Mijn theorie examen in één keer gehaald bij mijn autorijschool in Alphen aan den Rijn

Ik was helemaal door het dolle heen dat ik mijn theorie examen heb gehaald bij mijn autorijschool in Alphen aan den  Rijn. Ik heb altijd zonder rijbewijs gedaan en dat is jaren goed gegaan, maar ik heb een nieuwe functie gevonden bij een bedrijf die niet heel goed met het openbaar vervoer is te bereiken en toen zei mijn vriend dat ik mijn rijbewijs maar eens moest halen. Ik heb dit nooit nodig gehad, maar eigenlijk ook nooit echt gewild. Ik vind het best eng om in een auto te stappen en dan zelf te rijden, althans, dat dacht ik altijd. Maar toen ik een paar maanden geleden dertig werd heeft mijn vriend me gewoon voor mijn theorie examen opgegeven via verkeersopleiding-alphen.nl, de website van Alphense Verkeersopleiding mijn autorijschool in Alphen aan den Rijn, onze woonplaats. Hij wilde eerst dat ik een spoedopleiding zou gaan doen, maar dat is echt totaal mijn ding niet. Ik moet wel eerst even wennen aan het feit dat ik daadwerkelijk achter het stuur ga kruipen. Het theorie examen kreeg ik als het ware als cadeau voor mijn verjaardag, in de vorm van de lesstof die ik moest leren. Ik krijgt overigens al mijn rijlessen bij mijn autorijschool in Alphen aan den Rijn ook van mijn vriend. Super lief natuurlijk, maar ik moet nu dus wel echt aan de bak. Maar de theorie is binnen en dat is maar goed ook, want nu ben ik in ieder geval op de hoogte van alle regels in het verkeer. Ik moet zeggen, dat is best eens goed om te doen, want als niet-automobilist sta je niet zo vaak stil bij de betekenis van verkeersborden en alle richtlijnen die er zijn in het verkeer.

Mijn rijlessen bij de autorijschool in Alphen aan den Rijn

Mijn theorie was dus binnen, nu de praktijk nog. Daar ben ik momenteel mee bezig. Ik heb nu zeven lessen gehad en in het begin moet echt alles uitgelegd worden. Ik heb het wat dat betreft wel echt met mijn instructeur getroffen, want die legt me echt alles heel rustig uit.

  • Schakelen
  • Remmen
  • Richting aangeven
  • Spiegels checken

Alles komt erbij kijken en straks natuurlijk ook dingen als de hellingproef en achteruit inparkeren. Ik vind dat nog wel spannend, maar goed, alles is spannend als je net begonnen bent. De eerste keer dat we de snelweg opreden vond ik het dood eng. Maar ik heb het wel gedaan. Ik was echt zo trots op mijzelf. Natuurlijk moet je wel focus blijven houden en je richten op het verkeer en alles om je heen, maar dat is natuurlijk logisch.

Rust, reinheid en regelmaat in de auto

Ik vind dat mijn autorijschool in Alphen aan den Rijn wel goed is ingespeeld op mensen zoals ik, die eigenlijk nog niet helemaal klaar zijn voor het behalen van hun rijbewijs. Ze zullen het waarschijnlijk zelf tegenspreken en zeggen dat heel veel mensen niet klaar zijn voor hun rijbewijs en toch achter het stuur kruipen om lessen te volgen, maar de instructeur van mijn autorijschool in Alphen aan den Rijn is echt de rust zelve. Super geduldig, heel duidelijk in uitleg en ik heb het gevoel dat hij zichzelf op die manier ook veel meer op zijn gemak voelt bij mij in de auto. Juist door deze rustige aanpak, heldere uitleg zonder poespas en regelmatig rijden en oefenen moet het me zeker lukken om binnen afzienbare tijd mijn rijbewijs te halen. Het is toch wel een lekker gevoel om te weten dat ik dan een stuk mobieler ben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn