Is uw succession planning al in orde?

Wij hebben een heel groot bedrijf en wij willen dit natuurlijk zo lang mogelijk in stand houden. Wij hebben gemerkt dat wanneer wij op de huidige manier doorgaan, wij op een gegeven moment een groot probleem tegemoet gaan. Het is namelijk zo dat wanneer wij niet iets doen aan de opvolging van onze mensen, wij ons bedrijf op een gegeven moment zullen moeten stopzetten. Het is namelijk zo dat wij met heel oude mensen binnen ons bedrijf werken. Deze mensen hebben allemaal cruciale posities. Zij doen hun werk heel erg goed, maar het is wel zo dat wanneer een van hen wegvalt, het bedrijf daar flinke schade door oploopt. Vandaar dat wij zijn gaan kijken naar mogelijkheden om onze succession planning te regelen. Wij hebben namelijk gemerkt dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen aan je succession planning. Niet iedereen weet wat succession planning is en vandaar dat het belangrijk is om deze term eerst nog even wat nader uit te leggen. Wanneer u een bedrijf heeft met bepaalde vaste leiders, dan is het belangrijk om te kijken wie deze mensen eventueel zou kunnen vervangen wanneer er iets met deze mensen gebeurt. Het kan hier gaan over dat iemand gewoon ontslag neemt, maar het kan ook zijn dat iemand verongelukt en dan moet je zorgen dat er meteen iemand klaar staat om diens positie over te nemen zodat je bedrijf daar geen schade van ondervindt. Veel mensen denken door alle drukte die hun bedrijf met zich meebrengt niet aan de succession planning. Dat is zonde want op die manier laten zij hun bedrijf een onnodig risico lopen. Vandaar dat wij ook graag aan onze succession planning wilden werken omdat wij het belangrijk vonden dat dit onderdeel van ons bedrijf goed geregeld was. Wij hadden echter niet helemaal helder voor ogen waar wij moesten zijn om onze succession planning goed te regelen. Vandaar dat wij zijn gaan kijken naar mogelijkheden om een bedrijf te vinden dat ons kon begeleiden in onze succession planning. Wij hoefden geen intensieve coaching te hebben, maar slechts een aantal tips en trucs zouden voor ons al voldoende zijn. Wij hebben daarom gekeken wie wij het beste in de arm konden nemen en zo kwamen wij op de site van trakstar.nl terecht. 

Wij hebben onze succession planning nu geregeld 

Wij zijn met de mensen van trakstar.nl het gesprek aangegaan omdat wij meer wilden weten over onze succession planning. Wij hebben toen gemerkt dat wij al een aantal belangrijke stappen hadden gemist, maar gelukkig was het nog niet te laat en konden wij deze stappen alsnog uitvoeren. Wij hebben daarom gekeken hoe wij onze succession planning goed konden regelen en inmiddels kan ik u vertellen dat wij onze succession planning in kannen en kruiken hebben. 

Ons bedrijf is klaar voor de toekomst

Nu wij onze succession planning op orde hebben, zijn wij er zeker van dat ons bedrijf geen schade zal ondervinden wanneer een van de vaste leiders wegvalt. Kortom:

  • Wij zijn klaar voor de toekomst 
  • Kijk even op de site van trakstar.nl voor meer informatie 
  • Neem even contact met deze mensen op wanneer u nog vragen heeft

Ik hoop dat u iets aan mijn adviezen gehad heeft. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn