Elektronische acupunctuur

Heb jij wel eens gehoord van de mogelijkheid die elektronische acupunctuur kan bieden voor jouw lichaam? Veel mensen zijn waarschijnlijk niet eens heel goed bekend met de methode waarbij er met naalden gewerkt wordt, dus het is goed om daar hier eerst iets meer over uit te leggen. De methode waarbij van oudsher naalden gebruikt worden, werkt volgens de wetenschap dat er energiebanen door je lichaam lopen, de meridianen genoemd. Deze kunnen uit balans raken en dat kan opgelost worden door behandeling van bepaalde punten in je lichaam, de zogenaamde acupunctuurpunten. Door hier op een bepaalde manier naalden in te prikken, kan de balans weer hersteld worden. Elektronische acupunctuur werkt iets anders, maar maakt wel gebruik van deze bijzondere punten. Deze hebben namelijk een bepaalde elektrische geleidingswaarde dan andere plekken van jouw lichaam. Is jouw lijf niet helemaal in balans, dan verandert deze geleidingswaarde en dit kan opgemerkt worden met een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaatje. In de jaren vijftig werden de mogelijkheden hiervoor voor het eerst ontdekt en dat heeft geleid tot het steeds weer verbeteren van het apparaat dat gebruikt wordt bij elektronische acupunctuur.

Doel van elektronische acupunctuur

Wanneer en waarvoor kun je nu elektronische acupunctuur inzetten? Zoals gezegd beschikt het lichaam over verschillende meridianen en kunnen deze energiestromen uit balans raken. Als dat het geval is, dan kun je verschillende soorten klachten ervaren, zoals:

  • pijnklachten als nekpijn, schouderpijn en rugpijn
  • lage weerstand en daardoor langdurige ziekte
  • hormonale stoornissen
  • hooikoorts en andere allergische reacties
  • eczeem en huidziekten
  • slapeloosheid

En dit is slechts een greep uit de vele klachten die je kunt ervaren op het moment dat jouw lichaam niet goed in balans is. Op het moment dat jij dit ervaart, dan kan het werken met naalden een uitkomst bieden. Door de juiste behandeling, door iedere naald precies op de goede plek te plaatsen, worden de energiestromen herstelt en zullen jouw klachten verdwijnen. Kan dit in plaats van met naalden nu ook met elektronische acupunctuur? Nee, het gebruik van het elektrische apparaat is enkel een hulp om vroegtijdig verstoringen op te merken, nog voordat je eigenlijk echt een lichamelijke of geestelijke klacht ervaart. Door als het ware de geleiding op verschillende punten door te meten, kan er al in een vroeg stadium opgespoord worden waar er iets fout zit en dan kan dit vervolgens zo snel mogelijk met de naaldenset behandeld worden. Elektronische acupunctuur is dus geen alternatief voor de traditionele variant, het is slechts een aanvulling erop, het werkt heel goed als diagnostisch hulpmiddel en wordt vaak preventief ingezet.

Praktijk Natuurgeneeskunst

Het vinden van een professional in deze traditionele kunst is vaak al lastig en het vinden van iemand die ook werkt met elektronische acupunctuur is vaak nog uitdagender. Zoek jij iemand die hier op een juiste manier mee werkt, dan ben je bij Praktijk Natuurgeneeskunst.nl helemaal op de goede plek. Veel mensen die zich hiermee bezighouden, missen de juiste kennis of werken gewoon niet op de goede manier. Dat leidt tot onnodig veel behandelingen. Met behulp van de elektronische acupunctuur kan deze behandelaar echter snel achterhalen waar de knelpunten zich precies bevinden en deze vervolgens ook zo effectief mogelijk behandelen, wat dus met naalden gebeurt. Ben jij hier geen fan van? Dan is het goed om te weten dat er in deze praktijk ook met andere methoden gewerkt wordt, zoals homeopathie en Chinese kruiden, maar ook met speciale LASER behandelingen. Er wordt holistisch naar je gekeken en er wordt niet gedaan aan symptomen bestrijden, maar echt aan het oplossen van het probleem. Of je dit nu doet met behulp van elektronische acupunctuur of op een andere wijze, zeker is dat je bij Praktijk Natuurgeneeskunst goed geholpen wordt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn