Mortgage credit directive: belangrijke info voor u

Als u een eigen huis hebt waarop nog een hypotheek gevestigd is die nog niet af is betaald, dan is het van groot belang om heel goed te letten op de ontwikkelingen op dit gebied. Wellicht is het u al ter ore gekomen dat in de zomer van dit jaar de mortgage credit directive van start zal gaan. Dit klinkt misschien als iets heel ingewikkelds, waar u niets mee hoeft omdat het één of andere Engelse term is. Maar dit is niet het geval, want de mortgage credit directive zou wel degelijk consequenties voor u kunnen hebben. Als dit daadwerkelijk zo is, dan is het natuurlijk wel belangrijk om hier ook kaas van te hebben gegeten. Want anders bent u overgeleverd aan het toeval, zonder dat u zelf weet hoe u moet handelen op dit gebied. En juist om dit te voorkomen, maken wij volgaarne eventjes van deze gelegenheid gebruik om u iets meer te vertellen over de mortgage credit directive. Dus als u hier interesse in heeft, dan raden wij u zeker aan om deze tekst even goed door te nemen. Hierin doen wij u namelijk uitvoerig uit de doeken wat er eigenlijk allemaal te gebeuren staat rondom de invoering van de mortgage credit directive. Wij zijn The Dutch Mortgage Consultants en dit betekent dat u bij ons een het juiste adres bent om:

  • Informatie in te winnen rondom dit belangrijke onderwerp
  • Een goed advies te krijgen over wat u moet doen aangaande de mortgage credit directive
  • Geholpen te worden door vakkundige specialisten met ruime ervaring in het hypothekenvak

Al met al heeft u geen enkele reden meer om niet voor ons te kiezen. Surf dan ook snel naar tdmc.nl en snuffel daar eens rond. Dan krijgt u snel een indruk van de mortgage credit directive, zodat u weet wat dit voor u gaat betekenen. Wij hopen u daar in ieder geval binnenkort al te mogen begroeten als een nieuwe klant. Graag tot snel!

Laat u uitgebreid informeren over de mortgage credit directive

Over een heel klein poosje wordt in heel Europa de mortgage credit directive ingevoerd. Dit is een Europese richtlijn voor het verstrekken van hypotheken aan consumenten. Dit is niet zomaar een richtlijn, maar het wordt geïmplementeerd in de Nederlandse wet. Dit betekent dat het een wettelijk fenomeen wordt, waar u zich ook aan dient te houden, en die van toepassing is op uw situatie. Veel mensen weten helaas niet wat de mortgage credit directive precies inhoudt en daarom informeren The Dutch Mortgage Consultants u graag. Wij weten er werkelijk alles van en volgen de ontwikkelingen op de voet. En dat is natuurlijk altijd goed om te weten, want zo weet u tenminste waar u moet zijn als u een betrouwbare partner in wilt schakelen om u te adviseren bij de invoering van de mortgage credit directive. Wij hebben nog nooit iemand voor een dichte deur laten staan en zullen dit ook bij u niet doen. Dus wie u ook bent, wat uw achtergrond ook is, wij helpen u altijd uit de brand als u zelf even het overzicht kwijt bent geraakt. Wij hebben al vele Nederlandse consumenten mogen helpen met advies en informatie over de mortgage credit directive en doen dit ook graag voor u. Als u hier belangstelling voor hebt, dan kunt u het beste even naar onze website tdmc.nl gaan, waar u meer info vindt. Ook vindt u hier onze contactgegevens, zodat u ons kunt bereiken. Ten eerste is het een optie om ons even te bellen tijdens kantooruren, zodat u direct uw vragen over de mortgage credit directive kunt stellen. Ten tweede kunt u ook een mailtje sturen. Ten derde is het ook mogelijk om het contactformulier op onze site in te vullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie van ons krijgt. Wij maken het u graag gemakkelijk en zijn op vele manieren bereikbaar!

Belangrijke achtergrondinformatie voor u

Om u alvast een idee te geven van wat de mortgage credit directive in gaat houden, presenteren wij in deze tekst de belangrijkste punten. Deze regeling wordt ook wel MCD genoemd, dus als u deze afkorting ergens tegen komt, dan weet u dat er hier naar verwezen wordt. Nu zult u zich misschien af zitten te vragen waarom deze richtlijn ingevoerd wordt. Welnu, dit is alleen maar in uw belang. Deze dient er namelijk voor om consumenten in bescherming te nemen. In het Nederlandse systeem was hier al in hoge mate sprake van en daarom zal er dus met het invoeren van de mortgage credit directive ook niet heel veel veranderen. Wat wel een grote verandering is, is dat er bij het verstrekken van een hypothecair krediet vanuit de aanbieder een zogeheten ESIS overhandigd dient te worden. Dit zal nieuw voor u zijn. Dit is een informatief document dat, waarmee u de hypotheek die u aangaat kunt vergelijken met andere aanbieders en bemiddelaars op de internationale markt. Een andere ingrijpende verandering van de mortgage credit directive is dat de bank alle kredietgegevens van een consument moet bezitten, voordat er een offerte uit wordt gebracht. Dit omdat de offerte gelijk al geldt als een definitief aanbod. Op die manier bent u er als consument zeker van dat er geen addertje onder het gras zit en dat u een hypotheek krijgt die bij uw situatie past. Meer weten? Maak een afspraak met ons via tmdc.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn