Hoe goed is jouw huisbeveiliging?

Een inbraak kan erg vervelende gevolgen hebben en daarom is het van belang om te zorgen voor een goede huisbeveiliging. Materiële schade die je oploopt is natuurlijk vervelend, maar vergeet ook niet het effect dat een inbraakpoging op jouw leven kan hebben. Je kunt je onveiliger voelen en slechter gaan slapen. Daarbij kan het lastig zijn om de kinderen nog eens alleen thuis te laten, want wie weet wat er kan gebeuren als een inbreker binnen weet te komen? Als jouw woning over een goede huisbeveiliging beschikt, dan hoef jij je over dergelijke zaken veel minder druk te maken en kun jij je veilig voelen in je eigen huis.

Gevolgen van een inbraak

Als mensen nadenken over de gevolgen die een inbraak kan hebben, dan denken ze vaak alleen aan de materiële schade in de zin van objecten die gestolen worden. Vaak vinden ze het daarom niet de moeite waard om voor huisbeveiliging te kiezen. Maar je hebt niet alleen deze schade, hoe vervelend die ook is. Inbrekers zullen inderdaad waardevolle spullen meenemen, maar dat is maar één van de kostenposten. Ze zullen in hun poging om binnen te komen bijvoorbeeld ook deuren of ramen openbreken, wat het nodige geld kost om te laten repareren of vervangen. Met een goede huisbeveiliging kun je een dergelijke kostenpost vaak ook voorkomen. En dan hebben we het nog niet over de overige schade die ze binnenshuis aan kunnen richten. Kasten die omgegooid worden, lades die uit kasten getrokken worden, fotolijsten die kapot vallen en ga zo maar door. Ook die schadeposten moet je in gedachten houden. En dan is er tot slot nog het gevoel van onveiligheid waar je mee blijft zitten. Als het ze immers één keer lukt om binnen te komen, waarom dan niet een tweede keer? Zullen ze het weer proberen? En wat als de kinderen alleen thuis zijn op het moment dat dit gebeurt? Door al dit soort zorgen kun je slechter slapen, sneller wakker schrikken en je onveilig voelen. Met een gedegen huisbeveiliging los je dit ook op!

Hoe ziet een goede huisbeveiliging er uit?

Er zitten dus verschillende vervelende gevolgen aan een inbraak:

  • gevoel van onveiligheid
  • schade aan deuren en ramen
  • schade aan meubels en ander interieur
  • kosten voor vervanging van materiële zaken

Reden genoeg dus om je woning te laten beveiligen door een expert op het gebied van huisbeveiliging. Welke maatregelen moeten er genomen worden om jouw woning te beveiligen? De experts van Van de Fliert Inbraakbeveiliging zullen eerst een scan uitvoeren om te bekijken wat de zwakke plekken zijn en hoe deze veiliger gemaakt kunnen worden. Vervolgens hebben ze verschillende mogelijkheden om met de huisbeveiliging aan de slag ta gaan. Zo kunnen ze bijvoorbeeld, als dit nodig is, het deurbeslag en het hang- en sluitwerk vervangen door varianten die niet zomaar open te breken zijn. Een andere optie die ze bieden is het aanleggen van een alarmsysteem of een camerasysteem. En daarnaast bieden ze nog verschillende andere opties. Welke vormen van huisbeveiliging voor jouw woning de beste keus zijn, kunnen zij door middel van de scan achterhalen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn