Doorstroom boilers

Een van de belangrijkste eisen waaraan een woning moet voldoen is dat alle faciliteiten die je nodig hebt aanwezig zijn. Je woning biedt in de eerste plaats bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals warmte, kou, wind en neerslag. Het is een plek waar je kunt leven zonder bloot te worden gesteld aan de invloeden van de natuur. Daarnaast moeten er echter een aantal zaken in de woning aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat je er met veel plezier kunt wonen. Ten eerste heb je een slaapkamer nodig waar je kunt slapen en kunt uitrusten van een lange dag. Daarnaast is er ruimte nodig voor je spullen, moet je ergens kunnen eten en drinken en moet er een keuken zijn om je voedsel in te bereiden. Daarnaast heb je een toilet nodig en een badkamer om je lichaam schoon te kunnen houden. Vaak zijn er in de badkamer in ieder geval een wastafel en een douche te vinden. Met het warme water kun je je lichaam schoonmaken en als je een bad hebt, kun je hier heerlijk in het warme water liggen en ontspannen. Het verwarmen van het water in de badkamer gaat echter niet altijd op dezelfde manier. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verwarmen van dit water en iedere mogelijkheid heeft zijn eigen voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld doorstroom boilers. In een boiler wordt water opgeslagen en verwarmd. Dit maakt het mogelijk om als je de kraan open draait, direct over warm water te beschikken. Bij boilers wordt het water verwarmd en opgeslagen, terwijl bij doorstroom boilers het water direct wordt verwarmd en niet wordt bewaard. Dit maakt het gebruik van doorstroom boilers veel efficiënter dan het gebruik van andere soorten boilers. Er treedt namelijk veel minder warmteverlies op en daarnaast zijn er nog verschillende andere voordelen.

De voordelen van doorstroom boilers

Het water in woningen wordt in de meeste gevallen verwarmd door een cv-ketel. Deze ketel verwarmt water door de verbranding van gas en dit warme water wordt gebruikt voor de verwarming van de radiatoren en voor gebruik in de keuken en badkamer. Het nadeel van het feit dat het warme water door de cv-ketel wordt verwarmd is echter dat het even kan duren voor het water warm wordt. Vooral in de badkamer kan dit erg vervelend zijn. Je wilt even snel onder de douche springen, maar als je eerst twee minuten moet wachten op het warme water kan dit erg lastig zijn. Doorstroom boilers kunnen hier een oplossing bieden. Doorstroom boilers verwarmen het water dat je nodig hebt direct en zorgen ervoor dat je snel onder de douche kunt stappen. Het grootste voordeel van doorstroom boilers ten opzichte van andere soorten boilers is dat je geen verlies van warmte hebt omdat het warme water niet wordt opgeslagen. Bij bijvoorbeeld een keukenboiler heb je ook het voordeel van snel warm water uit de kraan, maar het water in de boiler moet constant op temperatuur blijven. Dit betekent dat ook als je een hele tijd geen warm water gebruikt, het water in de boiler steeds weer wordt verwarmd. Hiermee wordt heel veel energie verbruikt. Bij doorstroom boilers werkt dit anders. Er wordt geen water opgeslagen en verwarmd: als je de kraan aan zet wordt het direct door de boiler verwarmd. Een nadeel hiervan is echter dat doorstroom boilers meer energie nodig hebben om het water te verwarmen, omdat het zo snel moet gebeuren. Dit weegt echter niet op tegen de hoeveelheid energie die nodig is om het water in een boiler voor niks warm te houden. Een ander voordeel van doorstroom boilers is dat je niet voor een verrassing kunt komen te staan omdat de boiler leeg is. Bij doorstroom boilers blijft het water doorstromen en blijft het verwarmd worden. Je kunt dus zo lang douchen als je zelf wilt.

Elektrische boilers online kopen

Sommige producten koop je het liefst in een winkel. Je wilt het zelf uitzoeken en eerst met eigen ogen zien hoe het eruit ziet. Zo is het niet verstandig om een matras online te bestellen, omdat je nog helemaal niet weet hoe het ligt. Bij doorstroom boilers en andere elektrische boilers is dit anders. Als je een dergelijk product online bestelt, kun je er op rekenen dat het precies zo functioneert als beloofd en in een winkel kun je dit toch niet testen. Het voordeel van het online bestellen van zulke producten is echter dat je het kunt doen vanuit je eigen luie stoel en je de deur dus niet uit hoeft, en dat je vaak kunt profiteren van veel voordeel. Als je op zoek bent naar doorstroom boilers kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op www.boilergigant.nl. Hier vind je verschillende soorten doorstroom boilers en andere elektrische boilers. Er worden verschillende soorten elektrische boilers aangeboden:

  • duo boilers
  • doorstroom boilers
  • indirect gestookte boilers
  • horizontale boilers
  • verticale boilers
  • keukenboilers
  • zonneboilers

Iedere boiler heeft zijn eigen positieve eigenschappen en voordelen, maar ook mindere punten. Als je een boiler wilt kopen is het dus verstandig om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor doorstroom boilers als je vaak snel veel warm water nodig hebt, bijvoorbeeld in de badkamer, maar kun je beter een keukenboiler aanschaffen als je zo nu en dan een afwasje wilt kunnen doen. Er zijn veel mogelijkheden en de verschillende soorten boilers worden uitgebreid besproken op de website, www.boilergigant.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn