Krabpaal voor de kater

Krabpaal.nl - Krabpaal

Krabpaal voor de kater

Katten, misschien wel de meest besproken dieren op aarde. Ze staan symbool voor eigenzinnigheid, eenvoud en karakter. Waar je ook kijkt, op straat, bij mensen thuis, op het internet, katten steken overal hun kop op. Het miauwen van een eenzame kater in het holst van de nacht maakt bij ieder mens weer een ander gevoel los. Wanneer je tot de mensen behoort die de kat liefheeft, dan heb je ongetwijfeld een paar exemplaren in huis. Katten laten zich maar al te graag verzorgen en zijn daarom ideale huisdieren. Om goed voor je kat te zorgen dien je met een aantal zaken rekening te houden. Het is natuurlijk belangrijk om altijd te zorgen voor voldoende voer en water en genoeg beweging. Ook moeten de dieren, wanneer ze alleen thuis zijn, genoeg te doen hebben. Een krabpaal in huis doet wonderen voor het humeur van je kat! Een krabpaal zorgt voor afleiding en vermaak en dat leidt op haar beurt tot rust in je huishouden. Je kunt diverse redenen hebben om een krabpaal aan te schaffen:

  • Beweging voor de kat
  • Conditie
  • Verbeteren gedrag
  • Geen schade aan meubels

Om te beginnen kan een krabpaal uitstekend gebruikt worden om je kat voldoende te laten bewegen. Beweging is heel belangrijk voor katachtigen. Wanneer een katje van jongs af aan weinig buitenkomt en veel eet kan dit leiden tot overgewicht. Je ziet dit bijvoorbeeld vaak bij katten die hun hele leven in flats hebben gewoond. Wanneer een kat een paar kilo te zwaar is kan dat serieuze invloed hebben op de gezondheid. Het kan de oorzaak zijn van een heleboel vervelende aandoeningen. Met een krabpaal zorg je dat je kat voldoende beweging krijgt en hiernaast dat hij of zij lekker kan spelen. Het dier blijft niet alleen mooi slank, spelenderwijs neemt ook de conditie toe. In de tweede plaats gaat je kat zich beter gedragen. Katten hebben behoefte aan een bepaald territorium, wat jij normaal gesproken met hen deelt. Door de katten in je huis een eigen plek te geven zullen ze over het algemeen minder moeite hebben om dit territorium met je te delen. Je kunt dus voorzichtig aannemen dat de dieren zich beter gaan gedragen en minder streken zullen uithalen! Tot slot: met een krabpaal voorkom je schade aan je eigen meubilair. Katten zijn gewend lekker te krabben, ze krabben aan alles wat los en vast zit. Is dit toevallig je gloednieuwe spierwitte bank? Dan heb je pech! Met een krabpaal weten de katten waar ze moeten zijn, je kunt ze op deze manier leren om van je meubels af te blijven!

Krabpaal en karakters

Niet elke krabpaal past bij elke kat! De meeste mensen kopen een krabpaal zonder eerst goed na te denken wat hun kat eigenlijk zou willen. Natuurlijk kunnen we onmogelijk weten wat onze katten denken, maar we kunnen wel goed kijken naar hun gedrag. Wanneer een kat houdt van klimmen, dan kopen we natuurlijk een hoge krabpaal. Dit klinkt misschien logisch, maar toch komt het te vaak voor dat katten die graag klimmen een te kleine krabpaal hebben. Andersom ziet men ook vaak dat katers die altijd languit op de mat liggen een krabpaal hebben die reikt tot aan het plafond. Bedenk dus goed welke hoogte past bij jouw dier. Hiernaast moet goed gekeken worden naar het materiaal van de paal. De meeste krabpalen zijn van hout of pluche, maar er bestaan ook andere soorten. Niet elke kat geniet vind het lekker om op hout te liggen, sommige hebben weer een hekel aan pluche. Wanneer de paal gemaakt is van het verkeerde materiaal gaat je kat hier natuurlijk niet op liggen! Ga eens bij jezelf te raden waarom jouw kat de krabpaal niet gebruikt. Vaak heb je binnen een paar minuten het probleem gevonden. Tot slot: er zijn heel veel types krabpalen beschikbaar. Niet elk model past echter bij elke kat. Sommige katten vinden het fijn om verstoppertje te spelen. Een krabpaal met een aantal afgesloten manden is voor deze katten ideaal. Verstopt jouw katje zich altijd in de laden van de kast of onder de bank, dan weet je welk model je moet hebben! Andere katten liggen liever op een open platform en zullen zich niet snel in afgesloten ruimtes wagen. Kortom: krabpaal en karakter gaan altijd samen. Bedenk voordat je een aanschaf doet wat jouw huisdier prettig zou vinden.

Krabben geblazen!

Op http://www.krabpaal.nl/ vind je de mooiste krabpalen voor de laagste prijzen. Je kunt eenvoudig zoeken op specifieke criteria, zodat je precies het model vindt dat bij jouw kat past. Je kunt filteren op kleur en prijs zodat je snel een afgewogen keuze kunt maken. Betalen is bij deze site erg eenvoudig. Je betaalt met iDEAL, PayPal of creditcard. Het is zelfs mogelijk om pas na ontvangst te betalen! Wanneer je bij Krabpaal.nl bestelt zijn je producten heel snel in huis. Bestel je voor half zes ’s avonds, dan word je jouw bestelling de volgende dag al bezorgd! Besteed je meer dan 50 euro? Geen verzendkosten! Wanneer je nog geen keuze hebt gemaakt kun je eerst rustig even rondkijken op de site. Kijk bijvoorbeeld eens bij de “sale”, daar vind je alle krabpalen die je tegen bodemprijzen kunt ophalen. Heb je al wel iets in gedachten, dan kun je direct een bestelling plaatsen. Wacht niet langer en neem vandaag nog een kijkje op deze leuke site! Je kat zal je dankbaar zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn