Jouw vakantiehuis Kefalonia

Rentvilla - Vakantiehuis KefaloniaKefalonia is een bijzonder eiland in het westen van Griekenland. Het maakt deel uit van de Ionische eilanden. Het is het grootste eiland in deze reeks en is maar liefst 782 vierkante kilometer groot. De kustlijn van Kefalonia is ook spectaculair: 254 kilometer! Het eiland ligt een kleine stukje ten zuiden van Lefkas, een ander veelbezocht vakantieoord. Een vakantiehuis op Kefalonia wordt door heel veel mensen overwogen. Dit is helemaal niet gek: het eiland heeft eigenlijk elke toerist wel wat te bieden. Op http://www.rentvilla.nl/vakantiehuizen/griekenland/kefalonia.html vind je een groot aanbod aan leuke vakantiehuisjes in deze regio. Dit bedrijf kan je helpen met het vinden van je droombestemming. De beste accommodaties tegen de laagste prijzen vind je hier. Wat maakt Kefalonia zo bijzonder? Het eiland is over het algemeen iets rustiger dan de grote toeristische trekpleisters in de regio, maar dat wil absoluut niet zeggen dat een vakantiehuis op Kefalonia niet de moeite waard is! Kefalonia is voor toeristen heel erg in trek vanwege:

  • Prachtige natuur
  • Cultuur en recreatie
  • Schitterende stranden

Omdat het eiland over het algemeen iets minder druk is kunnen toeristen optimaal genieten van de prachtige natuur. Allereerst zijn er natuurlijk de schitterende vergezichten. Vanaf de hoogste punten van het eiland zijn de omliggende Ionische eilanden te zien. Wanneer je vakantiehuis op Kefalonia dus op een heuvel ligt heb je een indrukwekkend uitzicht over de hele omgeving. Vanaf de hoogste berg van het eiland, de Enos (deze berg is 1628 meter hoog), heb je een uitzicht dat je levenslang bij zal blijven. Ook wat betreft cultuur en recreatie is een vakantiehuis op Kefalonia een goede optie. In de hoofdstad Argostoli kun je genieten van alles wat Griekenland te bieden heeft. Aan de vele winkelstraten vind je tientallen heerlijke restaurants en in de avond kun je plaatsnemen aan ontelbare kleine en gezellige terrasjes. Het nachtleven moet natuurlijk niet vergeten worden; ’s avonds kun je plezier maken in een van de diverse nachtclubs. Ben je niet op pad om iets te kopen maar wil je gewoon rondkijken? De haven van de hoofdstad is een genot voor het oog. Vanuit een vakantiehuis op Kefalonia aan het water kun je de vele schepen die Argostili in- en uitvaren goed in de gaten houden. Een andere leuke plaats is Sami. Sami en enkele andere dorpjes zijn erg bekend geworden door de opnames van de film “Captain Cornelis Mandolin”. In deze film spelen Nicholas Cage en Penélope Cruz de hoofdrollen. Wanneer je een vakantiehuis op Kefalonia boekt loop je dus in de voetsporen van sterren! Kortom: op het gebied van cultuur en recreatie is een vakantiehuis op Kefalonia zeker de moeite waard! Tot slot zijn er natuurlijk nog de schitterende stranden. Myrtos Beach ligt op ongeveer 35 kilometer van de hoofdstad en wordt gezien als een van de mooiste stranden in de Ionische Zee. Sterker nog; het strand is een aantal jaren geleden uitgeroepen tot beste strand van Griekenland! Een prachtig strand zonder stenen of rotsen waar je heerlijk languit van de zon kunt genieten, wie wil dat nou niet? Een vakantiehuis op Kefalonia is daarom het beste van drie werelden.

Vakantiehuis Kefalonia; recreatie en delicatessen

Het is niet moeilijk om een leuke activiteit te bedenken vanuit je vakantiehuis op Kefalonia. Zwemmen, duiken, snorkelen, vissen, wandelen, fietsen, winkelen, uitgaan en boottochten maken zijn slechts een paar suggesties. Voor de echte avonturiers is ook in de bergen van het eiland veel te beleven. Zo is er de zogeheten “Drogarat”, een eeuwenoude druipsteengrot die verscholen ligt in de heuvels. De grot is natuurlijk gevormd en is niet door mensenhand bewerkt. Het licht valt hierdoor op een spectaculaire manier in de grot en dit is adembenemend mooi. Er worden in deze grot zelfs diverse concerten georganiseerd. Dit doet men omdat de akoestiek in de grot vanwege het hoge plafond uitstekend is. Wanneer je vanuit je vakantiehuis op Kefalonia dus de mogelijkheid hebt om deze grot te bezoeken dan is dit zeker een aanrader! Je kunt in je vakantiehuis op Kefalonia ook genieten van de beste Griekse delicatessen. Deze haal je gewoon in een lokale supermarkt. Wanneer je een echte kok aan het werk wilt zien kan dit natuurlijk ook in veel van de authentieke restaurantjes. In Griekenland worden heel veel verschillende soorten wijn geschonken. Vraag dus altijd naar een lokale wijn die op dat moment populair is. Je krijgt dan altijd iets mee van de culinaire hoogtepunten van de regio. Vanuit je vakantiehuis op Kefalonia kun je ontzettend veel ondernemen en prachtige dingen zien. Hiernaast geniet je van het lekkerste eten en de beste wijn die Griekenland te bieden heeft. Wacht dus niet langer en reserveer vandaag nog jouw droomvakantie!

Eigen balkon met uitzicht

Op http://www.rentvilla.nl/vakantiehuizen/griekenland/kefalonia.html vind je allerlei soorten vakantiehuisjes die geschikt zijn voor het hele gezin. Binnen mum van tijd heb je een accommodatie die past bij jullie wensen. Je kunt gaan voor een echte villa, maar ook voor een appartement of een kleiner huisje dichterbij het strand. Op de website kun je filteren zodat je enkel huisjes bekijkt die voldoen aan jouw wensen. Het is een echte aanrader om op het eiland een auto te huren. Zo ben je snel van je vakantiehuisje bij een grote stad of bij een andere interessante locatie. Wanneer je vragen hebt kun je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen. Je krijgt dan de beste reisadviezen van ervaren werknemers. Ook kun je op de website informatie vinden over de beste reisverzekering. Wacht dus niet langer en boek vandaag nog jullie vakantiehuis op Kefalonia!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn