Energie leverancier

Door de manier waarop de meeste huizen in Nederland gebouwd zijn, kan eigenlijk nog niemand zonder een energie leverancier. Hoewel er mondjesmaat steeds wat woningen bij komen die helemaal energieneutraal zijn, zijn ze eigenlijk allemaal nog steeds aangesloten op het stroom- en gasnet. Het is dus iets waar je eigenlijk gewoon niet zonder kunt, je hebt immers gewoon vaak nog de levering van gas en stroom nodig. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je hier heel veel geld voor hoeft te betalen! Door te kiezen voor een andere energie leverancier en door je verbruik te verlagen, kun je vaak echt flink geld besparen en wie wil dat nu niet?! Minder verbruiken is natuurlijk altijd een uitstekende manier om je kosten te verlagen, want hoe lager jouw verbruik is, hoe lager jouw rekening ook zal zijn. Niet onnodig de lampen laten branden en de kachel een graadje lager zetten, eenvoudige maatregelen die je vaak al een fikse besparing op kunnen leveren. En dat is prettig, want zo breng je eenvoudig je maandelijkse vaste lasten een flink stuk naar beneden. Maar ook overstappen naar een andere energie leverancier kan aan te raden zijn!

Andere energie leverancier

Veel mensen realiseren zich namelijk vaak niet dat er een behoorlijk prijsverschil kan zitten tussen hun huidige energie leverancier en andere spelers op deze markt. Vaak denkt men dat het wel mee zal vallen met de eventuele besparingen, maar wist je dat je soms wel een besparing van 450 euro per jaar kunt realiseren? Daar kun je prima een weekendje weg van boeken! Reden genoeg dus om eens uit te zoeken of dit voor jou ook mogelijk is. Enig nadeel is dat het voor jou zelf vaak erg lastig is om jouw energie leverancier met andere te vergelijken. Dit heeft te maken met het feit dat je rekening eigenlijk uit vier verschillende bedragen bestaat:

  • vastrecht voor stroom
  • verbruik van stroom
  • vastrecht voor gas
  • verbruik van gas

En dan natuurlijk nog de belastingen die hierover gerekend worden. Wat het zo lastig maakt, is dat het vastrechttarief per maatschappij kan verschillen en dat ook het verbruikstarief kan verschillen. Om te weten hoeveel je bij welke aanbieder zou betalen, zou je dus je eigen verbruik er bij moeten zoeken en dan aan het rekenen gaan met de geboden tarieven. Een flinke klus, aangezien we erg veel verschillende aanbieders binnen deze markt kennen. Dit rekenen zien velen niet zitten en daarom blijven ze maar gewoon bij hun huidige energie leverancier.

Gemakkelijk de beste deal vinden en overstappen

Een andere reden waarom ze vaak niet overstappen naar een andere energie leverancier, is dat ze vrezen dat de overstap regelen een heel grote klus is. Maar wat als wij nu eens vertelden dat het vinden van de voordeligste aanbieder voor jou en het overstappen helemaal niet veel werk hoeven te zijn? Dan is de kans groot dat je er vandaag nog mee aan de slag zou gaan, om te kijken of jij ook kunt besparen! Je vindt snel de voordeligste energie leverancier voor jouw specifieke situatie via de website Slim met energie. Door eenvoudigweg je woonplaats op te geven en je verbruik in te vullen, kunnen zij razendsnel uitrekenen welke aanbieders in jouw geval de beste opties zijn. Blijkt dat overstappen voor jou zinvol is? Dan kunnen zij dit meteen voor jou regelen, waardoor je er zelf eigenlijk nauwelijks omkijken naar hebt. Dat is natuurlijk wel heel erg gemakkelijk! Wil jij op een snelle en eenvoudige manier de beste deal voor stroom en gas vinden? En wil jij gemakkelijk over kunnen stappen naar een andere energie leverancier? Dan regel je dat dus via deze website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn