Hoe was mijn ervaring met bureau bim Hengelo?

Via deze weg wil ik een review schrijven over bureau bim Hengelo, te vinden via schreuders.nl. Mijn ervaring met dit bedrijf is namelijk ontzettend goed. Na mijn korte introductie zal ik aangeven waar BIM voor staat en wie Schreuders bouwtechniek eigenlijk is. Ik vroeg ze om een BIM-samenwerking mogelijk te maken, omdat ik hier benieuwd naar was geworden. Daarom komt straks ook aan de orde waar dat eigenlijk voor staat, ik kreeg namelijk te maken met bureau bim Hengelo. Wat ik allereerst mooi aan het bedrijf vond was dat alle projecten gemodelleerd werden in 3D, en daarbij een hoog niveau van detail werd behaald. Ik mag dan wel een particulier zijn, maar ik heb zeker oog voor detail en als een bedrijf voor mij aan de slag gaat vind ik dat ook en van de belangrijkste dingen die naar voren moeten komen. Door de manier van werken worden problemen met betrekking tot de uitvoerbaarheid, detaillering al vroeg opgelost. Dit in vergelijking met andere bedrijven, die niet altijd met een dergelijk systeem werken. Zij ondervinden later pas problemen en moeten het achteraf gaan oplossen. Dit kost niet alleen veel tijd maar ook nog eens veel geld. Nog even over de medewerkers: zij waren ontzettend vriendelijk en konden alles aan me uitleggen. Want hoewel ik iemand van de details ben, snap ik niet altijd alles van verschillende systemen. Gelukkig waren zij daar om mij alles uit te leggen, bij bureau bim Hengelo. Zoals zij op hun website ook al aangeven: zij ontzorgen de opdrachtgever een aannemer, dat is hen zeker gelukt. 

Bureau bim Hengelo: waar staat BIM voor?

Bureau bim Hengelo, je zult je natuurlijk als lezer afvragen waar BIM dan voor staat. Dit staat voor Building Information Model. Dat is een methodiek waarbij door diverse disciplines integraal wordt samengewerkt in een enkel digitaal model. Deze methode wordt meer en meer toegepast in de bouwwereld. Dit heeft als reden omdat er veel voordelen aan zitten. Dat zijn onder andere de volgende:

  • Veel informatie
  • Betere onderlinge afstemming
  • Reductie van faalkosten
  • Beter inzicht in ontwerpen voor beide partijen
Een BIM-samenwerking kan worden uitgevoerd op verschillende manieren. Een van deze manieren is dat de verschillend disciplines in een enkel centraal opgeslagen en beheerd model werken. Of bijvoorbeeld afzonderlijk en gebruik maken van elkaars modellen. Dit kan dus op beide manieren gebeuren. 

Wie is Schreuders bouwtechniek? 

Schreuders bouwtechniek is een onafhankelijk ingenieursbureau dat werkt op het gebied van bouwconstructies. Ze werken al ruim 30 jaar met ontzettend veel enthousiasme aan veel projecten zoals in de woningbouw maar ook in de utiliteitsbouw. Wat doen zij zoal? Naast werkzaamheden als ontwerpen, tekenen en constructies berekenen denken de projectleiders graag mee over eventuele advisering binnen een bepaalde constructie, hoe bijvoorbeeld een optimalisatieslag kan plaatsvinden. Zij zijn opgericht in 1986 en zijn gevestigd in Hengelo en Polen. Er werken ongeveer vijfentwintig medewerkers die allen zeer betrokken zijn. Dit heb ik ook mogen ervaren toen ik het bedrijf om hulp vroeg. Zij werken onder andere in opdracht van overheden, projectontwikkelaars, aannemers beleggers, ziekenhuizen en particulieren (zoals ik). Kortom, bureau bim Hengelo is mij positief bevallen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn