Installatievloeren in je computerruimtes nodig?

Installatievloeren worden steeds meer toegepast binnen bedrijven. Steeds meer bedrijven maken dan ook gebruik van machines en computers, daar steeds meer processen geautomatiseerd worden. Installatievloeren worden dan gebruikt om de vele kabels die in zo’n ruimte liggen netjes onder de vloer weg te werken. Zo zijn de kabels enerzijds aan het zicht onttrokken en heb je anderzijds een groter oppervlak om overheen te lopen omdat je geen kabels in de weg hebt liggen. Als je graag installatievloeren wilt laten installeren in jouw bedrijfsruimte, dan ben je bij System Floor Technics aan het juiste adres. 

Installatievloeren van System Floor Technics 

Je kunt installatievloeren op verschillende manieren inzetten. In de meeste gevallen worden installatievloeren ingezet in computerruimtes, serverruimtes of datacenters. Dit wordt gedaan om de vele kabels die voor zulke apparatuur nodig is, netjes weg te werken onder de vloer. Zo heb je dus geen kabels in de weg liggen waar mensen overheen kunnen struikelen en voorkom je schade aan de apparatuur wanneer een kabel bijvoorbeeld uitgetrokken wordt. Tevens zijn installatievloeren in gebruik in met name serverruimtes vanwege de manier waarop zo’n ruimte en de apparatuur efficiënt gekoeld kunnen worden. Servers draaien meestal dag en nacht en kunnen dus gauw erg heet worden. Nu zijn de meeste servers wel bestand tegen hogere temperaturen, maar om een server optimaal te kunnen laten functioneren en daarnaast ook de levensduur van een server te kunnen verlengen, is het belangrijk dat deze niet te heet wordt. Een serverruimte goed koelen is dan ook een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een serverruimte. Wanneer je een installatievloer in je serverruimte hebt, kun je namelijk de holler ruimte onder de vloer ook benutten om koelinstallaties te plaatsen. Zo kun je ervoor zorgen dat de serverruimte efficiënt gekoeld kan worden. Je koelt op die manier namelijk enkel de onderdelen of apparaten die gekoeld moeten worden, zonder de ruimte eromheen. Zo ben je dus minder energie kwijt aan het koelen van je servers. Installatievloeren kunnen echter voor meerdere doeleinden gebruikt worden dan alleen serverruimtes. Een installatievloer van System Floor Technics kan bijvoorbeeld gebruikt worden: 

  • In datacenters 
  • In de scheepvaart 
  • In MCC-ruimtes 
  • Als kantoorvloer 
  • Als tribune 

Zoals je ziet, kent een installatievloer dus meerdere verschillende toepassingen. Wanneer je een installatievloer nodig hebt, kun je deze het beste laten installeren door System Floor Technics. System Floor Technics heeft namelijk meerdere jaren ervaring met systeemvloeren en installatievloeren en installeert deze op professionele wijze. De vloeren van System Floor Technics zijn zwaar belastbaar en zijn op elk gewenst moment aan te passen en uit te breiden. Wanneer je kantoor bijvoorbeeld gaat uitbreiden of naar een andere ruimte verplaatst, is de vloer daar gewoon op aan te passen. Daarnaast is het ook mogelijk om bij System Floor Technics verschillende accessoires en extra opties voor je vloer te laten installeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van veegranden, trappen of ventilatiepanelen? System Floor Technics kan alles realiseren en maakt graag een vloer voor jou op maat. 

Neem contact op voor een offerte 

Heb jij ook een bedrijfsruimte waar een installatievloer gewenst is? Laat deze dan installeren door System Floor Technics. De vloeren van System Floor Technics zijn van hoge kwaliteit en worden op professionele wijze geïnstalleerd. Kijk op http://www.systemfloortechnics.nl/installatievloeren/ voor de mogelijkheden en toepassingen van een systeemvloer. In bijna elke ruimte kun je een installatievloer van System Floor Technics aanleggen. Wanneer je specifieke eisen of wensen hebt, dan is het uiteraard ook mogelijk om een systeemvloer op maat aan te vragen bij System Floor Technics. Neem via systemfloortechnics.nl contact op en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn