Mollen of mieren? Bel de ongediertebestrijding.

Heb je last van grote molshopen in je tuin? Of een spoor van mieren dat je keuken in en uit loopt. Dan rest je nog maar een ding; Ongediertebestrijding bellen! Zij zullen je helpen je problemen zo snel en goed mogelijk op te lossen. Bij de mieren zal je overigens aangeraden worden om eens grote schoonmaak te houden, zoete dingen op te bergen. Op die manier maak je het mieren lastiger om binnen te komen. Ze maken namelijk gebruik van mierenpaden, die je door ze te verstoren kunt onderbreken. Als er daarnaast ook nog eens geen voedsel of voedselresten meer te vinden zijn? Wel dan is de kans klein dat ze weer binnen komen marcheren. Mocht je alsnog problemen houden met mieren, dan is het een aanrader om de ongediertebestrijding te bellen. Zij kunnen je namelijk beter helpen. Niet alleen zullen zijn weten welke mieren je last van hebt, ze kunnen ook gemakkelijker de mieren bestrijden, en indien noodzakelijk met insecticiden de mieren bestrijden.

Mollen en ongediertebestrijding

Heb je echter molshopen in je tuin? Wel als je een kleine hond hebt die gek is op ongedierte, zal die een deel van het werk al voor je doen. Maar dit kan erg gevaarlijk zijn, een molshoop uitgraven is een, gevangen komen te zitten in een gang om bij de mol te kunnen komen is een tweede. Zorg dus dat je je honden in bedwang weet te houden, en bel de ongediertebestrijding, zij weten exact wat ze moeten doen om de dieren zo snel en gemakkelijk mogelijk te verplaatsen naar een andere locatie. Mollen zijn echter een hardnekkige plaag, en de kans dat ze zich niet laten verjagen is altijd aanwezig. Toch zal de ongediertebestrijding een grotere kans hebben van slagen dan jij zelf. Zij kunnen proberen met klemmen de mollen te vangen. Binnen een woonwijk zijn er echter beperkingen aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen voor mollen. Eigenlijk is het dus een kwestie van hopen dat ze in de tuin van de buren blijven zou je kunnen stellen. Heb je toch een mol onder je gazon? Aarzel dan niet om de ongediertebestrijding te bellen, zij zullen samen met jou een zo goed mogelijk plan opstellen om de mol te laten verhuizen. En bij voorkeur iets verder weg dan de tuin van de buren.

Ongediertebestrijding is niet eenvoudig

Omdat er zoveel soorten ongedierte zijn, is het niet eenvoudig om deze te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van

  • Houtworm
  • Kakkerlakken
  • Muggen

Voor alle drie is een heel andere aanpak nodig, voeg daar de mieren en mollen nog aan toe en je hebt een cocktail van ongedierte die elk op een heel andere manier bestreden moeten worden. Ongediertebestrijding is daarom iets wat door een vakman (of vrouw) gedaan moet worden. In veel gevallen kan je een heel eind komen in het bestrijden van ongedierte. Neem bijvoorbeeld de muggen, de meeste muggen kan je zelf wel verwijderen. Maar in sommige gevallen is er sprake van een plaag, en dan ben je maar wat blij dat je de ongediertebestrijding kan bellen zodat ze ten eerste, kunnen herleiden waar alle muggen vandaan komen. Waar is er stilstaand water te vinden? En ten tweede zodat ze kunnen voorkomen dat je lek geprikt wordt. In zo een geval is de ongediertebestrijding je allerbeste vriend, want wie lek geprikt wordt door muggen kan letterlijk gek worden van de jeuk. Bij Beestjes Kwijt (beestjeskwijt.nl) kan je terecht voor tips bij muggen, maar ook voor een expert die je komt helpen de muggen te verwijderen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn