Kies jij voor linnen beddengoed?

Een van de opties die je hebt voor je bed, is het gebruik van linnen beddengoed. Er zijn natuurlijk ook heel veel andere materialen die je zou kunnen gebruiken, maar dit materiaal heeft verschillende voordelen. Waarom zou je nu precies kiezen voor linnen beddengoed, wat zijn deze voordelen? Daar vertellen we je graag wat meer over! Bij bedlinnen ben je misschien geneigd om vooral te letten op de juiste maat en op een mooie kleur en een mooi dessin, maar de materiaalkeuze is misschien nog wel het belangrijkste punt om op te letten.

Voordelen linnen beddengoed

Waarom is het nu zo belangrijk welk materiaal je kiest voor je bedlinnen? Dat heeft bijvoorbeeld te maken met hoe het aanvoelt aan je huid. Sommige materialen zijn veel zachter of veel gladder dan andere. Wat de ene persoon comfortabel vindt, vindt de ander juist weer niet prettig aanvoelen. Linnen beddengoed heeft verschillende eigenschappen die door veel mensen erg gewaardeerd worden:

  • het voelt warm in de winter en koel in de zomer
  • het is antibacterieel en dus hygiënisch in gebruik
  • het absorbeert sterk

Voor mensen die snel zweten in bed, kan dit materiaal dus echt uitkomst bieden. Doordat je in de zomer koel gehouden wordt door het linnen beddengoed, zul je minder snel gaan zweten. Zweet je wel, dan wordt dit snel door de stof geabsorbeerd. De antibacteriële werking zorgt er voor dat je niet iedere dag je bed hoeft te verschonen om er toch voor te zorgen dat alles fris blijft. Daarnaast is de stof erg comfortabel, het voelt prettig aan de huid aan. Daarnaast heeft het ook een luxe uitstraling, wat de reden is dat er in hotels vaak gekozen wordt voor linnen beddengoed. Allemaal eigenschappen die andere stoffen niet hebben. Als dit punten zijn die voor jou belangrijk zijn, dan is het dus echt een aanrader om voor dit materiaal te kiezen!

Sterk en duurzaam

De hiervoor genoemde punten zijn natuurlijk erg belangrijk, maar linnen beddengoed heeft ook nog andere pluspunten. Zo is het een erg sterke stof, het is zelfs drie keer sterker dan katoen. Daardoor heeft het een veel langere levensduur, het zal niet zo snel slijten. Je kunt je bedlinnen daardoor lang gebruiken en hoeft niet snel nieuwe te kopen. Dat alleen maakt het natuurlijk al een duurzame keus, want hoe minder producten we verbruiken, hoe beter het voor het milieu is. Maar het is niet de enige reden waarom linnen beddengoed duurzaam is. Deze stof wordt gemaakt van natuurlijke vezels die uit bepaalde planten afkomstig zijn. Deze hebben weinig nodig tijdens de groei, waardoor ze het milieu ook weinig belasten. Sterker nog, van alle stoffen die er verkrijgbaar zijn, is dit eigenlijk de variant die het minst milieubelastend is. Naast comfortabel en luxe, is het dus een duurzame keus! Heb jij interesse in deze soort bedlinnen? Neem dan eens een kijkje bij Casa Comodo! Zij bieden een ruime keus aan kussenslopen, hoeslakens, dekbedovertrekken en bedspreien die van dit materiaal gemaakt zijn. Je kunt bij hen daardoor altijd linnen beddengoed vinden dat wat kleur en dessin betreft perfect bij jou past!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn