Kartonnen verpakkingen op maat

Wierdenseverpakkingen - kartonnen verpakking op maatVerhuizen is altijd meer werk dan je van tevoren denkt. Je begint vaak al vroeg met het inpakken van je spullen in tassen en dozen, maar als de dag van de verhuizing aanbreekt zijn er altijd weer dingen die nog moeten gebeuren. De woning moet worden schoongemaakt op plekken waar je normaal gesproken nooit bij kunt en het verplaatsen en uit elkaar halen van zware meubels kost meer tijd dan je had ingeschat. Daarom is het heel verstandig om al vroeg te beginnen met inpakken. Hoe eerder je spullen veilig en netjes ingepakt zijn in verhuisdozen en zakken, hoe gemakkelijker het is om alles later te verplaatsen. Dozen zijn heel geschikt voor het inpakken van spullen als je gaat verhuizen. In een verhuisdoos passen heel veel verschillende soorten spullen en het materiaal maakt de doos stevig. Karton is een materiaal waar heel veel verschillende producten van gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld zelfs deuren kopen die van karton gemaakt zijn. Vaak wordt karton echter voor een verpakking gebruikt. Van kartonnen verpakkingen op maat tot standaard dozen voor cornflakes, je kunt karton overal in het dagelijks leven terugvinden. Kartonnen verpakkingen op maat zijn bijvoorbeeld als je een product wilt verkopen, dat verpakt moet worden. De verpakking van een product heeft veel verschillende functies en karton is in veel gevallen een geschikte keuze. Je kunt kartonnen verpakkingen op maat laten maken voor producten die bestaan uit heel veel losse onderdelen, maar ook voor vloeistoffen zoals melk. Deze kartonnen verpakkingen op maat zijn voorzien van een speciale laag aan de binnenkant, waardoor het karton waterafstotend is. Op deze manier kun je heel veel verschillende soorten producten inpakken, vervoeren en bewaren in karton. In karton worden deze drie functies gecombineerd en daarom is het een zeer populair materiaal voor allerlei verpakkingen.

Verschillende soorten kartonnen verpakkingen op maat

Als je aan kartonnen verpakkingen op maat denkt, kun je heel veel verschillende soorten verpakkingen bedoelen. De meeste bekende kartonnen verpakkingen op maat zijn de cornflakesdoos en het melkpak. De doos met cornflakes bevat heel veel kleine stukjes, de cornflakes, en heeft als belangrijkste functie om deze stukjes bij elkaar te houden. Het melkpak bevat een vloeistof en houdt deze bij elkaar. De eerste functie is dus het inpakken en bij elkaar houden van de inhoud. Daarnaast kan de inhoud in kartonnen verpakkingen op maat gemakkelijk worden vervoerd. Het product wordt handzaam verpakt in het karton en kan daarom bijvoorbeeld gemakkelijk door een vakkenvuller in het schap worden gezet en daarna worden gekocht door een klant. Ten derde kan het product ook worden bewaard in het karton. Melk blijft bijvoorbeeld een aantal dagen goed wanneer het in het pak in de koelkast wordt bewaard. Cornflakes worden daarentegen vaak eerst nog in een plastic zak gestopt voor ze in de kartonnen verpakkingen op maat worden gestopt. Het karton waarvan dergelijke verpakkingen gemaakt worden, is namelijk niet luchtdicht. Hierdoor kunnen de cornflakes slap worden. Dit geldt ook voor de kartonnen verpakkingen op maat van bijvoorbeeld koekjes. Naast het beschermen en samenhouden van de inhoud, hebben kartonnen verpakkingen op maat echter ook andere voordelen. De doos heeft vaak een groot oppervlak, waardoor het een goede plek is om reclame te maken voor de inhoud. Karton leent zich zeer goed voor het bedrukken met duidelijke afbeeldingen en teksten. Daarom wordt er vaak voor een doos gekozen in combinatie met een zak, zoals bij de cornflakes. Als de cornflakes alleen in een zak gedaan worden, kan er veel minder duidelijk reclame gemaakt worden. Daarnaast geeft de doos wat bescherming aan de inhoud. Een zak is flexibel, zodat de inhoud snel beschadigd kan raken. Een doos biedt meer stevigheid, waardoor de cornflakes beter heel blijven.

Professioneel verpakken

Als je een product wilt verkopen, moet je ervoor zorgen dat het er netjes uitziet. Als je product in de winkel staat, moet het opvallen tussen andere producten. Met kartonnen verpakkingen op maat kun je heel wat bereiken als je een mooi product neer wilt zetten. Op www.wierdenseverpakkingen.nl lees je alles over kartonnen verpakkingen op maat. Je kunt er terecht voor verschillende soorten verpakkingen en alles wat je nodig hebt om producten goed in te pakken. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor:

  • Vouwdozen
  • Tape en dispensers
  • Folie en dispensers
  • Omsnoeringsband en toebehoren
  • Zakken en hoezen
  • Pallets en kokers

Met een vouwdoos kun je bijvoorbeeld een product zo inpakken dat het er netjes en strak uitziet. Een vouwdoos is gemakkelijk in elkaar te zetten en is goed te bedrukken. Als de verpakking stevig afgesloten moet worden, kan dit met de tape die Wierdense verpakkingen verkoopt. Ook kunnen producten worden ingepakt in folie. Vaak wordt dit gedaan met voedsel. Hier wordt dan doorzichtig folie gebruikt, zodat de inhoud nog goed te zien is. Met omsnoeringsband kan daarnaast een verpakking nog steviger worden afgesloten. Vaak wordt dit gebruikt bij kartonnen verpakkingen op maat die een waardevolle of kwetsbare inhoud hebben. Er moet worden voorkomen dat de kartonnen verpakkingen op maat open gaan, waardoor de inhoud niet meer veilig wordt bewaard. Met omsnoeringsband wordt voorkomen dat dit gebeurt. Zakken en hoezen zijn ook geschikt als verpakkingsmateriaal voor verschillende producten. Een zak van plastic is bijvoorbeeld goed voor het vers houden van etenswaren. Met een pallet kun je vervolgens meerdere producten, al dan niet verpakt, tegelijkertijd vervoeren. Op www.wierdenseverpakkingen.nl lees je meer over kartonnen verpakkingen op maat en bijbehorende artikelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn