Hebt u vragen over uw aflossingsvrije hypotheek?

Gaat u binnenkort een huis kopen? Dan hebt u waarschijnlijk een hypotheek nodig. Het komt niet vaak voor dat mensen genoeg kapitaal hebben om in een klap een huis te kopen. Het gebeurt vaker dat men een hypotheek zoals een aflossingsvrije hypotheek afsluit. Een aflossingsvrije hypotheek brengt net als elk ander type hypotheek heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom is het van groot belang dat u zich goed laat informeren. U kunt uiteraard diverse hypotheekverstrekkers zoals banken bezoeken. Maar als u een eerlijk en onafhankelijk advies wil, dan kunt u met ons een kosteloos gesprek aangaan. Uiteraard is dit gesprek vertrouwelijk en is het advies niet bindend. Klinkt u dat als muziek in uw oren en wilt u graag weten wat bijvoorbeeld de verschillen zijn tussen een aflossingsvrije hypotheek en een lineaire hypotheek? Schroom dan niet maar kijk eens op onze website: rechtopadvies.nl. U vindt hier alle benodigde gegevens om snel tot een overwogen keuze te komen. Maar de meeste mensen horen het liever van een expert dan het te moeten lezen. Daarom kunt u bij ons een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. U betaalt niets voor dit gesprek, wij vinden het belangrijk dat wanneer u een aflossingsvrije hypotheek wilt afsluiten, u goed wordt ingelicht. Veel mensen maken een verkeerde keuze en dat kan op allerlei manier een pijnlijke zaak worden. De beurs kan instorten, er kan een crisis ontstaan en u kunt werkloos raken waardoor u de maandelijkse lasten van een aflossingsvrije hypotheek niet langer kunt ophoesten.

Een aflossingsvrije hypotheek is ideaal voor starters

Een aflossingsvrije hypotheek houdt in dat u niet elke maand de schuld van het koophuis hoeft af te lossen. Wel betaalt u elke maand de rente die over die schuld door de verstrekker wordt berekend. Hebt u een vast rentebedrag afgesproken of kan dit percentage door de jaren heen fluctueren? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Een aflossingsvrije hypotheek kon u tot 2013 afsluiten in verband met de hypotheekrenteaftrek. Hebt u een aflossingsvrije hypotheek omdat u uw huis voor dit jaar kocht? En wilt u het laten omzetten in een ander type hypotheek? Of hebt u simpelweg vragen over de aflossingsvrije hypotheek die u liever eerst aan ons wilt stellen voordat u de adviseur van de verstrekker aanspreekt? Het is hoe dan ook een slimme zet om eerst een onafhankelijk adviesbureau aan te spreken. Vult u daarom vandaag nog het online formulier in.

  • Vul onder andere uw type hypotheek in.
  • En natuurlijk uw naam, adres en contactgegevens.
  • En geef aan bij welke bank u een aflossingsvrije hypotheek hebt afgesloten en hoe lang u de schuld al aan het afbetalen bent.

Wij berekenen of uw aflossing voldoet aan de wettelijke voorwaarden. Het kan maar zo zijn dat u al jaren teveel betaalt per maand. Dan kunnen we u helpen met het opstellen van een bezwaarschrift.

Neemt u bij vragen gerust even contact met ons op

Een hypotheek afsluiten is een grote stap in uw leven. Het type hypotheek dat in deze tekst centraal staat heeft als voordeel dat u zelf kunt bepalen wanneer en hoeveel u per maand aflost. Uiteraard is er wel een limiet. Mocht u in transitie zijn tussen twee banen en kunt u daarom tijdelijk moeilijk rondkomen? Dan kunt u even stoppen met de aflossing. Wellicht verdient u bij uw nieuwe baan erg veel geld en kunt u die verloren maanden ruimschoots goedmaken. Niet alleen voor vragen over uw hypotheek kunt u bij ons aankloppen. Misschien wilt u iets weten over een bepaalde verstrekker of over uw pensioensregeling. Bel of mail direct!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn