Gasloos wonen door over te stappen op een warmtepomp

in 2050 moet heel Nederland gasvrij zijn. Dat betekent dat er geen traditionele CV ketel meer gebruikt kan worden, want deze werkt immers op gas. Ook koken zal niet langer kunnen via een kookplaat op gas. Dat zal vele professionele koks een doorn in het oog zijn en er zal dan ook vast een uitzondering worden gemaakt voor restaurants. Thuis kun je echter overschakelen op een inductie kookplaat of een warmtepomp van The Sunshine Company. Een inductieplaat is voor koks misschien niet ideaal, maar voor jou thuis in de keuken is het natuurlijk een goede optie. Deze inductieplaat werkt op energie en is veel zuiniger dan een kookplaat op gas. Daarnaast is een inductieplaat veel makkelijker schoon te maken dan een gasfornuis. Even een doekje erover en je bent klaar. Bij een kookplaat op gas moet je rondom de gaspitten poetsen en daar word je niet blij van. Helemaal als je niet elke dag schoonmaakt en opeens na een week koken de plaat moet poetsen. De aangekoekte resten kunnen zomaar je dag vergallen. Wat betreft het opwarmen van je woning heb je verschillende opties. Je kunt zonnepanelen op het dak monteren en je kunt ook een warmtepomp kopen. Een warmtepomp kan je CV ketel vervangen en je huis opwarmen via elektriciteit. Ook het water zal dan via de warmtepomp worden opgewarmd. Dankzij een warmtepomp kun je je huis dus volledig via elektriciteit opwarmen. Als je niet op gas kookt, dan is het mogelijk om je hele woning gasvrij te maken. Omdat de overheid wil dat we in 2050 helemaal gasvrij zijn in Nederland, is het niet zo gek dat er ook subsidies vrijkomen om mensen te stimuleren om hun woning gasvrij te maken. Dat betekent dat een warmtepomp een stuk goedkoper is dan de prijzen die je wellicht op internet tegenkomt. Kortingen via de subsidies kunnen oplopen tot wel 1800 euro. Op de site van thesunshinecompany.nl kun je meteen zien wat de prijzen zijn voor en na de subsidies. Je hebt immers verschillende opties wat betreft een warmtepomp. Zo heb je ook een hybride optie waarmee je gebruik kunt blijven maken van je CV installatie. Deze is vaak goedkoper en daardoor krijg je ook minder subsidie. Een warmtepomp die de volledige CV ketel moet vervangen is uiteraard duurder, maar je krijgt dan ook meer subsidie. Kijk dan ook vooral eens op de website van thesunshinecompany.nl en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning. 

De voordelen van een warmtepomp van The Sunshine Company

Als je kiest voor een van de warmtepompen van The Sunshine Company dan profiteer je onder andere van de volgende voordelen: 

  • Subsidie tot 1800 euro
  • Altijd advies op maat
  • Gasrekening naar 0 euro per maand

Aangezien de woning op de lange termijn toch gasvrij moet zijn en je op de korte termijn meteen al flink gaat besparen, is het eigenlijk zonde om niet snel over te stappen op alternatieve energievoorzieningen. 

Stel je vraag via het contactformulier

Mocht je een vraag hebben of wil je meteen weten hoeveel je kunt besparen, dan kun je het beste even gebruik maken van het contactformulier op de website. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn