Eerste hulp bij opvoeden

Vijf jaar geleden kregen mijn man en ik ons eerste kindje, we waren zielsgelukkig. Twee jaar geleden werd ik onverwachts zwanger van de tweede. Ik ben nu een trotse moeder van een zoon en een dochter, helaas ben ik inmiddels wel gescheiden van mijn man. De scheiding was niet makkelijk, je zou het een echte ‘vechtscheiding’ kunnen noemen. Ik voelde me daar heel schuldig over tegenover mijn kinderen, vooral tegenover mijn zoon omdat hij al wat ouder is. De scheiding heeft het opvoeden van mijn kinderen erg bemoeilijkt voor mij. Soms richtte ik mijn frustratie af op mijn kinderen in plaats van op mijn ex-man. Ook daar voelde ik me erg schuldig over. Ik kwam op het punt dat ik me een incompetente moeder begon te voelen, omdat ik merkte aan mijn zoon wat voor negatieve invloed ik onbedoeld op hem had. Hoewel ik hier en daar gelukkig wel wat hulp bij opvoeden van mijn omgeving kreeg, wist ik dat ik het uiteindelijk toch echt zelf moest maar vooral ook wilde doen. Ik had hulp bij opvoeden van een externe partij nodig.

Online hulp bij opvoeden

Ik besloot mijn trots aan de kant te zetten en naar een psycholoog te gaan. Hoewel ik daar veel aan heb gehad, lag de focus vooral op mij en niet op mijn relatie met mijn kinderen. Ik schaamde me te veel voor mezelf om mijn kinderen mee te nemen naar de psycholoog. Ik merkte dat ik vooral met mijn zoon steeds in dezelfde patronen terug bleef vallen. Hij daagde mij uit door iets te doen wat niet mag, en ik reageerde daar heel gefrustreerd op. Oftewel ik reageerde precies zoals hij wilde dat ik reageerde. Ik wil mijn kinderen in goede banen leiden, en niet opzadelen met problemen. Daarom besloot ik op het internet op zoek te gaan naar hulp bij opvoeden. Ik kwam deze website tegen opvoedenmetplezier.nl.

  • Een online cursus, ik hoefde dus niet naar een bepaalde plek te gaan.
  • Ik kon wanneer de oudste naar school was thuis een van de prezi’s doornemen.
  • De cursus is gericht op de ouderrol, op hoe je bijvoorbeeld om moet gaan met frustraties in relatie tot je kind.
  • Er wordt je dus niet verteld hoe je je kind moet opvoeden, je krijgt alleen wel hulp bij opvoeden.
  • De prezi’s zijn vermakelijk, maar ze hebben je ook wat te bieden.
  • Ik heb ervoor gekozen om een prezi per week te doen en inmiddels ben ik een maand verder.
  • Ik merk dat ik patronen aan het doorbreken ben en ik kan je niet vertellen hoe groot mijn opluchting is.

Resultaat

Opvoeden is niet makkelijk. Iedereen weet het en iedereen zegt het maar pas wanneer je zelf met je kinderen in de knoop komt te liggen ervaar je dat het ook echt geen appeltje eitje is. Er zijn niet voor niets meerdere succesvolle tv programma’s gemaakt die gaan over het opvoeden van kinderen. Iedereen heeft wel eens hulp bij opvoeden nodig. Door de cursus heb ik de stap durven zetten om wel met mijn kind naar de psycholoog te gaan, omdat ik me nu veel beter realiseer dat de schaamte, schuld, frustratie en angst die ik ervoer bij het ouderschap horen. Ik durfde de gevoelens hierdoor aan de kant te zetten, waardoor ik nu beter kan en durf te handelen in het belang van mijn kinderen. Ik had dus echt hulp bij opvoeden nodig, en dat is precies wat deze cursus mij geboden heeft. Ik raad de cursus dan ook aan iedereen die ook hulp bij opvoeden nodig heeft aan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn