Hypnotherapie verhelpt klachten

Heeft iemand last van fysieke of psychische klachten, dan zal deze persoon al snel naar de huisarts of naar het ziekenhuis gaan. Dat het in diverse gevallen ook mogelijk is om het probleem te verhelpen door middel van hypnotherapie, dat is slechts bij heel weinigen bekend. Bij het gros van de mensen is hypnose alleen maar bekend als dat grappige trucje dat uitgehaald wordt bij iemand uit het publiek tijdens een show. Hoewel dit zeker onder hypnotisering valt, is het absoluut niet te vergelijken met hypnotherapie en geeft het slechts een heel beperkt beeld van wat er met deze techniek allemaal mogelijk is. Dit is jammer, want doordat hypnose alleen van dergelijke shows bekend is, hebben veel mensen hier een negatief beeld van en een beeld dat niet strookt met de werkelijkheid. In werkelijkheid is het namelijk mogelijk om diverse, zowel psychisch als fysiek, hiermee te behandelen. Mensen die wel eens gehoord hebben van de mogelijkheden van hypnotherapie, kennen het vaak alleen als hulpmiddel bij het verwerken van trauma’s of bij het aanpakken van een verslaving. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden en daar vertellen wij hier graag iets meer over.

Wat kan er met hypnotherapie behandeld worden?

Wat voor mogelijkheden biedt hypnotherapie dan allemaal, welke zaken kunnen er nu precies mee behandeld worden? Dat varieert enorm, in principe kunnen alle zaken aangepakt worden waar het onderbewuste op de een of andere manier een rol mee speelt. Dat geestelijke klachten hieronder vallen, zal voor velen nu wel logisch zijn. Maar wist je dat ook lichamelijke problemen soms verholpen kunnen worden? Kamp jij bijvoorbeeld met overgewicht, dan zou je gebaat kunnen zijn bij een speciale behandeling met hypnose. Vaak is het immers zo dat je teveel eet omdat je geen rem hierop kunt zetten of omdat je gewoon enorm veel zin hebt in snacks zoals chocola. Met hypnotherapie kan er een eind gemaakt worden aan deze hunkeringen en aan het overeten, bijvoorbeeld door middel van een virtuele maagband. Hiernaast biedt deze therapievorm nog heel veel meer mogelijkheden, zoals:

  • het overwinnen van alcoholverslaving, rookverslaving en andere vormen van verslaving
  • het bestrijden van eetstoornissen
  • een eind maken aan fobieën en angsten
  • pijnbestrijding

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Zeker is dat dit bij veel mensen en bij diverse klachten echt een goede behandelmethode is.

Hypnose Praktijk voor deskundige hulp

Het is nu dus duidelijk dat hypnotherapie bij heel veel zaken uitkomst kan bieden, maar waarom zou je nu hiervoor kiezen in plaats van voor een reguliere medische behandeling? Dat heeft te maken met verschillende voordelen die deze therapievorm biedt. Ten eerste is het zo dat het een behandeling is die het lichaam niet zwaar belast. Vergelijk het aanbrengen van een fysieke maagband eens met het plaatsen van een virtuele maagband. Hier komt geen zware operatie en lange hersteltijd bij kijken. Ten tweede is het zo dat deze therapie vaak snel werkt en in veel gevallen zeer effectief is gebleken. En bovendien is het in de meeste gevallen ook nog eens veel goedkoper dan reguliere behandelingen. Dit alles maakt het zeker de moeite waard om te kijken of de klachten waar jij aan lijdt ook op deze manier verholpen kunnen worden. Ga hiervoor wel altijd naar een deskundige praktijk, zoals Hypnose Praktijk. Hypnotherapie is een speciale behandelmethode die echt door deskundige en gediplomeerde therapeuten uitgevoerd dient te worden. Bij Hypnose Praktijk beschikken ze over veel deskundigheid en hebben ze heel veel ervaring met het toepassen van hypnotherapie, wat hen tot een uitstekende keus maakt voor het verhelpen van jouw klachten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn