Huisstijl ontwerpen

Begin jij een eigen bedrijf? Dan moet je zeker eens nadenken over een huisstijl ontwerpen! Of ben je al tijden bezig en vind je dat jouw stijl wel een oppepper kan gebruiken? Ook dan is het raadzaam om hier weer eens mee aan de slag te gaan. Voor een goede representatie van jouw zaak is het zeker van belang dat hier de nodige aandacht aan besteed is. Waar gaat het nu om bij een huisstijl ontwerpen? Het gaat dan eigenlijk om de visuele identiteit van je onderneming en deze is natuurlijk heel erg belangrijk. Het gaat dan om het logo dat jij gebruikt, het lettertype en de kleuren waar je voor gekozen hebt voor op jouw website, visitekaartjes en briefpapier. Dit moet passen bij wat jij uit wilt stralen met jouw onderneming en het moet passen bij de doelgroep waar jij je op richt. Als jij je richt op ouderen, hoef je natuurlijk niet aan te komen zetten met een heel hip en modern logo, terwijl als jij je op jongeren richt, je er vooral voor moet zorgen dat het geheel er niet oubollig uit komt te zien. Een goede huisstijl ontwerpen is dus beste wel lastig en tegelijkertijd ook heel erg belangrijk!

Gang van zaken bij huisstijl ontwerpen

Hoe gaat het huisstijl ontwerpen nu in zijn werk en is dit iets wat jij zelf kunt doen? Voor de meeste mensen zal gelden dat zij dit het beste uit kunnen besteden aan specialisten op dit gebied, omdat zij zelf hier toch te weinig vanaf weten. Handelen op gevoel kan natuurlijk wel, maar levert niet altijd het juiste en ook niet het beste resultaat op. Laat jij een huisstijl ontwerpen, dan zal er eerst begonnen worden met het logo. Als jij er nog geen hebt, dan zal deze eerst ontworpen moeten worden. Heb jij er al wel een, dan kan het zijn dat je deze nog gewoon wilt blijven gebruiken maar je kunt er ook voor kiezen om het ietsje aan te laten passen zodat het weer helemaal past bij deze tijd. Vanuit het logo wordt vervolgens de complete stijl ontwikkeld. Er wordt daarbij gelet op:

  • kleur
  • typografie
  • vormentaal
  • fotografiestijl

Al deze zaken vormen samen jouw bedrijfsstijl. Als je dit consequent toepast op al jouw uitingen, dus brochures, visitekaartjes, website en dergelijke, dan vormt het een mooi geheel. Je bent dan bovendien ook altijd meteen goed herkenbaar. Een goede huisstijl ontwerpen is dan ook belangrijk.

Professionals van Valetti

Zoek jij iemand die jouw huisstijl ontwerpen kan, dan ben je bij de professionals van Valetti helemaal aan het juiste adres! Zij hebben ruime ervaring in de grafische wereld en kunnen er daardoor voor zorgen dat jouw stijl opvallend en herkenbaar is. Bovendien kunnen zij er ook echt voor zorgen dat het ontwerp goed aansluit bij jouw onderneming, dat het uitstraalt wat jij graag wilt. Zij kunnen bovendien niet alleen voor jou een huisstijl ontwerpen, zij kunnen ook passende foto’s daarbij maken. Op een website, maar ook in andere communicatie, draait het natuurlijk niet alleen maar om tekst, ook beeld is van belang. Ook foto’s kunnen een bepaalde sfeer uitstralen, door de helderheid van de kleuren die er gebruikt worden en de achtergrondkleur waarvoor bijvoorbeeld gekozen wordt. Door voor Valetti te kiezen, kun je dus alles op één plek laten doen, van logo tot stijl tot foto’s. Dat is prettig, want dan hoef je maar met één contactpersoon te overleggen en het maakt de kans ook groter dat alles goed op elkaar aansluit. Daarom is Valetti het juiste adres als jij een huisstijl wilt laten ontwerpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn