Omgaan met je iPhone 6 scherm

Een iPhone is een heel stevig apparaat. Er is eigenlijk maar één onderdeel dat keer op keer kapot lijkt te gaan: het scherm. Wat zijn de verschillende manieren waarop het scherm van ’s werelds populairste telefoon het vaakst ten onder gaat? Het iPhone 6 scherm gaat het vaakst kapot door:

  • Een valpartij
  • Schuren over een oppervlak
  • Sleutels
  • Stof
  • Teveel druk

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de welbekende valpartij. Het gekke is dat het voor een iPhone 6 scherm niet uit lijkt te maken van hoe hoog de val is, het scherm kan al breken na een val van enkele centimeters. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, zeker omdat bij andere mensen het iPhone 6 scherm soms onverwoestbaar lijkt. De kracht van het scherm lijkt sterk te variëren. Op nummer twee vinden we het schuren over een bepaald oppervlak. Dit is een gemene, omdat je niet snel door hebt dat het scherm hierdoor beschadigd raakt. Dag na dag ontstaan hele kleine scheurtjes in het scherm, eigenlijk te klein om op te merken met het blote oog. Op een dag is het allemaal te veel en ineens zit er een flinke kras in je scherm. Vaak gebeurd dit wanneer je de telefoon op het glas op een bureau of tafel legt. Wanneer je de telefoon dan oppakt breekt het iPhone 6 scherm definitief. Ook je sleutels kunnen een iPhone 6 scherm lelijk beschadigen. Sleutels drukken tegen het scherm aan en kunnen zo pixels kapot maken. Je scherm zal niet breken, maar gewoon helemaal stuk gaan. Met een gebroken scherm kun je de telefoon vaak nog gedeeltelijk aansturen, met een scherm dat niet meer werkt is dit een stuk lastiger. Een vierde reden dat het iPhone 6 scherm soms snel kapot gaat is stof. Stof gaat op de telefoon liggen en zorgt na verloop van tijd voor kleine krasjes op het glas. Wanneer deze krasjes zich ophopen kan het scherm op den duur overlijden. Tot slot moet je altijd oppassen met druk. Wanneer je de telefoon veel gebruikt druk je vaak op het scherm, waartegen het in principe goed bestand moet zijn. Wanneer je echter te hard en te vaak op een specifieke plek drukt kan dit net iets teveel zijn. Het scherm breekt of er gaan een paar pixels stuk. Het is verstandig om alle beschadigingen aan je scherm direct te laten repareren. Dit om verdere defecten aan de telefoon te voorkomen. Het iPhone 6 scherm is in principe ontworpen om lang mee te gaan, in bepaalde situaties kan het echter voorkomen dat je wat sneller naar de reparateur toe moet.

Bescherm het iPhone 6 scherm

Het is belangrijk om je iPhone 6 scherm goed te beschermen tegen gevaarlijke situaties zoals die hierboven staan beschreven. We lopen het lijstje even langs. Valschade is natuurlijk lastig te voorkomen, soms glipt de telefoon gewoon uit je handen. Een goede tip is om broeken te dragen met strakke zakken en je telefoon enkel in jaszakken te stoppen waar een rits in zit. Op deze manier kan de telefoon niet ongemerkt uit je zak vallen en beschadigd raken. Schade door schuren is vrij eenvoudig te voorkomen, het is zaak je telefoon niet neer te leggen op het scherm. In principe kan een iPhone 6 scherm hier best tegen maar het is toch verstandig om het lot niet te tarten. Schade door sleutels kan voorkomen worden door de sleutels in een andere zak te stoppen of de sleutels helemaal niet meer in je zakken te vervoeren. Een keycord kan in dit geval een oplossing zijn, zo blijven sleutels en het iPhone 6 scherm goed gescheiden. Tegen stof is helaas niet zoveel te doen, de enige oplossing hiervoor is een screenprotector. Een screenprotector beschermt tegen kleine krasjes en tegen stof. Stof blijft op het plastic van de protector liggen en dit kun je vervolgens eenvoudig afnemen. Een screenprotector kan ook van glas gemaakt zijn. In dat geval raakt het beschermende laagje glas eerst beschadigd voordat het glazen iPhone 6 scherm van je telefoon kapot gaat, een elegante oplossing. Tot slot is er nog de kwestie van druk. Je kunt natuurlijk voorzichtig omgaan met je telefoon, maar dat spreekt voor zich. Waar je ook voor kunt kiezen is om je telefoon geregeld even om te draaien, zodat je niet constant druk zet op dezelfde hoeken van het iPhone 6 scherm.

Scherm toch gebroken?

Je kunt nog zo voorzichtig zijn, soms kun er gewoon helemaal niets aan doen dat je iPhone 6 scherm stuk gaat. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het scherm eenvoudig en goedkoop te laten repareren. Het is soms slimmer om niet naar een officiële Apple store te gaan, je betaalt hier vaak te veel. Hiernaast ben je het toestel soms wel zes weken kwijt voordat de reparatie eindelijk is uitgevoerd. Als je een beetje technisch bent aangelegd is het daarom veel slimmer zelf een scherm te kopen. Je betaalt een heel stuk minder en kunt bovendien sneller weer van de telefoon genieten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.partly.nl/iphone-6-scherm/. Bij Partly vind je de beste onderdelen voor je telefoon tegen de laagste prijzen. Zo heb je al een iPhone 6 scherm voor slechts 92 euro. Het lastige werk is dan bovendien voor je gedaan; het glas zit al vast op het LCD-scherm. Een gebroken scherm hoeft helemaal geen ramp te zijn, bij Partly ben je binnen mum van tijd weer aan een nieuw scherm geholpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn