Hoe verklein je het risico op letselschade

Letselschade is een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen. Als het je een keer gebeurt, zal je echter toch niet de eerste zijn. Sterker nog, het oplopen van letselschade is totaal niet zeldzaam. Dit is heel erg spijtig maar je kunt er niet zo veel aan doen behalve bijvoorbeeld het aanscherpen van de verkeersregels en het verbeteren van de infrastructuur. Want je, je raad het waarschijnlijk al: het oplopen van letselschade gebeurt in de meeste gevallen op de weg. Hoewel dit een van de plekken is waar je heel vaak begeeft, blijft het gevaarlijk. De hoeveelheid verkeersongevallen daalt weliswaar gestaag, maar het getal is toch nog echt geen nul. Er worden veel maatregelen genomen en het verkeer wordt wel steeds veiliger maar een ongeluk zit toch nog altijd in een klein hoekje. Zeker als fietser ben je een zeer kwetsbare deelnemer van het verkeer en heb je een grote kans om letselschade op te lopen. Dit soort dingen wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen maar helaas heb je niet alles altijd zelf in de hand. Het is vaak genoeg voorgekomen dat een fietser wordt aangereden door een auto of scooter terwijl de fietser zelf niets verkeerd deed. Toch heeft deze partij waarschijnlijk het meeste last van letselschade als er een ongeval plaats vindt. Goed uitkijken als je op de fiets zit is dus absoluut een belangrijke zaak. Zeker als je in een grote stad fietst, is het risico zeer groot. Wanneer je door kleine weggetjes fiets waar ook auto’s doorheen rijden moet je goed uitkijken. Is er een apart fietspad aangelegd, dan heb je alweer een stuk minder kans op een ongeval. Als weggebruikers die verschillende methoden van vervoer gebruiken op een afstand van elkaar worden gehouden is het risico op letselschade kleiner dan wanneer alles door elkaar rijdt.

Slachtoffer van letselschade? Neem contact op met Brokking & Jessurun

Ook als je zelf zeer oplettend bent in het verkeer en je rijdt voorzichtig, dan is het helaas alsnog niet gegarandeerd dat je altijd zonder kleerscheuren op de plaats van bestemming aankomt. Stel je fietst over een kruispunt wat zeer rustig is en er komt niets aan van rechts, dan rijd je natuurlijk gewoon door. Toch kan er plotseling een scooter met een grote vaart om de hoek komen scheuren die je vervolgens van links aanrijdt. Natuurlijk is de scooter bestuurder degene die in de fout is gegaan. Het vervelende aan dit soort situaties is echter dat de fietser degene is die letselschade aan het ongeval overhoudt. De letselschade kan meevallen, maar als je pech hebt kan je hier nog erg lang last van hebben. Als je net op de verkeerde manier valt breek je bijvoorbeeld een been. Met een gebroken been zal je sowieso enige tijd thuis moeten zitten. Hierdoor kan je niet werken of als je studeert dan zal je lessen missen. Als je pech hebt mis je zelfs nog een hoop belangrijke dingen zoals tentamens die je later moet gaan inhalen. Door de letselschade kan je een behoorlijke studieachterstand oplopen als het net op een verkeerd moment gebeurt. In dit geval heb je niet alleen letselschade maar ook nog eens sociale en psychologische problemen. Een ongeval is dus op meerdere niveaus vervelend en bovendien schadelijk voor de betrokkenen. Het is dan dus ook zaak dat kwetsbare weggebruikers worden beschermd als zij letselschade oplopen wanneer het niet hun schuld is. Wat je bijvoorbeeld kunt doen als je slachtoffer bent geworden van letselschade is contact opnemen met een advocaat. Een goede advocaat kan je probleemloos door het hele proces heen leiden. Er kan een hele hoop juridische rompslomp bij komen kijken als je letselschade oploopt. Misschien wil degene die je heeft aangereden wel helemaal niet meewerken aan het proces en houdt deze vol dat hij of zij niet in de fout is gegaan. Dan sta je met een kundige advocaat in zo’n geval toch een stuk sterker. Een goede advocaat in het geval van letselschade vind je bij Brokking & Jessurun. Bij dit kantoor heeft men jarenlange ervaring met zaken over letselschade en men zal u hier dan ook zeker goed van dienst zijn.

Kijk op de website en dien uw gegevens in voor gratis advies

Als u letselschade heeft opgelopen dan is dat natuurlijk erg vervelend en in veel gevallen heeft u recht op een schadevergoeding. Bij Brokking & Jessurun maakt men gebruik van een stappenplan om de uitkomst van de vergoeding voor letselschade te bepalen. Dit stappenplan is erg uitgebreid en zeer grondig uitgedacht door Brokking & Jessurun. Als u wilt weten hoe dit stappenplan precies in zijn werk gaat kunt u dan ook het beste hierover lezen op de website van Brokking & Jessurun. Op de website wordt het namelijk uiterst kundig en diepgaand uitgelegd. Ook hebt u hier gelijk een goed overzicht van alle mogelijkheden die u heeft in het geval van letselschade. Een van de eerste dingen wat van belang is, is hoe het is gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld op een van de volgende manieren zijn:

  • Door een verkeersongeval
  • Een bedrijfsongeval
  • Een ongeluk met een dier
  • Een gebrekkig product
  • Een andere oorzaak

Alleen dit kan al veel zeggen over de schadevergoeding die u voor de schade zult krijgen. Wilt u meer weten of wilt u gratis advies over uw situatie? Ga dan naar de website en laat uw gegevens achter. U krijgt snel bericht terug.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn