Kijk uit en voorkom alcoholvergiftiging

Het is voor veel mensen heel normaal om alcohol te drinken. En in veel gevallen is dat geen probleem. Maar in sommige gevallen wel. Ik heb een eigen café en ik heb meerdere keren mensen met een alcoholvergiftiging gezien. Het maakt niet uit hoe vaak je hiermee te maken krijgt, ik blijf het heftig vinden. Alcoholvergiftiging ontstaat door overmatig alcoholgebruik. Dan worden er behoorlijke hoeveelheden ingenomen. Toen ik het voor het eerst meemaakte, wist ik niet goed wat er aan de hand was en wat ik moest doen. Inmiddels weet ik wel beter waar ik op moet letten. Er zijn meerdere indicatoren die kunnen aangeven dat het om een zware alcoholvergiftiging gaat.

  • Braken
  • Verwardheid
  • Onregelmatige ademhaling
  • Onderkoeling
  • Coma

Ik bel dan altijd meteen de ambulance. Dat is het beste wat je kunt doen en maar hopen dat het niet te laat is. Want er zijn veel mensen die zich niet realiseren dat alcoholvergiftiging heftige gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Vooral jongeren lopen het risico om er zelfs blijvende schade aan over te houden. Daarom kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om professionele hulp te zoeken als je een alcoholprobleem hebt.

Alcoholvergiftiging kan schade veroorzaken

Ook in de privésfeer heb ik helaas meegemaakt dat iemand last kreeg van alcoholvergiftiging. Je denkt misschien dat dat een keer kan gebeuren, dat het iets onschuldigs is. Maar vaak hebben mensen die dit meemaken toch een achterliggend probleem. Want het gebruik van alcohol kan een vlucht zijn. Het kan verdoven, de pijn verzachten. Maar als je dan weer nuchter bent, zijn de problemen niet verdwenen. Dan moet je steeds meer drinken om bijvoorbeeld stress te laten verdwijnen. En dan wordt de kans op alcoholvergiftiging juist weer groter. Het is heel belangrijk om dit te voorkomen. Je moet er niet aan denken dat je op deze manier je lichaam beschadigt, terwijl dit niet nodig is. Denk ook vooral aan wat een alcoholprobleem kan betekenen voor je omgeving. Het is heel zwaar voor naasten om iemand met een alcoholprobleem te zien worstelen. Daarom kan ik niet genoeg vertellen hoe cruciaal professionele hulp is. Die is in veel gevallen nodig om de wortels van het probleem aan te pakken.

SolutionS staat voor je klaar

Veel mensen die regelmatig en veel drinken, denken dat zij geen alcoholvergiftiging kunnen krijgen. Maar helaas kan het iedereen gebeuren. Als je drank als een uitweg ziet, jezelf niet altijd onder controle hebt, kan alcoholvergiftiging optreden. En als je je alcoholgebruik niet onder controle hebt, is professionele hulp een uitkomst. Ga naar solutions-center.nl, want daar vind je meer informatie over al het goeds dat SolutionS te bieden heeft. Het is een hele goede kliniek voor alcoholverslaving en alcoholisme. Weet je niet zeker of dit nodig is? Ga dan eerst naar de site om de zelftest te doen. Je kunt altijd contact opnemen. Je kunt gelijk een intakegesprek aanvragen, maar het is ook mogelijk om alleen informatie op te vragen. Vraag ook vooral een brochure aan, hierin kun je meer relevante informatie vinden. Hier weet je zeker dat je wordt begeleid door ervaren en deskundige mensen, die er alles aan zullen doen om je te steunen. Zij bieden een zeer professioneel traject dat in het verleden al zeer succesvol is gebleken. Daarom zou ik iedereen aanbevelen om een keer een blik te werpen op de site. Het leven is te kort om met een alcoholprobleem rond te lopen, daarom is het zaak om in zo’n geval zo snel mogelijk actie te ondernemen. Maak gebruik van de expertise van SolutionS, zij staan voor je klaar.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn