De specialist op het gebied van 3d printen

Zoals u vast wel weet zijn de apparaten en technieken die 3d printen mogelijk maken de laatste jaren bezig met een stevige opmars. Hoewel de techniek al tientallen jaren geleden ontwikkeld is, is hier de laatste jaren veel aan verbeterd waardoor het nu ook voor de consument thuis mogelijk is om te gebruiken. Ons bedrijf Llowlab is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met 3d printen. Zo zijn wij uitermate goed thuis op het gebied van 3d printen, 3d scannen en 3d software en leveren wij naast de apparatuur die hiervoor nodig is ook veel kennis en ervaringen met de verschillende technieken. Voor alles wat u maar wilt weten over 3d printen kunt u dus terecht op onze website. Bovendien kunt u de apparaten en technieken waar u over kunt lezen direct bij ons bestellen om er thuis of op uw werk gebruik van te maken. De techniek die 3d printen mogelijk maakt werk kort gezegd als volgt: er moet een digitale soort van blauwdruk aanwezig zijn die in de printer kan worden ingevoerd. Aan de hand hiervan kan het apparaat allerlei verschillende objecten printen door steeds kleine laagjes van een bepaalde stof te gebruiken en dit op te bouwen tot het uiteindelijke object. Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden om mee te printen. Diverse soorten plastic, gips, goud, keramiek en zelfs hout zijn mogelijkheden om te gebruiken om mee te 3d printen. U kunt het bovendien zo gek niet bedenken of het is mogelijk om te printen. Als u bijvoorbeeld een 3d scanner heeft en hiermee een ‘bouwtekening’ maakt van uw eigen hoofd, dan kan de printer dit voor u maken door laag voor laag uw hoofd op te bouwen uit een materiaal naar keuze. 3d printen is niet heel eenvoudig en daarom is het wel nodig om u er even in te verdiepen voordat u echt goed gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die dit apparaat kan bieden. Maar als u dit eenmaal onder de knie heeft kunt u werkelijk van alles maken met de printer.

Maakt wat u maar wilt met 3d printen

Doordat de technologie zich steeds verder ontwikkeld is het nu voor een ieder mogelijk om diverse spullen te maken door gebruikt te maken van 3d printen. Met sommige computerprogramma’s is het redelijk gemakkelijk om een eigen ontwerp te maken en te laten maken door de printer. Het is daardoor zeer handig te gebruiken om spullen om maat te maken. Dit maakt het ook een zeer geliefd apparaat voor diverse beroepsgroepen. Zo is het nu al meer en meer in opkomst onder medici om bepaalde hulpmiddelen te maken door middel van 3d printen. Het is namelijk eenvoudiger om iets op maat te laten maken door middel van deze machines. Voor mensen die zelf wat minder handig zijn of minder creatief is er online ook een hele hoop te vinden qua ‘blauwdrukken’. Op diverse sites kunt u ontwerpen vinden om zelf te 3d printen. Handig is ook dat er verschillende bouwstoffen kunnen worden gebruikt bij het 3d printen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een basis van een bepaald metaal te laten printen om daarop iets van plastic te maken. Op die manier zijn de mogelijkheden die deze nieuwe techniek ons kunnen bieden schier eindeloos. Op onze site verkopen wij verschillende bouwpakketten die 3d printen thuis mogelijk maken. De merken die wij verkopen zijn:

  • MakerBot
  • Ultimaker
  • CandyFab
  • RepRap

Al deze apparaten hebben verschillende voor- en nadelen en kunnen diverse producten maken en van diverse grondstoffen gebruik maken. Kies dies vooral een model uit wat past bij de toepassingen die u in uw hoofd heeft. Deze genoemde merken zijn zelfbouw printers waarmee u relatief goedkoop thuis kunt 3d printen. Uiteraard hebben wij daarnaast ook kant- en klare apparaten die u niet verder zelf in elkaar hoeft te zetten. Hoewel deze iets duurder zijn, zijn ze uiteraard ook handiger en beter voor de iets minder technisch onderlegde klanten.

Leer alles over de nieuwste technieken

Naast dat wij veel verschillende producten aanbieden die het mogelijk maken om thuis gebruik te maken van 3d printen en scannen hebben wij ook een zeer uitgebreide blog waarin wij de nieuwste trends en ontwikkelingen voor u op een rijtje zetten. Ook kunt u uiteraard met ons in contact komen als u vragen of opmerkingen heeft over de producten die wij aanbieden of het nieuws dat wij op onze website hebben. Het is ook zeer handig dat u bij ons zowel de apparaten als alle andere benodigde producten kunt kopen, zo bent u dus op één adres klaar voor alles wat u zoekt. Wij verkopen namelijk ook de diverse materialen waarmee u kunt printen en hebben ook diverse computerprogramma’s waarmee u zelf relatief eenvoudig ontwerpen kunt maken om deze vervolgens te 3d printen. Neem dus zeker eens een kijkje op de site van ons bedrijf Llowlab als u meer wilt weten over de nieuwste technieken en apparaten op dit gebied of als u graag de producten aan wilt schaffen om het thuis eens te proberen. Als u graag unieke producten wilt maken die u bovendien zelf kunt ontwerpen dan is het zeer handig en bovendien leuk om eens een kijkje te nemen op onze site. Alles op het gebied van 3d printen kunt u bij ons overzichtelijk op één site vinden. Neem daarom vandaag nog een kijkje op llowlab.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn