Is kever rijden het ultieme bedrijfsuitje?

Wie aan klassieke auto’s denkt, zal wellicht niet meteen denken aan de Volkswagen Kever, toch is de kever een legendarische auto die zeker duidelijk herkenbaar is. Wie een kever ziet rijden, zal meteen weten dat het een kever is met dank aan de uiterlijke kenmerken van deze klassieker. Het was nog niet zo heel erg lang geleden, dat deze auto het straatbeeld domineerde, en nu is kever rijden iets wat voor iedereen weer mogelijk is.

  • Als bedrijfsuitje
  • familie-uitje
  • of gewoon om samen met vrienden iets leuks en unieks te ondernemen.

Kever rijden kan namelijk bijzonder spannend gemaakt worden. Wat dacht je van een rally of een puzzeltocht in een kever of als je met meerdere teams bent in meerdere kevers. Mensen zullen hun hoofd draaien wanneer de kevers langs komen rijden. Want niet alleen is kever rijden iets wat je niet meer dagelijks ziet, je ziet er zeker geen drie, vier of vijf in uitstekende conditie achter elkaar rijden. Benut dus de kans om een uniek uitje te plannen, kever rijden, terrasjes aandoen en daarna heerlijk gezamenlijk eten. Wie wil dat nou niet?

Kever rijden, iets voor jou?

Wie benieuwd is of kever rijden iets voor jou is? Die kan bij het Schwarzwald eens informeren of eenvoudig op hun website kijken; hetschwarzwald.nl hier kan je namelijk een uitje boeken. Je vindt hier dus niet enkel informatie over het kever rijden, nee, je kunt hier ook meteen reserveren. Het aanbod is zo groot als je zelf maar wilt. Want als je kiest voor de puzzeltocht met vrienden of collega’s? Wel dan zit daar ook een etentje bij in begrepen. Je stapt dus niet een auto in en weer uit – nee het is een geheel verzorgd uitje. Wanneer dit klinkt als iets wat, wat is voor jou en je collega’s? Dan is het uiteraard tijd om dit uitje te boeken. Bedrijfsuitjes zijn goed voor de onderlinge banden binnen het bedrijf en voor de sfeer. Het rijden in een kever is goed voor teambuilding, zeker als er een puzzeltocht gemaakt wordt, want je moet tegen je collega’s strijden, en niet om een grotere opdracht binnen te halen? Nee door vragen te beantwoorden, sneller de weg te kunnen vinden en plaatsen te herkennen van foto’s. Je beloning als je wint? Wel daar kom je achter tijdens het etentje. Wat je te eten krijgt? Wel dat wordt op voorhand door jullie zelf bepaald er zijn een heel aantal keuzes waar je uit kunt kiezen. Dus er is voor elk wat wils. Wie er tijdens de puzzeltocht de Bob was, kan tijdens het diner alsnog genieten van een heerlijk drankje.

Bekende kevers

Wie aan de Volkswagen kever denkt, denkt aan Herbie! Wie kent Herbie nou niet de eigenwijze witte kever met 53 op de deuren en motorkap. De eerste Herbie film stamt al uit 1968, de films zijn na de eerste film die de naam The Love Bug meekreeg vernoemd naar Herbie. De laatste Herbie film stamt uit 2005, waarmee er 25 jaar zat tussen de nieuwste film Herbie: Fully loaded en de film Herbie Goes Bananas die uit 1980 is. De Volkswagen Kever is dus een bijzondere auto, en een bijzonder gewilde auto. Kever rijden is voor veel mensen nog altijd een droom, daar moet echter wel bij gemeld worden, dat er dan wel echt uitgegaan wordt van het eerste model, en niet de nieuwere variant die op de markt gebracht werd in 2011. Hoewel deze ook geen kever heet maar New Beetle. Het uiterlijke van de New Beetle is echter duidelijk op de kever geïnspireerd. Kever rijden is echter het rijden is een kever en niet in de New Beetle.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn