Nummer UWV

Met het nummer van het UWV contact opnemen kan u veel tijd en moeite besparen. Door direct met het UWV te bellen kunnen ze u direct helpen met al uw vragen, zodat u snel weer uw situatie op orde kan krijgen. Het UWV kan verschillende dingen voor u doen, zoals:

  • Een uitkering voor u aanvragen, zodat u ook als u geen baan meer heeft toch een inkomen heeft
  • Inlichtingen geven over de ziektewet of de Wajong, zodat u direct weet waar u precies voor in aanmerking komt
  • Tijdens zwangerschap advies geven over mogelijkheden omtrent uw werk, zodat u precies weet wat uw rechten zijn tijdens uw zwangerschap.
  • lees ook : Nummer UWV | Uitkeringsinfo.nl

Het is dus zeker de moeite waard om het nummer van UWV te bellen. Ze kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en geven u persoonlijk advies.

Het nummer van het UWV bellen

Voordat u met het nummer van het UWV belt is het verstandig om alvast de nodige gegevens bij de hand te hebben. Zo is het handig als u uitzoekt wat precies uw huidige situatie is en hoe het zit met uw huidige baan, als u die heeft. Daarnaast is het goed om uw burgerservicenummer bij de hand te houden, zodat ze u direct kunnen helpen. Voor simpele zaken kunt u vaak ook terecht op de website van het iiet u hier direct de status van uw uitkeringsaanvraag en zijn bijvoorbeeld uw betaalspecificaties en jaaropgaves te downloaden. Zo kunt u al veel zelf regelen, wat vaak ook nog eens gemakkelijker gaat dan met het nummer van het UWV te bellen. Echter, als u er niet uitkomt dan kunt altijd het nummer van het UWV bellen, want zij kunnen u helpen met al uw vragen, bijvoorbeeld als u even niet eruit komt met uw uitkeringsaanvraag. Het is dan fijn om uw situatie gewoon even uit te leggen aan een medewerker van het UWV, zodat zij u verder kunnen helpen. Ook voor andere zaken naast uw uitkering kunt u dus bij het UWV terecht. Door met het nummer van het UWV te bellen kunnen de medewerkers u gelijk helpen, want ze hebben gelijk inzicht in uw situatie. Daardoor weten ze ook direct op wat voor zaken u aanspraak heeft, zoals bijvoorbeeld de ziektewet. Ook geven ze direct advies over wat voor stappen u nog meer moet ondernemen, wat zeker als het gaat om de ziektewet en de Wajong soms heel ingewikkeld kan zijn. Beide wetten grenzen aan elkaar en het kan soms een oerwoud van regels en details lijken waar u allemaal op moet letten. Een medewerker van het UWV kan u dan verder helpen door te kijken naar uw huidige situatie en daar het advies op aan te passen. Ook kunnen ze u wijzen op bepaalde regels waar u aan moet voldoen en formulieren die u in moet vullen.

Het juiste advies op het juiste moment

Het is belangrijk om zo snel mogelijk het nummer van het UWV te bellen als u weet dat u werkloos gaat worden. Het is al mogelijk een uitkering aan te vragen een maand voordat u daadwerkelijk werkloos wordt, zodat u niet in de financiële problemen komt. Daarnaast is het altijd mogelijk dat er complicaties ontstaan, die u van te voren niet had aan zien komen. Door snel met het nummer van het UWV te bellen weet u zeker dat u op alles bent voorbereid en dat u alle juiste formulieren heeft ingevuld. Soms kan een dag eerder bellen het verschil maken tussen uw uitkering een maand eerder ontvangen, dus schroom zeker niet om te bellen. lees meer op http://www.uitkeringsinfo.nl/.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn