Heerlijk ontspannen door een stoomcabine te kopen

Een aantal maanden geleden was ik in een sauna. Na een drukke werkweek heerlijk ontspannen met mijn drie vriendinnen in een sauna. Dit doen we zo’n twee keer in het jaar. Mijn favoriete sauna is eigenlijk de Turkse sauna. Dit omdat het niet te heet is, maar ik een stoomcabine ontzettend fijn vind. Het is heel goed voor je luchtwegen. Vooral als je verkouden bent is het echt een verlichting om in een stoomcabine te gaan. Voor even vergeet je dat je hoofd helemaal vol zit. Samen met mijn vriendinnen fantaseerde ik over hoe geweldig het zou zijn om zelf een stoomcabine te kopen. Op die manier kun je veel vaker gebruik maken van een stoomcabine!
Eenmaal weer thuis belande ik helaas weer ik de minder ontspannen werkelijkheid. We waren bezig met de verbouwing van de badkamer, waardoor het hele huis op z’n kop ligt. Ik vertelde mijn echtgenoot hoe fijn we het hadden gehad in de sauna en zei voor de grap dat ik graag een stoomcabine wil kopen. Nu we toch met de badkamer bezig zijn kunnen we net zo goed een stoomcabine kopen. Mijn echtgenoot reageerde eigenlijk heel erg enthousiast op het idee om een stoomcabine te kopen. Zelf gaat hij niet graag naar de sauna, omdat hij er niet van houdt om daar zonder kleren te lopen tussen vreemden. Maar als we onze accommodatie voor de wintersport boeken, boeken we altijd een accommodatie met wellness faciliteiten, zodat we na een lange ski-dag heerlijk kunnen ontspannen in bijvoorbeeld in infrarood sauna. We zijn vervolgens gaan kijken in de lege ruimte wat ooit de badkamer moest worden. Het bleek dat we in onze nieuwe badkamer best ruimte hadden om een stoomcabine te kopen.  

De zoektocht naar een stoomcabine om te kopen

Toen ik via google op zoek ging naar waar en hoe je een stoomcabine kan kopen, kwam ik uiteindelijk op de site van ‘Klafs’ (http://www.bo-max.com/). Klafs is een Duits bedrijf dat al meer dan tachtig jaar High End sauna & wellness producten voor zowel particulieren als openbare spa- & thermenmarkt produceert. De sauna’s, stoomcabines en andere wellness producten zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Op de site staan echt prachtige ontwerpen voor een stoomcabine. Je kunt een stoomcabine kopen op elke vorm en maat die jij maar wil. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de Klafs D12 Stoomcabine. Het betreft hier een prachtig strak ontwerp met een glazen behuizing en comfortabele zitplekken. Qua bekleding konden we kiezen tussen edel teakhout, natuursteen of mozaïek. Mocht je minder ruimte hebben is een stoomdouche een echte aanrader. Op het eerste gezicht lijkt dit gewoon een prachtige inloopdouche, maar vaak is er een zitplekje gecreëerd en zit er dus een stoomcabine functie in geïntegreerd.  

Voordelen van een stoomcabine

De voordelen van een stoomcabine zijn niet gering. Zo zijn stoomcabines minder heet dan andere sauna’s. De temperatuur ligt ongeveer rond de 45 graden. Door de hoge luchtvochtigheid ligt de gevoelstemperatuur echter veel hoger. Andere voordelen zijn:

  • De warme, vochtige lucht in de stoomcabine zorgt ervoor dat je gaat zweten;
  • De stoom reinigt de huid;
  • De stoom reinigt je longen;
  • Door de lagere temperatuur minder energiekosten dan andere sauna’s;
  • Makkelijk in je badkamer te plaatsen;
  • Elke keer in de stoomcabine is een ware weldoening voor lichaam en geest.

Wij hebben nu sinds een aantal dagen een prachtige stoomcabine van Klafs. We waren heel erg tevreden over de service, de kwaliteit en het vakmanschap. We hebben nu twee keer gebruik gemaakt van onze stoomcabine en het is echt heerlijk! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn