Natuurlijke huidverzorging

Biocareonline - Natuurlijke huidverzorgingHeb jij last van een gevoelige huid? Heb je last van eczeem, psoriasis of allergieën? Dan ben je in veel gevallen gebaat bij het gebruiken van natuurlijke huidverzorging producten. In veel regulieren middelen op dit gebied zitten namelijk veel synthetische en chemische bestanddelen, die funest zijn voor jouw extra gevoelige huid. Je kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld erge huiduitslag of een verergering van je eczeem. Iedereen die wel eens dergelijke klachten heeft gehad, weet dat dit bepaald geen pretje is. De jeuk die er mee gepaard gaat, kan je echt helemaal gek maken. Door te kiezen voor de natuurlijke huidverzorging van dr. Hauschka, kies je voor artikelen die volledig bestaan uit natuurlijke bestanddelen die bovendien ook nog eens biologisch geteeld zijn. Dit is echt een enorme opluchting voor je huid. Al hun producten:

  • zijn vrij van synthetische stoffen, conserveringsmiddelen en geur- en kleurstoffen
  • zijn vrij van siliconen, parabenen, PEG en minerale oliën
  • zijn gemaakt van biologische, natuurlijke ingrediënten
  • hebben het Demeter, Natrue en BDIH keurmerk
  • zijn dermatologisch getest op verdraagzaamheid

Je kunt hierdoor er zeker van zijn dat ook jij, met jouw gevoelige huid, met een gerust hart gebruik kunt maken van de natuurlijke huidverzorging van Hauschka. Dat is natuurlijk wel zo prettig, want dan kun jij ook weer eens een keer je lijf insmeren met een heerlijke bodymilk of je gezicht verzorgen met een hydraterende crème, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je gezichtshuid of lichaam hier slecht op zal reageren. Naast producten voor een natuurlijke huidverzorging biedt dr. Hauschka bovendien ook nog haarverzorgingsproducten en cosmetica, zodat jij ook weer eens wat make-up kunt gebruiken zonder bang te hoeven zijn voor een allergische reactie.

Natuurlijke huidverzorging voor iedereen

Uiteraard is het niet alleen voor mensen met een zeer gevoelige huid verstandig om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging, voor iedereen is het aan te raden om over te stappen op de natuurlijke producten van dr. Hauschka. Wij zijn ons er namelijk veel te weinig van bewust wat voor schadelijke stoffen er mogelijk allemaal in onze cosmetica, haar- en huidverzorgingsproducten kunnen zitten. Veel merken gebruiken verschillende chemische en synthetische stoffen, waarvan nog moet blijken of zij op lange termijn niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Terwijl we steeds bewuster omgaan met ons voedsel, steeds vaker kiezen voor onbewerkt, biologisch en lokaal, houden we hier bij onze verzorgingsartikelen eigenlijk niet echt rekening mee. Dat terwijl ze wel in aanraking komen met onze huid, een van onze belangrijkste organen. Om nog maar te zwijgen van lippenstift die in aanraking kan komen met onze tong, oogpotlood en mascara die vlakbij de ogen wordt aangebracht en oogcrème die op de dunste huid gesmeerd wordt. Kies je voor natuurlijke huidverzorging en andere verzorgingsproducten, dan kun je er zeker van zijn dat je niet onbewust allemaal schadelijke stoffen via je huid je lichaam binnen laat komen. Een ander voordeel van natuurlijke huidverzorging en haarverzorging, is dat deze in staat zijn om de natuurlijke balans van huid en haar te herstellen. Wat is nu het geval, reguliere producten verwijderen vaak al het vet dat op je huid en haar te vinden is. Dit geeft jou even een schoon gevoel, maar het zorgt ervoor dat je lichaam extra snel weer vet aan gaat maken, om ervoor te zorgen dat de huid niet ontzettend uitdroogt. Deze overmatige productie zorgt ervoor dat jij je haren en je lijf weer wilt wassen en je lichaam gaat daarna vervolgens weer extra vet aanmaken. Je komt zo dus in een vicieuze cirkel terecht. Kies je voor natuurlijke huidverzorging en haarverzorging, dan wordt er veel minder vet verwijderd, waardoor de natuurlijke beschermlaag beter in tact blijft en het lichaam kans ziet om de natuurlijke balans te herstellen. Je zult na verloop van tijd ervaren dat de overmatige vetproductie stopt en dat de huid zich stabiliseert.

Beter voor mens en milieu

Voor gebruikers van verzorgingsproducten heeft het gebruik van natuurlijke huidverzorging van dr. Hauschka dus een positief effect. Maar ook op andere mensen en op de wereld heeft het een positief effect. Doordat er enkel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten, kunnen er niet via bijvoorbeeld het douchewater schadelijke stoffen in het milieu terecht komen. Deze deeltjes zijn vaak zo klein dat ze er niet uitgefilterd kunnen worden in waterzuiveringsinstallaties en zo in het milieu terecht kunnen komen. Doordat er voor het maken van de natuurlijke huidverzorging bovendien alleen gebruik gemaakt wordt van biologische ingrediënten, komen er ook minder gifstoffen in de natuur terecht. De planten die als ingrediënt gaan dien, mogen immers niet met gif bespoten worden. Dat is voor de natuur fijn, maar ook voor de telers. Wat voor de telers ook erg prettig is, is dat Hauschka werkt volgens de fair trade principes. Koop jij hun producten voor natuurlijke huidverzorging, dan zorg je er dus ook voor dat andere mensen ergens ter wereld een goed loon verdienen. Dit biedt hun families en gemeenschappen meer kansen wat betreft onderwijs en ontwikkeling. Door hun artikelen te gebruiken doe je dus niet alleen jezelf een plezier, je helpt er ook andere mensen en het milieu een handje mee. Vind jij dit positief en zou jij graag hun artikelen voor natuurlijke huidverzorging gaan gebruiken? Dan kun je deze aanschaffen bij Biocare Online. Zij hebben veel producten van dr. Hauschka in hun assortiment opgenomen, zowel voor de verzorging van de huid, als voor de verzorging van het haar en cosmetica.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn