Is een vouwmes de beste keuze voor jou?

Wie op zoek is naar een mes dat je makkelijk bij je kunt dragen, komt snel uit op een zakmes of bij een vouwmes. Hoewel een zakmes heel erg makkelijk is, heeft het veel extra functies die je wellicht niet nodig hebt of wenst. Dan is een vouwmes een betere keuze om aan te schaffen. In beide gevallen is het een mes dat je bij je hebt omdat het gemakkelijk is, of om je zelfredzaamheid te vergroten. In de meeste gevallen staan we er niet eens meer bij stil welke spullen we op een dagelijkse basis allemaal meenemen en meeslepen. Zeker als je een (hand)tas bij je hebt, heb je vaak veel meer spullen bij je dan je zou denken. Vergeet ook zeker niet zaken als je zonnebril, mobieltje en sleutels. Allemaal zaken die je gewoon altijd overal mee naar toe neemt. Als je gaat nadenken over wat je bij je draagt en waarom je dingen bij je draagt, zal je ook over het gebruik ervan na gaan denken, een lampje aan je sleutelbos zodat je in geval van noodverlichting hebt. Zo kan je heel ver gaan. Voor steeds meer mensen is het ook normaal om een mes bij zich te dragen, niet meteen een steekwapen voor het geval men denkt dat het meteen gevaarlijk moet zijn. Een groot deel van de bevolking heeft bijvoorbeeld dagelijks hun zakmes bij zich, sommige mensen die dragen altijd een vouwmes met zich mee. Waar sommige mensen zich incompleet voelen zonder telefoon, zullen andere mensen zich incompleet voelen zonder hun vouwmes. Het geeft een gevoel van zelfredzaamheid, en dan is dat niet meteen gericht op het gevoel van veiligheid. Maar meer het feit dat je je met een mes kunt redden mocht je ergens stranden met je auto. Je kunt een mes voor veel doeleinden gebruiken namelijk. Ben je op zoek naar een vouwmes? Dan is Knifestore een winkel om eens te gaan kijken, ze hebben een ruim aanbod en zullen ook de toepassingen van de messen uitleggen, zodat je zelf de keuze kunt maken tussen bijvoorbeeld een zakmes en een vouwmes. Kijk op; knifestore.nl voor het totale aanbod.

Een vouwmes – wat als ik aangehouden word?

Zolang je niet aangehouden wordt voor een misdrijf, of bij het uitvoeren van een misdrijf zou het vouwmes geen probleem moeten zijn tijdens een aanhouding. Maak wel kenbaar dat je een vouwmes of zakmes in je zak hebt zitten zodat ze dit weten, en het niet alsnog als een bedreiging zullen zien. Tevens mag je vouwmes niet langer zijn dan 28 centimeter (dat is totaal niet alleen het mes) en mag het mes maar één scherpe kant hebben. Uiteraard zijn er uitzonderingsituaties waar je ook geen mes bij je mag dragen, denk bijvoorbeeld aan een voetbalwedstrijd. In het stadion zijn geen wapens toegestaan.

Waarom kiezen voor een mes?

Het kan een jongensdroom zijn die uitkomt, een mes dragen. Maar als je kijkt naar de mensen die een zakmes bij zich dragen, die zullen gewoon zeggen dat ze zich naakt voelen zonder. Daarbij komt nog eens het gemak van het dragen van een zakmes of ander mes. Zoals:

  • Onderweg broodjes kunnen smeren;
  • Fruit kunnen snijden;
  • Kleine reparaties doen;
  • Dingen losmaken die bijvoorbeeld met een draadje vastzitten;
  • Openmaken van vervelende verpakkingen,

Het is een persoonlijke keuze, of iets wat je overgenomen hebt van je ouders. Want niet alleen mannen dragen een zakmes, steeds meer vrouwen kiezen vanuit het zelfredzaam zijn ook steeds vaker voor een klein zakmes, vooral omdat het altijd handig is om gewoon bij je te hebben.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn