Drank stoken

Zoek jij een nieuwe hobby, waar je ook nog eens wat aan hebt? Denk dan eens een drank stoken! Veel mensen hebben echt geen flauw idee dat ze dit zelf ook kunnen doen en dat is zonde, want het is zo’n leuke bezigheid! Je houdt er bovendien ook nog eens leuke en, hopelijk, lekkere flesjes alcoholische versnaperingen aan over. Nu is een fles alcohol in de supermarkt nogal duur, dus drank stoken kan je ook nog eens een leuk financieel voordeeltje opleveren. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende smaken. Want laten we eerlijk zijn, bij de meeste slijterijen vind je alleen de bekende merken met de standaard smaken en nooit eens iets verrassends. Door zelf alle ingrediënten te kiezen, kun je smaaksensaties creëren die je nergens anders vindt. Een ander pluspunt is dat je op deze manier ook altijd een leuk en origineel cadeau bij de hand hebt voor familie en vrienden. Reden genoeg dus om met zelf drank stoken aan de slag te gaan!

Benodigdheden voor drank stoken

Maar voordat je dat kunt gaan doen, moet je natuurlijk wel eerst de nodige zaken regelen. Je kunt niet zomaar aan de slag gaan met drank stoken, daar heb je wel wat benodigdheden voor nodig. Er zijn verschillende zaken waar je dan aan moet denken, maar het eerste wat je aan zou moeten schaffen is een goede ketel. Deze objecten zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, zo kun je een speciale moonshineketel of whiskeyketel kopen, maar kun je ook een gewone distilleerketel kopen, waar je allerlei verschillende soorten drankjes in kunt maken. Het hangt er maar net vanaf wat jij wilt gaan maken als je drank stoken gaat, op basis daarvan kun je dan een keuze maken uit de verschillende soorten ketels. Belangrijk punt is daarbij dat je altijd kiest voor een ketel van een goede kwaliteit, want het materiaal waarvan deze gemaakt is en de vorm die deze heeft, bepaalt namelijk mede de smaak van het product dat er uiteindelijk uitkomt. Natuurlijk speelt het ook mee wat voor ingrediënten jij gebruikt, maar als het materiaal waar jij mee werkt niet van een goede kwaliteit is, dan mag je ook geen goed eindresultaat verwachten. Als je drank stoken wilt, dan informeer jij je dus eerst over de verschillende ketelsoorten.

Alles wat je nodig hebt vind je hier

Maar dat is niet het enige wat je nodig hebt voor drank stoken, om hier echt mee te kunnen beginnen heb je nog meer nodig, zoals:

  • een alcoholmeter
  • koper reinigingsdoekjes
  • turbogist
  • een kookplaat

Al dit soort zaken kun je het best kopen bij een echte specialist op dit gebied, zoals Drankstoken.nl. Zij bieden deze producten van een hoge kwaliteit aan en dat tegen een voordelige prijs. Je vindt bij hen alles wat je nodig hebt voor het starten met deze hobby. Natuurlijk moet je nog wel zelf de ingrediënten voor het drank stoken kopen. Verstandig is het om hiervoor eerst wat recepten op te zoeken, zodat je weet wat je nodig hebt aan ingrediënten en hoe je te werk moet gaan. Op een gegeven moment krijg je hier natuurlijk vanzelf wel feeling voor en als je eenmaal de nodige ervaring hebt opgedaan, dan breekt het moment aan dat je zelf met verschillende smaakmakers kunt gaan experimenteren, om zo geheel eigen smaakjes te ontwikkelen. Wil je aan de slag gaan met drank stoken, dan doe je er dus goed aan om eerst eens een kijkje te nemen op Drankstoken.nl en daar de nodige materialen aan te schaffen, zodat je goed aan de slag kunt gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn