Kunstgras

Vario-kunstgras - KunstgrasIedereen vindt het prettig om een mooie groene tuin te hebben, maar helaas kan niet iedereen hier over beschikken. Sommige mensen hebben deze mogelijkheid niet omdat ze simpelweg niet op de begane grond wonen. Anderen hebben geen tijd voor tuinonderhoud. Voor hen is het goed om eens de mogelijkheden van kunstgras te overwegen. Het fijne van kunstgras is in de eerste plaats natuurlijk dat het niet groeit, waardoor u nooit hoeft gras te maaien. Dit scheelt u natuurlijk ontzettend veel werk. Het stelt u in staat om een mooi gazon te hebben, zonder dat u keer op keer met de grasmaaier aan de slag moet gaan. Dit betekent dat ook mensen die geen aanleg hebben voor tuinieren hier veel plezier van kunnen hebben. Een ander groot pluspunt van kunstgras is dat het altijd een mooie groene kleur behoudt. Waar u bij een gewoon grasveld op droge dagen moet gaan besproeien om het gras levend te houden en zo de kleur te behouden, hebt u hier bij de kunstvariant natuurlijk absoluut geen omkijken naar. Kunstgras heeft dus verschillende voordelen te bieden ten opzichte van gewoon gras en is daardoor voor veel mensen een zeer aantrekkelijk alternatief. Maar waarom zou u nu eigenlijk niet gewoon kiezen voor een betegelde tuin of mooi grind? In de eerste plaats zijn deze laatste opties natuurlijk hard en daardoor niet erg prettig aan de voeten. Als u zomers met blote voeten buiten wilt zitten en lopen, dan is dat uiteraard een belangrijk aspect. Daarnaast zijn grind en betegeling voor kinderen natuurlijk ook niet erg prettig, het biedt ze immers geen prettige ondergrond om op te kunnen spelen. Zij geven de voorkeur aan een zacht gazon, waar ze lekker op kunnen zitten, waar ze onbekommerd over kunnen kruipen en waar een val niet meteen veel pijn oplevert. Kortom, genoeg redenen om juist voor kunstgras in uw tuin te kiezen.

Vele toepassingen van kunstgras

Het klinkt zo logisch, het gebruik van kunstgras in uw tuin op het moment dat u graag een mooi gazon wilt zonder hier veel werk van te hebben. Toch wordt dit maar weinig door mensen overwogen. Wat hierbij meespeelt, is de onbekendheid van het product. Veel mensen kennen kunstgras enkel als een materiaal dat voor sportvelden gebruikt wordt en staan er niet bij stil dat er ook veel andere toepassingen mogelijk zijn. Er zijn echter veel verschillende manieren om dit product te gebruiken, bijvoorbeeld voor:

  • spelen, als valondergrond bij speeltoestellen of als speelheuvel voor kinderen
  • tuinieren, om een mooi gazon te creëren in uw tuin, op uw balkon of uw dakterras
  • landscaping, waarbij het gaat om het creëren van groene zones in de openbare ruimte
  • sporten, tot nu toe vooral toegepast voor hockey en voetbal

Het is belangrijk om te weten dat deze verschillende toepassingen allemaal andere eisen stellen aan het kunstgras. Zo is het voor spelende kinderen natuurlijk fijn als het een zachte ondergrond biedt en de grassprieten dus iets langer zijn. Ook voor gazons wordt vaak de voorkeur gegeven aan een iets langere grasspriet, zodat het zo natuurlijk mogelijk lijkt. Bij toepassingen in de sport is het juist van belang dat het kunstgras kort is, zodat de bal goed wil rollen. Dit is dus een punt waarop de verschillende toepassingen verschillende eisen aan het product stellen. Dit is echter ook nog op een ander vlak het geval, namelijk op de kwaliteit van het product. Tijdens het sporten heeft het kunstgras veel te lijden van al het rennen en het schoppen of slaan tegen een bal. Slijtage speelt hierbij veel sneller op dan wanneer het product enkel gebruikt wordt voor het creëren van een groen balkon. Bij aanschaf is het dan ook belangrijk om te letten op de gebruiksintensiteit die het product aankan.

Vario levert topkwaliteit

Als u kunstgras wilt aan gaan schaffen dan is het natuurlijk niet alleen de vraag welke variant in uw situatie de beste keus is, maar ook bij welke zaak u dit materiaal nu het best kunt kopen. Dat is gelukkig een vrij eenvoudige keus, bij Vario kunt u er namelijk zeker van zijn dat u een topkwaliteit krijgt en dat u dus jarenlang kunt genieten van het kunstgras veld dat u aan hebt gelegd of laten leggen. Een groot voordeel van Vario ten opzichte van hun concurrenten, is dat niet alleen hun producten van een uitstekende kwaliteit zijn, maar ook hun service. Zo zijn zij bijvoorbeeld tijdens werkuren altijd te bereiken voor alle vragen die u op dit gebied hebt en voor advies over welk soort kunstgras in uw situatie de beste keus is. Gezien hun ervaring hiermee, kunnen zij dit vaak beter inschatten dan dat u dit zelf kunt. Een ander groot pluspunt van Vario is dat zij niet alleen de aanleg voor hun rekening nemen, maar ook het voorbereidende werk. De ondergrond moet namelijk op de juiste manier behandeld worden om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. In de vrijblijvende offerte die u door hen op kunt laten stellen, kunt u precies zien wat zij allemaal voor u kunnen doen en hoe het resultaat er in detailtekeningen uit zal zien. U kunt uiteraard bij hen alles via internet regelen, maar zij bieden ook de mogelijkheid om de verschillende soorten kunstgras eerst in het echt te bekijken in hun showtuin. Op die manier krijgt u een beter beeld van hoe het kunstgras er uit ziet en hoe het product aanvoelt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn