Nolin

Sinds 2000 zet Nolin zich als uitgeverij in voor maatschappelijke organisaties en stichtingen. Deze stichtingen en organisaties hebben zelf vaak niet de financiële middelen of tijd om zelf publicaties te ontwikkelen, maar juist voor hen is een goede informatieverspreiding van groot belang om de doelen te kunnen behalen. Met een goede en gevarieerde marketingmix kunnen deze organisaties hun identiteit en imago verstevigen bij hun doelgroep. Nolin zet zich daarom in voor het realiseren van gratis publicaties voor deze organisaties en stichtingen door middel van het SponsorPublicatieConcept.

Het werk van Nolin

Bij Nolin werken momenteel tussen de 50 en 60 werknemers, waarvan het grootste deel actief is in de verkoop. Nolin werkt middels een SponsorPublicatieConcept, waardoor Nolin gratis publicaties kan realiseren voor organisaties en stichtingen die dit zelf niet kunnen financieren. Het SponsorPublicatieConcept houdt in dat Nolin zoekt naar sponsoren voor de publicaties. Dit zijn lokale ondernemers, uit de omgeving waar de klant zijn publicatie wil gaan uitgeven. In ruil voor deze sponsoring krijgt het bedrijf een naamsvermelding in deze publicatie. Zo biedt Nolin organisaties de mogelijkheid om gratis brochures, magazines en flyers te publiceren.

Goede marketing, aan de hand van publicaties, is juist bij maatschappelijke organisaties en stichtingen vaak van groot belang. Deze organisaties en stichtingen zijn vaak afhankelijk van onder andere donateurs en vrijwilligers om de doelen te kunnen bereiken die ze nastreven. Goede publicaties kunnen het imago en de identiteit van een organisatie of stichting versterken. Daarom helpt Nolin deze organisaties en stichtingen met het gratis realiseren van deze publicaties.

Nolin realiseert vele publicaties per jaar voor verschillende soorten organisaties en stichtingen door heel Nederland. Nolin heeft daarbij bijvoorbeeld Stichting Sportbelang SGK en Wensstichting Oppepper4all al als klant. De uitgaven die Nolin doet variëren sterk, van tijdloze brochures die eenmalig ontwikkeld hoeven te worden tot regelmatig terugkerende magazines. Voor alle publicaties kunnen organisaties en stichtingen dan ook bij Nolin Uitgevers terecht.

Naast het realiseren van gratis publicaties voor stichtingen en organisaties vindt Nolin het ook van belang om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. Dit doet Nolin onder andere door afval te scheiden, gebruik te maken van groene stroom en zo veel mogelijk van natuurlijk licht gebruik te maken. Verder is Nolin een SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Studenten van het MBO-niveau kunnen daardoor stage lopen bij Nolin. Tegenwoordig heeft Nolin ook een afspraak gemaakt met de Hanzehogeschool in Groningen, waardoor stage op het Hbo-niveau nu ook mogelijk is bij Nolin. Nolin draagt op deze manier ook bij aan het leerproces van jongeren in deze maatschappij. Deze jongeren kunnen bij Nolin leren over marketing, publicatie en ICT van de ervaren medewerkers van Nolin.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn