Lijkt snellezen u ook wel wat?

Veel mensen in mijn vakgebied klagen over het feit dat zij heel veel stukken moeten lezen. Ik heb mij zelf ook vaak schuldig gemaakt aan dit gedrag en ik heb op een gegeven moment van iemand te horen gekregen dat als ik dit zo vervelend vond, ik daar maar beter een keer wat aan kon gaan doen. Dat was de houding die ik even nodig had en ik ben daarom gaan kijken wat de mogelijkheden waren om te zorgen dat ik kon leren snellezen. Ik heb namelijk vroeger vaak over snellezen gehoord want het was even een tijdje heel populair toen ik nog studeerde, maar ik had toen geen tijd, noch geld om mij in het snellezen te verdiepen. Ik had dergelijke zaken momenteel wel en daarom wilde ik graag weten of snellezen iets voor mij zou kunnen zijn. Ik ben toen gaan kijken wat de mogelijkheden waren om te leren snellezen en ik heb toen eerst gekeken wat ik allemaal aan informatie over het snellezen kon vinden. Ik had namelijk niet echt een beeld van wat ik van het snellezen kon verwachten. Betekende dit dat ik voortaan veel sneller door mijn teksten heen zou kunnen komen? Zo ja, hoe snel dan precies? Ik wilde graag antwoorden op mijn vragen en ik heb gezien dat ik op het internet heel veel mogelijkheden kon vinden om te leren snellezen. Ik heb toen echter ook gezien dat je niet moet verwachten dat je ineens vijf boeken per dag kunt lezen wanneer je het snellezen eenmaal onder de knie hebt. Er is namelijk een groot verschil tussen het snellezen en het begrijpen van een tekst. Je kunt namelijk wel heel snel letters lezen, maar je hersenen moeten de informatie ook kunnen verwerken en dat is andere koek. Tijdens het leren van snellezen leer je dus de tekst sneller in je hoofd te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat je hoofd het ook veel sneller verwerkt. Dat schept ook meteen een goed beeld van de mogelijkheden en ik vond het prettig om dit alles te horen. Ik had nu een duidelijk beeld van wat ik kon verwachten en ik ben daarom al heel snel gaan kijken waar ik kon leren snellezen. Ik had namelijk zin om mijzelf te trainen om een tekst sneller te leren lezen. Dat zou voor mijn werk hele prettig zijn. 

Ik leerde snellezen en ik bespaar nu heel veel tijd

Ik heb het snellezen uiteindelijk geleerd dankzij de site snellezen.com. Deze site is heel interessant voor mensen die graag sneller willen leren lezen omdat je op deze pagina de middelen vindt die nodig zijn om te leren snellezen. Ik heb een training gevolgd en ik vond deze heel nuttig. Ik heb mijzelf veel getraind en sindsdien ben ik echt heel veel beter in snellezen en kom ik veel sneller door mijn stukken heen. Dat scheelt mij zeeën van tijd. 

Ik raad deze cursus iedereen aan 

Als u ook sneller wilt leren lezen, dan is een cursus snellezen iets voor u omdat:

  • u snel een tekst leer doornemen 
  • u zult zien dat u hier steeds beter in zult worden 
  • u hierdoor zeeën van tijd kunt besparen 

Meer weten? Kijk dan even op snellezen.com. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn