Hypotheekadvies van erkend hypotheekadviseur

Een hypotheek afsluiten is bijna nooit eenvoudig. Er zijn ontzettend veel zaken waar u als huizenkoper rekening mee moet houden. Het bezit van een eigen huis bijvoorbeeld, uw inkomen, het inkomen van uw eventuele partner, schulden en het soort hypotheek dat u wilt afsluiten. Ook als u al een huis bezit maar de hypotheekvorm verandert, zult u opnieuw naar uw hypotheek moeten kijken. De meeste mensen in Nederland hebben een hypotheek lopen bij hun bank. De bank leent dan het bedrag voor de woning uit aan de klant, die deze met rente terugbetaalt. Sommige banken hebben in het verleden beleg- of spaarhypotheken uitgegeven die nu andere voorwaarden krijgen. In dat geval zult u verplicht moeten oversluiten. In andere gevallen kunt u goedkoper uit zijn als u oversluit, bij uw eigen bank of een andere. In al deze situaties kan hypotheekadvies van pas komen. Het beste hypotheekadvies wint u in bij een erkend hypotheekadviseur. Een erkend hypotheekadviseur weet alles van hypotheken en kan uw situatie goed beoordelen. Met behulp van goed advies kunt u kiezen of u uw hypotheek oversluit, versneld aflost of juist extra wilt sparen voor de toekomst.

Erkend hypotheekadviseur inschakelen

Bent u al overtuigd van de noodzaak en het nut van een erkend hypotheekadviseur? De volgende stap is uiteraard het vinden van uw erkend hypotheekadviseur. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld naar De Hypotheker, of naar een onafhankelijk bureau. Een voorbeeld hiervan is de Van Bruggen Adviesgroep. Hier zijn diverse experts op het gebied van hypotheken en leningen aangesloten die u als erkend hypotheekadviseur alles kunnen vertellen over uw woningaankoop. Van Bruggen Adviesgroep bereikt u via de website: vanbruggen.nl.  U kunt uiteraard vrijblijvend een afspraak maken om kennis te maken en uw situatie voor te leggen aan een erkend hypotheekadviseur. Omdat de adviseurs onafhankelijk zijn zullen zij alleen naar uw situatie kijken, en de daarbij passende financiering. Dit verschilt van de benadering van veel banken, die het liefst hun eigen hypotheken aan u willen verkopen. Dit doen zij onder andere door alleen hun eigen producten te bespreken en korting te geven als u klant bent. Dit hoeft echter niet de meest voordelige optie te zijn. Het gaat immers niet alleen om de rente die u betaalt, maar ook om andere factoren. Denk dan aan:

  • Aflosperiode
  • Soort hypotheek
  • Mogelijkheden tot versneld aflossen zonder boete
  • Mogelijkheden tot oversluiten
  • Rente vastzetten

Sommige hypotheekverstrekkers bieden u bijna geen vrijheden. U moet dan een boete betalen als u versneld wilt aflossen, en kunt uw hypotheek niet veranderen. Een erkend hypotheekadviseur kan voorkomen dat u in een dergelijke situatie vast komt te zitten. Hij of zij neemt alle geschikte opties met u door en adviseert u over de beste mogelijkheid. Zo weet u alles over uw hypotheek en kunt u met een gerust hart uw handtekening zetten onder het koopcontract.

Hypotheek aflossen

Voorheen was het ongebruikelijk om de hypotheek af te lossen. Sommige mensen betaalden alleen de rente en geen aflossing. Na de kredietcrisis is dit niet meer mogelijk en moet u altijd aflossen. De voorwaarden waar tegen u kunt lenen zijn dus veranderd. Een erkend hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan u helpen bij het afsluiten van een hypotheek of het oversluiten van uw hypotheek. Kijk voor meer informatie op de website (https://www.vanbruggen.nl/hypotheekadvies) en maak een afspraak. Met het juiste advies kunt u jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen en meer lenen voor uw woning, zonder dat dat achteraf vervelende gevolgen heeft. Onze adviseurs helpen u graag verder. Kom daarom gerust een langs op ons kantoor of maak een afspraak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn