cremeren te beantwoorden.

Wij staan voor u klaar in deze moeilijke periode

De crematie bestaat uit diverse onderdelen waarvan de belangrijkste de dienst in de aula. Het cremeren is iets dat nadien wordt gedaan en vanzelfsprekend bent u daar als familie en overige nabestaanden niet bij. Ook al is het wel degelijk mogelijk om de kist symbolisch te zien verdwijnen. Ieder zijn smaak en daarom zijn we op het gebied van cremeren van alle markten thuis. Waar dient u bij het cremeren zoal aan te denken? Leest u even mee:

  • Als u zich wilt laten cremeren dan moet u nadenken over het type dienst. Een religieuze dienst of juist niet
  • Welke muziek u wilt “horen”
  • Hoelang de dienst moet duren en wie er wel en niet worden uitgenodigd. Dit kunt u van te voren al in grote lijnen vastleggen maar meestal is dit wel iets voor uw nabestaanden om te regelen
  • En wat u wilt dat er met de as na het cremeren gaat gebeuren. In een urn? Geheel vernietigd of wilt u verstrooid worden? Denkt u hier goed over na en laat het ons weten.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn