Ik had een heel positieve functiewaardering

Een tijdje geleden was het weer tijd voor de jaarlijkse functiewaardering. Ik vind dit altijd een heel spannend moment omdat ik nooit helemaal zeker weet waarom een dergelijk onderzoek wordt gedaan. Er hangt soms ook heel veel vanaf en daarom is het goed om een dergelijk onderzoek naar de functiewaardering wel serieus te nemen. Veel mensen doen altijd een beetje lacherig over dit onderwerp maar ik heb in het verleden maar al te vaak gemerkt dat het hier niet over een kleinigheidje gaat. Vandaar dat ik ook altijd even de tijd neem om aandacht te schenken aan de functiewaardering. Dat vinden mijn collega’s soms een beetje vreemd maar ik vind het belangrijk en daarom doe ik het ook altijd. In deze korte tekst wil ik graag wat meer vertellen over de functiewaardering omdat ik het belangrijk vind dat er over dit onderwerp geen twijfels bestaan. Ik merk namelijk dat veel mensen in mijn omgeving niet weten waar ik het over heb wanneer ik dit onderwerp aankaart en dat kan soms leiden tot pijnlijke situaties. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om deze tekst onder te verdelen in drie losse alinea’s waarin ik stelselmatig toe zal werken naar de kern van mijn verhaal die ik, zoals u dat mag verwachten, in de derde alinea zal geven. Op die manier hoop ik dat u straks niet alleen van de hoed maar ook van de rand weet wanneer ik het heb over de functiewaardering. Bekijk ook de website http://www.fuwaconsult.nl/.

Voor wie is de functiewaardering bedoeld?

Veel mensen denken vaak dat een functiewaardering slechts bedoeld is als een administratieve bezigheid. Ik kan u uit ervaring vertellen dat ik dat vroeger ook weleens gedacht heb maar inmiddels ben ik van inzicht veranderd. Hoe kan dat? Welnu, dat komt voort uit het gegeven dat ik momenteel veel meer ervaring heb met een functiewaardering en dat ik nu weet waar het werkelijk over gaat. Het eerlijke verhaal, als u het zo zou willen noemen. Ik heb er namelijk geen belang bij om u onwaarheden aan de mouw te spelden, ik wil gewoon zeggen waar het op staat en wat u kan en mag verwachten van de dit onderwerp. Vandaar dat ik ook graag even een tekst wilde schrijven over dit onderwerp omdat ik denk dat heel veel mensen daar baat bij kunnen hebben. Als ik soms op het internet zoek naar informatie over de functiewaardering dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Dat is erg vervelend en daarom hoop ik dat ik eraan kan bijdragen dat ik met mijn tekst wat van de mist waarmee de dit aspect vaak omgeven is, kan wegnemen. In de derde alinea van deze korte tekst wil ik daarom graag wat nader op mijn ervaringen ingaan zodat u een compleet beeld kunt vormen van mijn inzichten en ervaringen. Laat ik daarom vooral niet heel veel langer meer dralen en snel tot de kern van deze korte tekst komen. Op die manier heeft u in een zeer kort tijdsbestek de informatie waar u al zo lang naar op zoek bent.

Alles wat u moet weten is nu bekend

Ik denk dat u inmiddels al heel veel weet van de functiewaardering en daarom zal ik mij slechts beperken tot enkele praktische tips en trucs omtrent dit onderwerp. Ik heb namelijk ervaren dat je daar heel veel aan kunt hebben en dat het op de lange termijn in je voordeel kan zijn. Vandaar dat ik altijd zeg:

  • Wie goed voorbereid is, kan meer aan
  • Een goede inzet leidt vaak tot betere resultaten
  • Aandachtig te werk gaan is altijd belangrijk

Kijk vandaag nog even bij Fuwa consult.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn