Een wijnproeverij in Breda met vrienden

Over een aantal weken ga ik trouwen en ondanks dat wij als vriendengroep niet graag een vrijgezellenfeest houden, wilde ik toch iets organiseren voor mijn vrienden aan de vooravond van mijn huwelijk. Omdat we allemaal liefhebber zijn van wijn, heb ik daarom een wijnproeverij in Breda geregeld. Een gezellig samenzijn met al mijn vrienden, die al vele jaren heel veel voor mij betekend hebben. In het dagelijks leven sporten we samen, maar doen we ook zaken. We spenderen veel tijd samen om te sparren over mijn bedrijf of over de zaken waarin mijn vrienden zich verwikkelen en nadien is er altijd ruimte om een goed glas wijn te heffen op onze vriendschap en onze toekomst. De wijnproeverij in Breda leek mij dan ook een zeer geschikte gelegenheid om een keer als gezelschap onder elkaar van goede wijn te genieten. Deze wijnproeverij in Breda heb ik geregeld bij Juul de Leijer van Juuls Wijn. Hier koop ik ook regelmatig een flesje voor mijzelf, dus het voelde voor mij logisch om hier ook de wijnproeverij te organiseren.

Een wijnproeverij in Breda met bijzondere wijnen

Mijn vrienden en ik zijn natuurlijk al jaren bekend met verschillende soorten wijn. We houden er dus van om nieuwe wijnen te proberen en ik vind het heerlijk om dan met elkaar de wijn te bespreken en deze te beoordelen. Het is een soort hobby geworden en daarom past deze wijnproeverij in Breda ook vooral goed bij mij. Juuls Wijn biedt online op juulswijn.nl wijnproeverijen met wijnen uit verschillende regio’s:

  • Frankrijk
  • Spanje
  • Italië
  • Zuid-Afrika

Je kunt er zelfs een wijnproeverij in Breda doen met port of champagne. Ik heb er zelf voor gekozen om verschillende streken terug te laten komen bij de wijnproeverij in Breda en het sprak mij dan ook zeer aan dat er een proeverij is waarbij oude wijn vergeleken wordt met nieuwe wijn. Ik heb mij laten vertellen dat het hierbij met name gaat om wijnen uit bekende landen versus wijnen uit nieuwe landen. Nieuw is natuurlijk een relatief begrip, want onder nieuw valt ook Chili en Australië en dit zijn inmiddels landen waarvandaan al meerdere wijnsoorten komen. Toch is het leuk om te ervaren wat de verschillen zijn in deze wijnen, wanneer je ze tijdens de wijnproeverij in Breda met elkaar vergelijkt. Het is een genot om ook mijn vrienden te zien genieten van de wijnen en van al het andere lekkers dat er tijdens de wijnproeverij wordt geserveerd.

De wijnproeverij was zeer geslaagd

Tijdens de wijnproeverij was het al heel snel erg gezellig en we hebben ons natuurlijk goed laten uitleggen wat de bedoeling was van de proeverij. Er werd uitgelegd dat Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen de meest gedronken wijnen zijn en dat we die zouden vergelijken met Chileense, Argentijnse en Zuid-Afrikaanse wijnen. In totaal kregen we 6 proefglazen en het is bijzonder om te merken hoeveel er over deze wijnen verteld werd tijdens de proeverij. We hebben de wijnen samen uitvoerig besproken en natuurlijk is het dan ook leuk om te ontdekken wat een ieder het meeste kan appreciëren. Niet alleen is dat voor nu leuk, maar ik onthoud dit soort dingen altijd omdat ik nog wel eens graag een flesje wijn weg wil geven. Dit is overigens ook wat ik gedaan heb, want ik heb van al mijn vrienden opgelet welke wijn hun voorkeur had en na afloop van de wijnproeverij in Breda heb ik met Juul afgesproken dat iedereen een doosje van zijn favoriete wijn mee naar huis mocht nemen op mijn kosten. Ik ga immers trouwen en vind het fijn dat mijn vrienden daarbij aanwezig zullen zijn.  

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn