Met plezier naar je werk door loopbaanbegeleiding in Den Haag

Veel mensen zijn blij met hun baan en gaan met veel plezier naar hun werk. Maar het komt vaak voor dat iemand niet gelukkig is met zijn werk. Vaker dan je denkt. Ze werken niet in het vak waar ze voor opgeleid zijn, het werk is te eenvoudig of de baan vergt teveel energie omdat het niet bij iemand zijn capaciteiten past. Iedereen beschikt over talenten, maar vaak worden deze door de werknemer en werkgever niet benut. Meestal komt dat omdat iemand geen inzicht heeft in zijn eigen talenten en de werkzaamheden die daarbij goed zouden passen. Is dat herkenbaar? Heb je het gevoel dat jouw werk je geen voldoening geeft? Of denk je dat je met meer plezier je werk zou kunnen doen bij je huidige werkgever? Bij loopbaanbegeleiding in Den Haag helpen we jou richting te geven aan jouw loopbaan om ervoor te zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat. Loopbaanbegeleiding in Den Haag helpt je verder om stappen te zetten naar meer geluk in je huidige functie of andere baan. We helpen je te ontdekken waar je gelukkig van wordt en hoe een loopbaan ook anders vormgegeven kan worden. Loopbaanbegeleiding in Den Haag heeft professionele coaches om je in dit proces te begeleiden en je te helpen de loopbaan te vinden die bij jou past.

Hoe werkt loopbaanbegeleiding in Den Haag?

Loopbaanbegeleiding begint bij jezelf. We adviseren iedereen die met loopbaanbegeleiding in Den Haag start eerst zelf op onderzoek uit te gaan. Je kunt op papier zetten wat je leuk vindt en waar je talenten en krachten liggen. Denk bij talenten niet aan competenties. Sterke competenties zijn ook goed om te benoemen, maar jouw talenten zijn een stuk belangrijker. Deze zijn nog veel meer persoonsgebonden en komen van binnenuit. Talenten zijn aangeboren en competenties aangeleerd. Dat zegt dus misschien al genoeg over de waarde ervan voor het vormgeven van je loopbaan. Je wil weer even terug naar je eigen kern, naar wat je echt goed kan en waar je veel plezier aan beleeft. Bij talenten kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Andere mensen blij maken;
  • Helpen;
  • Enthousiasmeren;
  • Verbinden.

Denk ook goed na over waar precies jouw problemen liggen. Ben je niet gelukkig in jouw werkomgeving, met de werkzaamheden zelf of denk je dat je in een ander beroep gelukkiger zal worden? Als je over alles goed nagedacht hebt, zet het dan voor jezelf op papier. Zo raak je jouw eigen behoeftes en gedachtes nooit kwijt. Praat er vervolgens over met vrienden, collega’s en familie. Hoe zien zij jou? Welke capaciteiten en talenten zijn zichtbaar? Hoe denken zij over jouw knelpunten? Probeer juist ook de talenten van anderen in te schakelen waar nodig om jou te helpen naar een gelukkige loopbaan. Als je alles voor jezelf meer duidelijk hebt, kan de eerste sessie bij loopbaanbegeleiding in Den Haag ingepland worden. Dit kan face-to-face, maar je kunt ook gebruik maken van e-coaching. De loopbaanbegeleider luistert naar jouw verhaal, ervaringen en ideeën. Door middel van de gesprekken leert de coach jou als persoon door en door kennen. Samen bespreken jullie de mogelijkheden voor een gelukkigere loopbaan en je krijgt ondersteuning om dit met succes te bereiken.

Sessie boeken

Ben jij op zoek naar loopbaanbegeleiding in Den Haag? Neem dan contact op met Energea Personal Coaching. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken en de loopbaanbegeleiding vormgeven die bij jouw verwachtingen past. Loopbaanbegeleiding in Den Haag, Energea Personal Coaching, is Noloc Erkend, dit is het keurmerk voor loopbaan professionals.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn