Een haag aanplanten? Kies voor de taxus baccata!

De taxus baccata is een ideale plant als jij graag een groenblijvende haag aan wilt planten rond jouw tuin. Hagen leveren jou vele voordelen op ten opzichte van andere tuinafscheidingen en er zijn verschillende plantensoorten die je hiervoor kunt gebruiken. De taxus baccata is door zijn specifieke kenmerken hier echter heel geschikt voor. Als jij de aanplant van een haag overweegt, dan is het dus zeker de moeite waard om je eens in deze taxussoort te verdiepen.

Hagen van taxus baccata

Mensen willen in hun tuin graag privacy hebben. Niemand vindt het immers prettig om lekker buiten te zitten en dan steeds bekeken te worden door mensen die langs komen lopen. Je wilt gewoon rustig je gang kunnen gaan zonder dat anderen steeds naar je kijken, je wilt gewoon privacy. Een van de manieren om dit te bereiken, is het creëren van een taxus baccata heg. Een groot voordeel hiervan is dat het veel kleur toevoegt aan jouw tuin. Deze planten blijven namelijk het hele jaar door groen en de rode besjes zorgen voor een leuk extra kleuraccent. Groen geeft mensen altijd een vrolijk gevoel en het ziet er gewoon mooier uit dan bijvoorbeeld een schutting. Maar kiezen voor taxus baccata, betekent ook een positieve bijdrage leveren aan de natuur en het milieu. In bebouwde gebieden is er in de zomer steeds vaker sprake van hittestress. Hoe meer planten er echter zijn, hoe koeler de gebieden blijven. Hagen kunnen hier een bijdrage aan leveren. Bovendien sluit je met een heg je tuin net niet helemaal af, je stelt dieren, zoals egels, in staat om eronderdoor te lopen en zo hun leefgebied groter te houden. Daar komt bij dat de taxus baccata een ideale schuilplek is voor insecten en andere kleine beestjes. Deze beestjes dienen weer als voedsel voor vogels en zo maak je jouw tuin dus aantrekkelijker voor vogeltjes.

Ideale eigenschappen

Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor de aanplant van een heg in plaats van het plaatsen van een schutting. Maar waarom nu juist kiezen voor een taxus baccata en niet voor een andere soort? Omdat deze plant de ideale eigenschappen hiervoor heeft:

  • snelle groei van ongeveer 30 centimeter per jaar, waardoor je snel een hoge tuinafscheiding hebt
  • winterhard
  • groenblijvend, mooi donkergroen blad met rode besjes
  • onderhoudsvriendelijk die weinig onderhoud behoeft
  • volle takken, waardoor mensen niet door de haag heen kunnen kijken
  • kan geplaatst worden in de schaduw, halfschaduw en in de zon

Al met al genoeg redenen dus waarom de taxus baccata de ideale keus is als er hagen aangeplant moeten worden. Wil jij hier zelf mee aan de slag gaan, dan kun je deze kopen via taxusbestellen.nl bij Kwekerij Top & Top. Zij bieden exemplaren van een hoge kwaliteit, zodat je zeker bent van een mooi resultaat. Je kunt bij hen bovendien deze taxussoort in verschillende formaten aanschaffen. De kleinsten hebben een hoogte van 40 centimeter, de grootsten zijn 180 centimeter hoog. Hoe kleiner, hoe voordeliger uiteraard, maar kies je voor een grotere taxus baccata, dan heb je meteen een heg die hoog genoeg is om een mooie tuinafscheiding te vormen. Aan jou de keus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn