Maak het jezelf makkelijk met een boekhoudpakket

Ben jij ondernemer? Leuk! Je hebt een bedrijf opgezet dat volgens jou nodig is in deze samenleving en dat jouw passie onderstreept. Iets waar je je helemaal voor inzet – dat is het mooie van ondernemerschap. Maar… Er komen soms dingen bij kijken die je niet helemaal verwacht had. De administratie bijvoorbeeld. En de gehele boekhouding. Voor je het weet, vliegen termen als ‘jaarrekening’, ‘jaarverslag’, ‘winst-en-verliesrekening’ en ‘grootboek’ je om de oren. Wees gerust, dit is allemaal te leren. En boekhouden? Dat doe je heel simpel met een boekhoudpakket!

De 6 voordelen van een boekhoudpakket

Wat is een boekhoudpakket nou eigenlijk? Hier is het antwoord: met zo’n pakket kun je je boekhouding digitaliseren. Het is een allesomvattende software waarmee je voortaan al deze zaken online kunt regelen. Je jaarverslag, bankafschrift en facturen kunnen voortaan dus via de computer of laptop geregeld worden. En dat heeft een aantal voordelen:

  • Overal toegang tot je boekhouding
  • Milieuvriendelijk
  • Klantvriendelijk
  • Bespaart tijd en geld
  • Altijd up-to-date
  • Nooit je gegevens kwijt

Het eerste voordeel van een online boekhoudpakket is dat je overal bij de boekhouding kan. Ben je op vakantie maar zijn er zaken die dringend geregeld moeten worden, dan log je gewoon in op je computer. Of wanneer je in de trein zit… Daarnaast scheelt het een hoop kilo’s papier die je met je mee moet slepen; alles is immers in the cloud. Zo is een boekhoudpakket ook nog eens milieuvriendelijk. Het scheelt veel papier waarvoor bomen nodeloos omgekapt worden. Dus heb je je dit jaar voorgenomen om duurzamer door het leven te gaan, dan is het aanschaffen van een pakket een goede eerste stap. Een andere reden om dit te doen, is dat het klantvriendelijk is. Je kunt makkelijk een gebruiker toevoegen aan het programma, waardoor hij of zij zo kan meekijken. Dat scheelt een hoop gedoe! Ook scheelt het tijd en geld. Data hoef je maar één keer in te vullen; daarna wordt het direct verwerkt in bijvoorbeeld het jaarverslag. Daar ben je dus minder tijd aan kwijt. Ook kun je sneller bepaalde gegevens vinden wanneer je deze zocht. Tijd is geld, dus deze methode van het boekhoudpakket is ook nog eens kostenbesparend. Niet in de laatste plaats omdat er geen kosten meer gewijd hoeven te worden aan het verzenden van facturen aan klanten – dat kan nu gewoon digitaal, over de mail bijvoorbeeld. Verder is een boekhoudpakket altijd up-to-date. Vroegere boekhoudprogramma’s die op een cd zaten, moesten om de zoveel tijd handmatig geüpdate worden. Een boekhoudpakket doet dit gelukkig uit zichzelf, waardoor je altijd in het bezit bent van de meest recente data en software. Wederom bespaart dit geld: je hoeft namelijk niet steeds een nieuw programma te kopen wanneer de huidige gedateerd raakt. Het pakket blijft gewoon bij de tijd – en jij daarmee ook. Tot slot is een voordeel van dit digitale boekhouden dat je nooit je gegevens kwijtraakt. Het pakket maakt automatisch een back-up, waardoor jouw chaotische trekjes je werk niet meer hoeven te beïnvloeden. Kortom: er zijn veel voordelen van een boekhoudpakket!

Maak het jezelf makkelijk met Offective

Een plek waar u makkelijk en voordelig een boekhoudpakket kunt aanschaffen, is Offective. Vooral voor ondernemers die nog niet zo lang boekhouden, is dit programma een uitkomst. Het is namelijk erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk; iemand met weinig ervaring kan hier prima mee boekhouden. Ook de ervaren boekhouder kan hier plezier aan beleven; overzichtelijkheid is voor iedereen fijn, toch? Ben je overtuigd geraakt om een pakket aan te schaffen, kijk dan eens op offective.nl. Zo wordt boekhouden weer makkelijk!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn