Een heerlijke schaduwvolle zomer met een harmonicadoek

In de lente verwelkomen we de zon als een verloren zoon of dochter. De zon was er altijd wel, maar de zon was er maar kort en de zon voorzag ons niet bepaald van warmte in de koude wintermaanden. In maart stijgt de zon weer en we kunnen de warmte weer voelen. Zodra de zon volop schijnt dan proberen we een plekje uit de wind te vinden en verwelkomen we elke zonnestraal. Geen enkele straal laten we onbenut en vaak is het nog steeds koud genoeg voor winterkleding, maar de zon op het gezicht of op een broek voelt al heerlijk warm aan. Het is een gevoel van anticipatie naar wat gaat komen, namelijk lekker warm en zonnig weer. Maart en april zijn in die zin de beste maanden van het jaar, want de zomer ligt nog helemaal voor ons. De kriebels van de beginnende lente, de vogels die ons herinneren hoe fijn het is om buiten te zijn, dat frisse en nieuwe gevoel maakt dat de lentemaanden zo fijn zijn. De zon is in deze maanden ook nog steeds onze beste vriend, maar dat verandert snel genoeg, want we mogen nog zulke zonaanbidders zijn, op het moment dat de stralen te heet worden, dan zoeken we snel de schaduw op. Schaduw vind je soms moeilijker dan je zou denken, en daarom hebben we parasols uitgevonden, maar parasols hebben nogal wat nadelen. Zo kun je niet veel schaduw creëren, de wind gaat vaak met een parasol aan de haal en de stang waar de parasol op leunt, neemt vaak een hoop ruimte in beslag. Daarom is het beter om een harmonicadoek te bestellen. Een harmonicadoek span je namelijk over het terras tussen twee balken. Je loopt dus nergens tegen aan, want de palen staan netjes in de vier hoeken van je terras. De wind kan er ook niet mee aan de haal gaan want er is geen mogelijkheid dat een harmonicadoek gaat draaien. Het spant geheel over het terras. Mocht je een extra groot terras hebben, dan is dat ook geen enkel probleem, want je kunt naast de standaard afmetingen ook een harmonicadoek bestellen met extra grote afmetingen voor de wat meer uitgebreide terrassen. Ideaal ook voor terrassen die niet direct vast zitten aan de woning. In het geval je woning immers direct grenst aan het terras zou je een zonnescherm kunnen overwegen. Maar er is niet altijd ruimte voor een zonnescherm en niet alle terrassen grenzen aan het huis. Vaak maakt men in de tuin een aparte zitplek met een loungeset of diningset en dan is het juist ideaal om gebruik te maken van een harmonica doek, want dit zorgt ervoor dat je terras een soort serre wordt met een ‘dak’ en open zijkanten.

Een harmonicadoek bestel je via buitenplezier-online.nl

Als je een harmonicadoek wil bestellen dan kun je dat heel goed doen via de bovenstaande website. Een harmonica doek kun je via een harmonica mechanisme in- en uit rollen. In- en uitrollen is natuurlijk niet helemaal correct, maar het idee moge duidelijk zijn. Het is een soort vouwproces waarmee je een harmonicadoek als het ware inklapt. Dit betekent dat je een harmonicadoek ook voor 50% kunt inklappen. Op zonnige lente dagen kun je dus gerust de zon toelaten en op hete zomerdagen schuif je het doek dicht. Het is ook goed voor de huid, want een harmonicadoek weert tot maar liefst 95% van de UV straling. Je houdt de zon dus ‘buiten’ en je zorgt ervoor dat je niet verbrandt. Wat dat betreft is een harmonicadoek de ideale oplossing voor elke tuin. Mocht je nog je twijfels hebben, dan is het goed om te weten dat je een harmonicadoek krijgt thuisgestuurd met alle accessoires die je nodig hebt om het doek te bevestigen aan de balken. Overigens moet je balken en palen wel zelf kopen en plaatsen. Het is daarom goed om tegelijkertijd te kijken naar welke balken en palen je nodig hebt, zodat het allemaal goed bij elkaar past. Het zou immers jammer zijn dat je een harmonicadoek koopt en dat uiteindelijk blijkt dat het doek te klein of te groot is voor de balken die je hebt gekocht. Verder kun je nog twijfels hebben over het bestellen van een harmonicadoek bij een webwinkel. Om die laatste twijfels ook helemaal weg te nemen kun je het beste hieronder even verder lezen. Hieronder vind je namelijk een overzicht van alle voordelen van de webwinkel.

Waarom een harmonicadoek bestellen via een webwinkel?

In de eerste plaats is winkelen via een webwinkel in het algemeen altijd goedkoper dan winkelen in een fysieke winkel. Dit is omdat een webwinkel geen huur hoeft te betalen en dit zie je vervolgens terug in de prijs. Maar er zijn nog meer voordelen op te noemen zoals:

  • Snelle levering
  • Altijd professionele en persoonlijke service
  • Hoge kwaliteit
  • Niet goed geld terug garantie

Naast bovenstaande voordelen kun je uit de recensies al opmaken dat de meeste mensen tevreden zijn. 299 mensen hebben tot nu toe een recensie geschreven en al die recensies samen hebben geleid tot een gemiddeld rapport cijfer van maar liefst een 8.4. Als je nagaat dat mensen zelden en 10 geven en een 9 dus vaak de bovengrens is, dan kun je wel nagaan dat een 8,4 een erg hoog cijfer is. Helemaal als je ook nog eens nagaat dat het cijfer tot stand is gekomen door de beoordeling van maar liefst 299 mensen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn