Ken je de etiquette van een rouwboeket?

Bloemen die naar het rouwcentrum worden gestuurd, dienen als een eerbetoon aan de overledene. Ze voegen decoratie, schoonheid, geur en leven toe aan een sombere gebeurtenis. Een rouwboeket is niet alleen een symbool voor liefde en sympathie, maar ook voor eeuwigheid en onsterfelijkheid. Wereldwijd hebben begrafenisbloemen een belangrijke rol gespeeld in begrafenissen vanwege hun geurige schoonheid en troostende eigenschappen. In de oudheid riep traditie op dat geliefden bloemen en kruiden zouden gebruiken om de lichamen van overledenen te zalven, terwijl aromatische bloemen en planten werden gebruikt om de begraafplaats te versieren. Tegenwoordig blijft een rouwboeket een van de mooiste manieren om onze condoleances uit te spreken wanneer woorden ons in de steek laten. Maar misschien vraag je je af of er een bepaald soort rouwboeket is dat niet geschikt is voor verzending naar een uitvaartdienst? Eigenlijk niet! Elke bloem is, wanneer smaakvol gearrangeerd, geschikt om condoleances uit te drukken. Een rouwboeket dat naar een gedenkteken of begrafenisdienst gaat heeft meestal grotere bloemen om dramatische hulde te creëren. Deze kunnen gladiolen, leeuwebekken, lelies, standaardchrysanten, anjers en rozen omvatten. Kleinschalige rouwboeketten in middelgrote tot kleine ontwerpen worden meestal gebruikt voor verzending naar huis. De traditie om de kist met verse bloemen te versieren is typisch gereserveerd voor de naaste familieleden, vaak de kinderen van de overledene of degenen die de uitvaartarrangementen maken. Daarom adviseren we je om eerst bij de familie te informeren voordat je een rouwboeket voor de kist bestelt.

Ik heb net het trieste nieuws gehoord … is het te laat om een rouwboeket te sturen?

Het maakt niet uit wanneer je het trieste nieuws hoort, het versturen van bloemen is altijd gepast. Als je nog tijd over hebt, kun je ervoor kiezen om een ​​bloemstuk naar de uitvaartdienst te sturen, of als je de begrafenis al hebt gemist, dan kun je een rouwboeket sturen naar het huis van de naaste familieleden van de overledene. Bloembinderij Vanderhulst helpt je graag met het uitzoeken en verzenden van een rouwboeket. Als je hier een rouwboeket online bestelt, krijgt je bestelling voorrang zodat het zeker tijdig wordt geleverd op het door jou aangegeven adres. Maar je kunt het ook persoonlijk afhalen in de winkel in Lisse. De webshop van www.bloembinderijvanderhulst.nl biedt een veelzijdig assortiment, maar als je toch niet zeker bent over welk rouwboeket je moet bestellen of je kunt moeilijk kiezen, kun je met jouw vragen of voor hulp terecht bij de medewerkers. Je kunt hen bereiken via telefoon of e-mail. Bij Bloembinderij Vanderhulst vind je bloemen voor om het even welke gelegenheid. Enkele mogelijkheden zijn:

  • bruidstukken
  • rouwkransen
  • rouwboeketten
  • plukboeketten
  • seizoensgebonden boeketten

Het verschil tussen bloemen voor een uitvaartdienst en sympathiebloemen

Bloemen voor de uitvaartdienst gaan rechtstreeks naar het uitvaartcentrum. Deze bloemstukken zijn vaak groot en formeel. Ze bieden decoratie en dienen als een eerbetoon aan de overledene. Hierdoor zien ze er het best uit in een uitvaartcentrum en bij grafediensten. Begrafenis bloemen zijn meestal niet gericht aan een bepaalde geliefde van de overledene, maar zijn in plaats daarvan bedoeld als een manier om respect te tonen aan de overledene zelf. Sympathiebloemen gaan naar het huis van de overledene. Ze moeten worden geadresseerd en direct worden gestuurd naar een geliefde van de overledene (familielid, vriend, kennis of zakenpartner) die onlangs een verlies heeft geleden. Het zijn meestal kleinere of middelgrote bloemstukken die er goed uitzien aan de bijzettafels of worden gebruikt als centerpieces. Planten hebben ook een grote sympathiekeuze omdat ze een blijvende herinnering zijn aan je bedachtzaamheid en dienen als aandenken ter nagedachtenis aan de geliefde van de ontvanger.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn