Maak kennis met wintersporten door sneeuwschoenwandelen

Waar denk jij aan bij sneeuwschoenwandelen? Deze buitensportactiviteit wordt steeds populairder, maar veel mensen zullen er waarschijnlijk nog weinig vanaf weten. Het woord zegt natuurlijk al veel: je wandelt, maar dan met sneeuwschoenen aan. Maar wat houdt het precies in, voor wie is het geschikt en waar kun je het doen? Het leuke aan sneeuwschoenwandelen is dat het zo toegankelijk is. Vrijwel iedereen kan het leren. Als je kunt wandelen, kun je vrijwel zeker ook sneeuwschoenwandelen leren. Het is een stuk gemakkelijker dan skiën, snowboarden en langlaufen, omdat het tempo een stuk lager ligt. Om deze reden is wandelen in sneeuwschoenen ook een aanrader voor beginnende wintersporters. Je kunt op je gemak kennismaken met wintersport, zonder te veel van jezelf te vragen. Misschien wil je in de toekomst ook wel skiën of snowboarden, maar durf je dit niet direct of weet je niet precies of het wel wat voor je is. Sneeuwschoenwandelen biedt dan de ideale uitkomst. In het kort ervaar je de volgende voordelen van deze wintersport:

  • Ideaal geschikt voor beginnende wintersporters
  • Mooie kans om winterlandschappen op je gemak te ontdekken
  • Uitstekende activiteit voor gezelschappen: tijdens het wandelen kun je gemakkelijk gesprekken voeren

Ontdek sneeuwschoenwandelen in de Alpen

In veel landen in Europa is sneeuwschoenwandelen mogelijk in de winter. In sommige hogere bergen kun je zelfs voor een langere periode deze wintersport beoefenen. Ook Roy van Langen biedt reisprogramma’s voor sneeuwschoenwandelen aan in Europa. Samen met de professionele wintersporter reis je af naar Oostenrijk om samen te gaan wandelen. Roy heeft zelf al jaren ervaring met sneeuwschoenwandelen en kan reizigers daarom goed kennis laten maken met de sport en begeleiden tijdens de wandelingen. Er zijn momenteel twee reisprogramma’s voor sneeuwschoenwandelingen in Oostenrijk. Eén neemt je mee naar de noordelijke Kalkalpen in het Oostenrijkse Kleinwalsertal. De reis duurt zeven dagen en vindt plaats in februari 2018. Je trekt erop uit met een kleine groep (maximaal acht personen) en krijgt daardoor voldoende persoonlijke aandacht tijdens het wandelen. De begeleider is een international mountain leader, waardoor je je tijdens de wandelingen veilig en op je gemak zult voelen. Met de tweede sneeuwschoenwandeling ga je naar de Stubaier Alpen. De reis zal in maart 2018 plaatsvinden en biedt ook plaats voor maximaal acht personen. Iedereen die een conditie van zeven wandeluren met rugzak heeft, kan meedoen met de reis. Na de wandelreis zal je fitheid gegarandeerd nog beter zijn.

Genieten in prachtige sneeuwlandschappen

Hoewel skiën, snowboarden en langlaufen alle drie voor onvergetelijke vakanties kunnen zorgen, heeft sneeuwschoenwandelen ook veel te bieden. Je beleeft de wintergebieden op een heel andere manier. Met andere wintersporten ligt het tempo meestal hoger en ben je vaak meer individueel op pad. Als je liever tijdens het sporten ook van het gezelschap wilt genieten en de omgeving om je heen volledig in je op wilt nemen, is sneeuwschoenwandelen een echte aanrader. Tijdens het wandelen heb je volop de mogelijkheid om de prachtige sneeuwlandschappen te bewonderen. Je kunt gemakkelijker een moment nemen om even stil te staan en om je heen te kijken. Tegelijkertijd biedt het sporten nog voldoende uitdaging dankzij het ongelijke parcours. Je zult genoeg klimmen en dalen tijdens de routes, wat de wandelingen leuk en afwisselend houdt. Roy van Langen zal je door de mooiste gebieden in de Oostenrijkse bergen leiden. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van de prachtige omgeving en het gezelschap. Roy voorziet iedere reiziger in de benodigde materialen, waaronder natuurlijk de sneeuwschoenen. Op de website staat bovendien een overzicht van het programma, zodat je alvast een idee krijgt van wat je kunt gaan verwachten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn