De juiste huidverzorging bij het gebruik van incontinentiematerialen

Heeft u last van incontinentieproblemen, dan kunnen de gevolgen hiervan worden ondervangen door het juiste incontinentiemateriaal van het wereldwijd bekende TENA Lady. Veel vrouwen vragen zich echter af of het gebruik van deze producten een invloed heeft op de huid van de intieme zone. De integriteit van de huid wordt door de wegwerpincontinentiematerialen echter sterk beschermd. Ook recent uitgevoerde studies bevestigen dit. Gebruiksters van producten van TENA Lady geven eveneens aan geen problemen te ervaren. De juiste verzorging blijft uiteraard wel van belang.

 Waarom u inlegkruisjes of maandverband links dient te laten liggen

Het kan maar niet vaak genoeg gezegd worden: maandverband en inlegkruisjes zijn enkel en alleen bedoeld voor de maandelijkse periode. Aangezien deze producten zijn ontwikkeld voor de opvang van menstruatiebloed en dus maar kortdurend kunnen worden gebruikt, kunnen zij u niet van dienst zijn bij incontinentie. Maandverband en inlegkruisjes kunnen onvoldoende absorberen, waardoor u niet geheel droog bent en irritaties aan uw huid onvermijdelijk zijn. Ook bieden deze producten onvoldoende bescherming tegen de vervelende geur van urine.

Hoe vaak moet incontinentiemateriaal zoals TENA Lady worden verwisseld?

Zoals gezegd hebben studies aangetoond dat het dragen van wegwerpmateriaal zoals dat van TENA Lady veel beter voor de huid is dan het dragen van menstruatieverband en wasbaar materiaal. Wegwerpmateriaal hoeft lang niet altijd weggegooid te worden na eenmalig urineverlies. De producten van TENA Lady zijn dusdanig vervaardigd, dat zij meerdere malen urineverlies kunnen opvangen. De urine wordt snel naar de absorberende kern getrokken en daar goed vastgehouden. Bovendien kunnen de kosten van het gebruik van dergelijke producten zo behoorlijk oplopen. U kunt uw TENA Lady materiaal natuurlijk wel vaker verwisselen als u zich hierbij aanzienlijk prettiger voelt.

Uit welke TENA Lady verbanden heb ik de keuze?

TENA Lady is onderdeel van het wereldwijd bekende Essity. De producten zijn speciaal ontworpen voor vrouwen die te maken hebben met urineverlies. Alle materialen zijn dermatologisch getest. Het is belangrijk incontinentiemateriaal te gebruiken dat bij uw mate van urineverlies past. Binnen de TENA Lady lijn heeft u de keuze uit inleggers, broekjes (TENA Lady pants) en slips. Elk product is verkrijgbaar voor de meest uiteenlopende vormen van urineverlies. Dit wordt op de verpakking van TENA Lady ook wel met druppels (maximaal acht) aangegeven. Gebruikt u nooit lichter, maar ook zeker niet zwaarder materiaal dan nodig is.

Ontlastingsincontinentie

Is er bij u sprake van ontlastingsincontinentie, dan bestaat er ook meer risico op huidirritatie. Waar bij verlies van urine geldt dat u het TENA Lady materiaal niet direct hoeft te verwisselen, wordt dit bij verlies van ontlasting minder aanbevolen. Vanwege de zuren die zich in uw ontlasting bevinden, is het verstandig om vaker te verschonen om zo uw huid in optimale conditie te houden. Ook moet er goed schoongemaakt worden en mogen er geen zeepresten worden achtergelaten. Bij blanke mensen is een geïrriteerde huid overigens eenvoudiger te herkennen aan zijn rode kleur. Een geïrriteerde donkere huid constateert u eerder middels voelen.

TENA verzorgingsproducten die uw huid ondersteunen

Verwisselt u uw TENA Lady incontinentiemateriaal, dan kan het geen kwaad gelijk wat aandacht aan uw huid te besteden wanneer u daarvoor in de gelegenheid bent. TENA heeft een brede lijn huidverzorgingsproducten ontwikkeld. Het voordeel hiervan is dat deze producten niet met water hoeven worden nagespoeld. De producten reinigen, verzorgen en zijn mild geparfumeerd zodat u ook een fris gevoel ervaart. Is uw huid al schraal? Dan kunt u gebruikmaken van de TENA zinkcrème om deze weer snel in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen.

Huidverzorging: voor nu én later

Kortom, om zo weinig mogelijk huidirritaties te ontwikkelen is een goede verzorging van groot belang. De belangrijkste tips zijn hierbij het gebruik van het juiste incontinentiemateriaal zoals TENA Lady en het verzorgen van de huid bij elk moment dat u het product verwisselt. Het kost wellicht iets meer tijd, maar u doet uzelf er op de korte én lange termijn wel degelijk een plezier mee. Is uitgebreide huidverzorging bij het wisselen van incontinentiemateriaal lastig of onmogelijk, bijvoorbeeld omdat u een dag niet thuis bent, neemt u dan vochtige doekjes mee die u makkelijk naar het toilet kunt meenemen.  Een overzicht van alle TENA Producten kunt u vinden op deze overzichtelijke site.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn